Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, tak růžový
No ale když se shodli už dva doktoři, tak by to mělo klapnout ![]()
Ani já ho u nikoho po Mostě neviděla. Takhle dělaný kočárek jsme měli na Matýska, ale teď už chci kočárek s korbičkou na mimi, ne vložnou taškou a hlavně- v takovémhle jsme bohužel odjezdili jen 8měsíců a pak jsme museli koupit jiný, lehčí, protože jsem byla po císaři a měla komplikace, a tak nesměla tahat těžší věci…
Tak ať kočárek dobře slouží ![]()
Tak ted nejak nechapu co myslis pod pojmem kocarek s korbickou.
Ja taky pocitam s tim, ze po roce budeme kupovat golfky, proto jsme nekupovali nic draheho.
A jake mas tedy zkusenosti s mosteckou porodnici?
Ahoj,
zdravím Violet, také by mě zajímaly Tvoje zkušenosti s porodem v Mostě. Kde tedy plánuješ rodit?
Prosím Tě, kam do Německa jezdíte na nákupy mimi věcí. My jsme byli jednou v Drážďanech, ale na pořádný obchod s dětskými věcmi jsme tedy nenarazili.
Eillee, kočárek se Ti povedl. Já jsem šla do Inglesiny Magnum, je šedo-oranžový, tedy neutrální. Potřebuji pořádné terénní vozidlo a pěkně odpružené, abych z mimi nevytřásla duši. Navíc se mi líbí, že je lehoučký a dobře se s ním manipuluje, další jeho předností je velmi prostorná korba a super odkládací koš.
Neseděla jsem u okna, ale nedaleko dveří. Měla jsem rifle a myslím bílý svetr s aplikacemi. Neseděla jsem na balónu, ale na zemi. Ještě něco, od nemocnice jsme jeli autem.
Krásný den.
JJ
JJ: Tak to nevim, ja mam porad pred ocima jen tu, co jsem popisovala, mela takovy mily usmev, tak jsem si ji nejak zapamatovala
. Pak si jeste vzpominam, ze u dveri sedela nejaka tehulka, ktere se moc nezamlouvalo to plavani, ta tam taky byla s manzelem.
Inglesina Magnum - tu mi taky nekdo doporucoval, sice trochu drazsi, ale pry kvalitni…ale to je jen hluboky, ne? Nebo i sportak? I kdyz ony ty sportaky jsou stejne na nic, lepsi pry je pak koupit lehoucky golfky.
Ahoj holky,
rodila jsem v Mostě před 2 lety a byla jsem s přístupem dost spokojená. Celou dobu se mnou byl manžel, dle libosti jsem si měnila polohy, pochodovala, sprchovala se… Snad jen jedna PA byla trochu nepříjemná, ale zbytek personálu jak na porodnici tak i na šestinedělí byl perfektní, zjm. na nadstandardu, kde jsem byla jen 2. půlku pobytu, předtím bylo všude obsazeno. Sestřičky chodily i v noci, ptaly se, zda něco nepotřebuju, jak nám je, vyměňovaly led na nástřih, pomáhaly s kojením… Fakt si nemůžu stěžovat. Snad jen kdyby to bývalo šlo rychleji
.
Co se týká Kadaně, také jsem se tam byla podívat, dokonce i sepsat porodopis. Místo i ochotní lidé na mě působili ještě líp než v Mostě, ale zase mě malinko odradilo to, že tam nemají novorozeneckou JIPku, takže v případě komplikací u miminka, je převážejí do Mostu. Proto jsem zvolila méně pohodlí pro sebe, ale blízkost pomoci hlavně pro miminko. Kamarádka rodila v Kadani do vany a byla děsně spokojená. A ještě k porodním kurzům. Jednak jsem chodila do Chobotniček (ještě do vily, tam se střídalo cvičení ve vodě a na souši) a druhak pak ještě na předporodní kurz na zdrávku - ten byl zdarma a taky fajnovej a dokonce mi ho pak uznali v té Kadani, když bych chtěla, aby byl muž u porodu tam a nechtěli bychom dojíždět na jejich kurzy.
Tož moje zkušenosti, přeju Vám pohodový závěr těhu a hlavně hladký porod a zdravá miminka.
Radka
S tou porodnicí je to nadýl, ale shrnu to: nemít při porodu manžela, náš Matý by už nejspíš nežil
Rodila jsem v SO večer jako jediná a doktor na mě úplně kašlal…nastaly komplikace, Matý měl na monitoru nějak divně srdíčko, klesal mu tlak a dr. nikde..
Sháněla ho nějaká začínající PA, nesehnala, tak se manžel rozeběhl v zoufalství a běžel ho hledat
Ani ne do minuty, kdy spolu s dr. přiběhli, dr. zavelel, že se musí urychleně na CŘ…takže celková anestezie. Matýho vytáhli modrého, Apgar hrůza, ale naštěstí dobrý…takže pak rok lítání s Matým po neurologii, neustále hlídat, jestli dělá Matý vše tak, jak se očekává dle tabulek (
no to bylo vůbec skvělý na nervy), protože bylo velké podezření, že ten porod zanechá trvalé následky. O tom, že já pro změnu jezdila rok do Motola kvůli špatně udělané jizvě po císaři se už nezmiňuju…zkrátka tady v MO NIKDY NIKDY NIKDY. Nebyla jsem spokojená ani s jednáním většiny dr. v poradně ve špitále, kam musíš docházet měsíc před porodem, ale to jsem neřešila, třeba měli špatný den. Houby, jsou to ignoranti (ne všichni, to ne, ale většina). Sestry na gyn. taky nic moc, za to na novorozeneckém oddělení jsou skvělé úplně všechny, i dětská doktorka, to jsem byla moc ráda, měli totiž Matýho tři dny, jen nosily na kojení - to abyste neřekly, že jsem přehnaný pesimista, nebo tak
Teď máme v merku Ústí, tak uvidíme.
Eillee - no myslela jsem to tak, že budu nejdřív jezdit s hlubokou korbičkou, tu pak sundám a nandám na konstrukci sportovní verzi, kterou s korbičkou od narození nevozím, jako tomu bylo u našeho prvního kočárku, co byl dělaný jako ten váš ![]()
JJ - ahojky
No my v Německu na Matýho skoro nic nekoupili a když, tak v Chemnitzu. V Drážďanech je tuším jen jeden obchod, spíš obr hračkárna a vzadu mají sekci pro miminka, před Vánoci tam měli super akce na kočárky, ty „lepší“, vyšly by u nás cca o 3-4 tisíce dráž než tam, jak jsem koukala. A taky tam měly typy, co k nám do Čech vůbec nedošly. Ještě se chci poptat u kamarádek, kde mají hodně kočárků na jednom místě, jinak zkusíme asi aspoň ty Drážďany ..
Jo takhle. No ja zase nekde cetla, ze do tech nacvakavajicich korbicek dost fouka a my to cekame na podzim. Ale je to jen „jedna pani povidala“, nevim, co je na tom pravdy.
Ahoj,
Violet, tak to jsi si pěkně užila, hlavně že to dobře dopadlo a Ty i Matý jste z toho vyvázli bez větší újmy na zdraví, ale bohužel to není zásluha porodníka, ale ostatních lidí okolo, kteří musejí dávat za něj všechno do pořádku. Z toho já mám v Mostě právě strach. Navíc se tam vyměnila spousta doktorů, jsou tam hodně nováčkové. Byla jsem dokonce vedená na rizikovce, ale odešla jsem, právě kvůli ne zrovna příjemnému chování doktora. Navíc mne děsila ta čekárna na rizikovce, žádný vzduch, vedro a neobjednává se, takže se čeká tak kolem dvou hodin. To si v těch vedrech neumím vůbec představit. Tak nakonec jezdím ke gyndr. až do Teplic, kde jsem moc spokojená. Ještě jedna informace, všemi opěvovaný a prý perfektní MUDr. Kacerovský teď pracuje v Žatci. Do Mostu se už vrátit nechtěl, bohužel pro nás.
V těch Drážďanech jsem nenašla právě žádný obchod, ani hračkárnu. Jen v C&A měli mimi oblečení a ještě v jednom obchoďáku se dali koupit hračky a mimi vecičky, ale nic moc.
Strako, díky za informaci. Kažká zkušenost se při rozhodování hodí.
Eillee, tak už jsi na to přišla, ano byla jsem ta těhule, co nemůže chodit plavat. Mám to zakázané od doktora, ale nakonec i holky, které můžou do bazénu, v něm byly celkem tak 40 min., takže vlastně to o bazénu vůbec nebylo. Inglesina Magnum je i sporťák, dá se z hlubokého velmi jednoduše předělat. Pro mě je výhodné, že se dá korbička jednoduše sundat z podvozku, takže ve sklepě nechám jen podvozek a celou korbu i s mimi si odnesu domů. Také plánuji koupit lehoulinké golfky, ale budu to kombinovat právě s sporťákem, protože golfky nejsou moc do terénu a to by mi nevyhovovalo.
Krásný den.
JJ
Dobré ranko,
JJ - díky za info o MuDr.Kacerovském, on byl jedním ze dvou (i s MuDr.Pondělíčkem), kdo se tenkrát snažil přijít po 10dnech v porodnici na to, z čeho že mám ty teploty a nechtěli mi jen tak nechávat kapačky s ATB
Věnovali se mi i po večerech, brali mě stále „dolů“ na UZ a lámali si hlavy, to zbytek včetně tehdejšího primáře vůbec neřešil, prostě tam zůstanu třeba do puberty malého, vždyť mám teplotu, tak co doma..
Je toho hodně, co se dalo řešit jinak, kdyby byl přístup doktorů o chlup jiný…
To je super, že sis našla dr. v Teplicích a jsi spokojená, tohle období je hrozně moc i o psychice, takže to fakt není jednoduché s těmi doktory…
Eillee - no nevím, jak to ty dotyčné myslely s tím foukáním do kočárku, docela jsi mě ale pobavila
Holt asi špatná zkušenost s nějakým kočárkem, co nebyl moc domyšlený, no …
JJ - Jako dohromady za tech 7 hodin byly v bazenu 40 minut?
Violet - tak to jsem rada, ze jsem Te pobavila
. Jen rikam, co jsem nekde cetla nebo slysela, nevim jak presne to bylo mysleno, ale nebylo to k jednomu typu, spis tak celkove k temhle kocarkum. Ale nechame to byt, ja jsem spokojena s tim nasim a ty s tim svym, preci nebudeme mit vsechny stejny kocarek
.
Eillee - no to fakt nehrozí, abychom měly stejný kočárek ![]()
A co jinak, jak vám je? A jak jste vůbec na tom, jste doma, nebo pracujete?
Hezký den všem ![]()
Ahoj holky,
k MUDr. Kacerovskému jsem také chodila (předtím ještě k Dr. Jůnové, jež taktéž z MO odešla) a stejně tak mohu prohlásit, že je to bezva doktor, šikovnej, lidskej, pracovitej. Při každý návštěvě v poradně mi podal ruku, všechno vysvětlil, dokonce dal i číslo na mobil, kdyby něco, fakt super. Stejně tak Dr. Pondělíček, ač hodně mladý, taky velmi fajn a dobrý.
Apropo - přestěhovali jsme se loni do Teplic, takže teď už chodím k Dr. také tady.
Ještě mě napadlo k porodnici v Ústí - mám zrovna kolem sebe pár těhulí, co už vybírají porodnice a i když nechci nosit špatné zprávy, tak prý toho, resp. tu, kdo nebydlí v Ústí, porodnice nepřijímá. Prý je to tam tak narvané, rodí se o 106, že je posílají rodit do spádových porodnic dle bydliště. Jasně, že si to budete ověřovat, tak jen počítejte s touto variantou.
Přeju hodně zdaru a síly
Radka
MUDr. Kacerovskeho znam jen z vypraveni, tak nepohu napsat svou zkusenost s nim, kazdopadne zatim jsem na nej slysela samou chvalu, az na obcasnou naladovost… Z mostecke nemocnice mam zkusenost jen s Pondelickem a Hossnerem, oba uzasni. Ja uz jsem na 99% rozhodnuta, ze budu rodit v Moste (vedet, ze budu mit u porodu Pondelicka, tak je to na 100%), myslim si, ze zadna porodnice neni bez chyby, kazda ma neco…