Most a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1535
29.6.07 19:11

strako - děkuji moc za info. No já totiž už taky zaslechla něco o tom, že i v Ústí mají stále plno, ale po naší zkušenosti tady s MO a po zkušenostech kamarádek a známých jsem si řekla, že to snad i prubnu a dojedem s kontrakcema do Ústí, že jsme tam holt byli na návštěvě a mě to chytlo…nebo nevím, no. Ještě bych klidně jela do Kadaně, ale zase to, že tam není ta novorozenecká JIPka, kterou náš Matý využil dost :( (i když je pravda, že vlastně jen díky ignorantům v mostecké porodnici), mě trochu odrazuje…tak máme fakt dilema.

Eillee - tak už jsi taky v klidu doma, to je super, že si můžeš ráno pospat a vůbec, odpočívat, jak potřebuješ, viď? Užívej si to, s druhým dítkem už je to trošku jiné :D

Přeji vám hezký víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.6.07 19:20

violet: Radsi bych zase vstavala ve ctyri rano do prace, byt pul roku doma se 4-hodinovyma vychazkama je na palici, navic od te doby, co jsem doma, tak nemuzu spat…
Druhe ditko zatim neplanujeme, mame jen 3+1 a na vetsi byt nejsou zatim penizky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
29.6.07 19:31

Eillee - tý jo, tak ty máš takhle omezené vycházky? :? Tak to je asi fakt nic moc, ale s tím spánkem - čím to, že se ti teď špatně spí?
A s tím bytem - asi takhle koukám 8O .. my doteď byli v 1+2 a až teď se stěhujem do 1+3, aby měl Matý svůj pokoj a nehrál si v obýváku…copak se dvěma dětmi nemůžeš být v 1+3? My sice chceme časem domek, ale to až fakt časem, až se rozhodnem, kde už chcem zůstat, tady v Mostě totiž určitě ne…a stejně budu chtít max. 1+4, větší mi přijde totálně zbytečný, my jsme zvyklí hodně výletovat a tak, takže ani tenhle menší panelákový byt nám nepřišel nijak hrozný, ty první dva roky to s Matým byla pohoda… mám kolem sebe tři rodiny, co jsou s dvěma dětmi v 1+2 a ani se do většího nechystají, holt museli zapřemýšlet nad každým centimetrem v bytě, ale dá se to.Takže i proto ten můj údiv, aby ses zase nedivila moc ty mně :-)
A je ti dobře, nic tě netrápí? Mně tvrdne už nějaký týden bříško, což vůbec u Matýho neznám, tak jsem nervozní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.6.07 19:57

violet: Bohuzel mam, zalezi na doktorovi, nekdo da neomezene, nekdo dokonce zadne…
Ja zase s rodicema a segrou bydlela ve 3+1 a mela jsem se segrou spolecny pokoj. Mozna kdybychom byly 2 roky od sebe jako je to u tebe, tak by to bylo OK, ale my jsme od sebe 10 let a ucit se v pokoji s 5-tiletou segrou a jejimy kamarady fakt neslo. Pak se narodil jeste bracha (ten je o 15 let mladsi jak ja), takze jsem dostala nasich loznici a nasi spali v obyvaku. Tak z toho mam tak trochu hruzu.
Proc nemuzu spat - to bohuzel nevim. Briskem to nebude, ja spim i ted na brise a nevadi mi to. Gynekolog spis rikal, ze to bude psychikou a at pocitam ovecky :lol: . Akorat na zadech spat nemuzu, to me chytaji krece do prave pulky tela a nemuzu se pak ani pohnout. Ale na tech jsem neusla nikdy. Jinak snad vse v pohode, sem tam mi otece leva noha, hlavne kdyz je teplo a jsem dyl na nohou, ale vcera jsem kvuli tomu byla v poradne v nemocnici, Hossner mi predepsal magnesium, tak se to snad zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
2.7.07 16:33

Ahoj všem po víkendu,

Eillee - já taky vyrostla ve 1+3, se ségrou jsem měla společný pokoj, je o 7let mladší a i když jsme si díky vekému věkovému rozdílu nebyly moc blízké, tak nějak to šlo. Holt je to o zkušenostech každé z nás. A vy nechcete děti blízko k sobě, myslím věkově?
Co bereš za magnézium, to je jen magnézko, nebo k tomu jsou i nějaké vitamíny a minerály? Mně hrozně chytaly v noci křeče do lýtek, pak i do chodidel, manžel musel vždycky honem masírovat, protože fakt není o co stát, dostala jsem Magnosolv, což je magnézium i s těmi vit. a minerály…
Tak ať se ti už líp spí, po porodu toho totiž taky moc nenaspíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.7.07 18:40

Violet: Jj, „nějak“ to šlo, ale brzy se to začlo odrážet na mých známkách ve škole, já na učení potřebovala klid a ne jekot 5 malých dětí :lol: .
A dětí blízko k sobě…nevím, to teď nedokážu říct, uvidíme, co bude. Teď je mým cílem vychovat jedno a na mateřské si dodělat vysokou, ale třeba budu za dva roky mluvit jinak :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.7.07 18:41

Jo, ještě k tomu magnéziu - je jen samotné, 100 tabletek za 7,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
3.7.07 18:15

Ahojte,

nějak jsme tu teď jen my s Eillee, že?
Tak to máš, Eillee, to klasické magnézko, já mám něco jiného a koukám o dost dražšího, i když já jsem doplácela málo. A jakou školu studuješ?
Co už máte pořízeno, nebo vyhlídlého pro mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.7.07 19:07

Ahojky, no koukam, ze jsme zbyly opravdu jen my dve…
Delala jsem ekonomku, ale zkusim neco jineho, matematika nejak neni nic pro me, zatim to vypada na socialnoho pedagoga v Liberci.
Porizene uz mame snad vsechno, v sobotu si jeste jedu k sestrenici do Melnika pro autosedacku po jeji holcicce, pak uz jen plinky a neco malo z drogerie a je to snad vsechno. A co ty?
Kolik Ti vlastne je, jestli se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
3.7.07 20:56

Tý jo, to je fajn, že už máte vše připravené, to my s Matým jsme snad třetinu věcí pořizovali až měsíc před porodem :)
Mně bude po prázdninách 26.
My stále nevíme, jaký kočárek, autosedačku máme po Matým, postýlku taky. Teď jsem si vzpomněla, že mám u kamarádky zamluvený košík na mimi na ty první měsíce, přes den ho chci mít v tom, moc se mi to líbí.
A škola - taky jsem chtěla začít před 2lety studovat VŠ, ale obor, co jsem chtěla, stále nelze studovat dálkově, jen denně :cry: (anglistika). Tak se ještě uvidí. O matice mi nemluv, kamarádky jsme nebyly nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.7.07 11:52

My jsme spoustu věcí měli po příbuzných, hlavně tchýne se činila :lol: . takže máme hromadu oblečení na doma, přebalovák, jídelní židličku se stolečkem,… kočárek, postýlku, zavinovačky a pár kousků oblečení máme z mimibazaru.cz, tam se vždycky po výplatě vyřádím :lol: . Takže nás celá výbavička vyšla na 4000,–, už jen pokukuju po nějaké zimní kombinézce a nějakém tom oblečku na cestu z porodnice.
Ke kočárku - včera jsem jezdila se značkou Youpa-la, vzhledově se mi teda nelíbí, ale musím uznat, ze ty nacvakávající korby mají svá pozitiva (obzvlášť jsem žasla, jak se to dá naklápět, aby mělo miminko pořádný výhled a jakmile usne, tak se to zase jen sklopí zpátky), stejně tak ty otáčecí kolečka, jede to úplně samo…
Košík budeme mít taky po někom z příbuzných, mám radost, nový bych za ty prachy nekupovala, když je to jen na chvíli. Taky se mi to moc líbí. Škola - vzhledem k tomu, že jediné, co mi ve škole šlo ještě ve čtvrťáku na jedničku byla čeština - mluvnice, chtěla jsem původně studovat bohemistiku, ale nějak tam nevidím uplatnění v praxi a dálkově to taky nejde. Pak jsem ještě přemýšlela o fotografii, s tím že bych nějak zkousla i tu fyziku, ale je to až v Opavě. Je to těžký…snad ten Liberec vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
4.7.07 12:53

Tak jsem si našla ten kočárek, co sis ho zkoušela na netu…kdes ho prosím tě viděla, někde v obchodě, nebo ho někdo má?
My přebalovák taky dostali od známých a tchýně kupovala věcičky všude možně :lol: Teď máme akorát dilema s kočárkem a jelikož nás čeká stěhování, nejsou na to moc myšlenky…to zas bude nějaký kup na poslední chvíli, jak to tak vidím.
I mě moc baví čeština, tedy spíše gramatika, ale spíš jsou mi bližší cizí jazyky, hlavně anglina, tak čekám, jestli v Ústí dostanou akreditaci i na dálkové studium, to by pro mě bylo úplně super. Třeba to se školou vyjde nám oběma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.7.07 16:15

Ja jsem byla venku s jednou maminou 5-ti mesicniho chlapecka, ta ho mela. A vcera jsem ho i videla u nas u baraku, tak ho snad maji nekde v Moste, nevim, ja po tehle nekoukala. Je to francouzska znacka, tak to snad neco vydrzi, na druhou stranu ta znama ho ma dva mesice a uz reklamovala strechu… Ale jezdilo se s tim krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
3.8.07 13:51

Ahojky,

tak co, jak je? Nějak nám to tu upadlo úplně- doba dovolených asi dělá své, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
4.8.07 11:39

Já jsem sem tam nakouknu, ale už měsíc tu nikdo není… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie