Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mam dotaz mam problemy se spanim protoze nevi proste nespim neumim se uklidnit jsem vystresovana…ted po tydnu nespani jsem se sesypala a uy nemohla vzala jsem si dovcu ale v pondeli uz musim do prace…dosla jsem k doktorce a ta mi napsala neurol 0,25 at ho vezmu pred spanim abych se vyspala protoze jsem zkousela ruzne caje a nic nepomohlo…pomuze mi ten neurol??
Jeste chci rict ze mam prave takove stavy ze mi prornou nohy mam pocit ze me neunesou a stoupne mi tlak…dneska jsem mela 150/110 a u doktorky pak 150/80 dost me to trapi…
@Mišulemišule píše:
Ahoj holky mam dotaz mam problemy se spanim protoze nevi proste nespim neumim se uklidnit jsem vystresovana…ted po tydnu nespani jsem se sesypala a uy nemohla vzala jsem si dovcu ale v pondeli uz musim do prace…dosla jsem k doktorce a ta mi napsala neurol 0,25 at ho vezmu pred spanim abych se vyspala protoze jsem zkousela ruzne caje a nic nepomohlo…pomuze mi ten neurol??
ano pomůže, on tě neuspí, ale zklidní…
nicméně to není řešení se dlouhodobě zklidňovat neurolem!
hledala bych i jiné možnosti terapie, nějaká lehká AD by mohla pomoct + najít příčinu stresu
- na psychiatrii už seš objednaná? nemyslím zle, ale stav kdy člověk týden nespí a nedokáže usnout je celkem vážný a zasloužil by si minimálně konzultaci
@Mišulemišule píše:
Jeste chci rict ze mam prave takove stavy ze mi prornou nohy mam pocit ze me neunesou a stoupne mi tlak…dneska jsem mela 150/110 a u doktorky pak 150/80 dost me to trapi…
tak taky kardio a podrobně vyšetřit… ![]()
Je to tim ze musim rano do prace…taksi premylam co asi bude neumim to vypnout a oak uz to je…psychiatra zatim nemam doktorka rekla t to pres viken d zksuim abych se vyspala a pak uvidime chci jit v pondeli do prace tak sand to pujde
@Mišulemišule píše:
Je to tim ze musim rano do prace…taksi premylam co asi bude neumim to vypnout a oak uz to je…psychiatra zatim nemam doktorka rekla t to pres viken d zksuim abych se vyspala a pak uvidime chci jit v pondeli do prace tak sand to pujde
máš náročnou práci? ![]()
@Mišulemišule pomůže. Lehká AD ti předepíše i obvodní lékař.
Me zase neurol nepomohl 0,25 vubec. Pomohl medunkovy caj z lekarny. Nebylo to jako ze by se mi chtelo spat, jen jsem lehla zavrela oci a usla jak mimino. Moc mi pomohl a obcas si ho dam kdyz mam narocny den a jsem unavena a mozek „jede“
![]()
Je to celkem nízká dávka vzhledem k tvému stavu. Mě by to třeba neuspalo. Ale na mně obecně nefunguje placebo efekt ani homeopatie apod., takže ty můžeš usnout jako špalek
A nervózní býváš pouze před spaním? A dlouhodobě?
Skoro denne proste kdyz vim ze musim do prace…byla jsem na materske a uz rok pracuji a nemuzu si nejak zvyknout na ten kolobeh a rytmus…
@Mišulemišule řekni o ta ADecka, třeba Citalec. Je zadara a dělá zázraky.
@Mišulemišule Bacha, na neurolu se získá velmi rychle závislost! Vím o ćem mluvím. Před lety jsem ho měla a po půl roce vysazování to byl očistec! Teď si ho jednou dej, ať se vyspíš. Jednou ti nic neudělá. Ale v pondělí to pořeš s mudr a vyžaduj něco jiného.
@Mišulemišule a nechceš se raději objednat k psychiatrovi? Můžeš mít nějakou úzkostnou poruchu.. Určitě bych si nenechávala předepsat AD od obvodní.
Uz jsem to jednou zazila a vlastne neurol mi tenkrat pomohla lecila jsem se s moji doktorkou zna me a uz vi…tenkrat a i ted vlastne verim ji tenkrat jsem k psychiatrovi chodila a jen me oblboval kecama a psychologa jsem taky mela a par rad si jeste pamatuju…ten mi tenkrat taky pomohl
@Mišulemišule Mám naprosto to samý. Mně teda na usnutí dávka 0,25 nezabere, potřebuji alespoň 0,5. Zatím beru krátce a ne každý den. Navštívila jsem i psychiatra, napsala mi na zklidnění AD Cipralex, beru teprve 5. den, takže účinky na zklidnění zatím nijaké. Už se bojím jít do postele, jsem z toho úplně vystresovaná.
Naprosto chápu, co prožíváš…