Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
strako - děkuji moc za info. No já totiž už taky zaslechla něco o tom, že i v Ústí mají stále plno, ale po naší zkušenosti tady s MO a po zkušenostech kamarádek a známých jsem si řekla, že to snad i prubnu a dojedem s kontrakcema do Ústí, že jsme tam holt byli na návštěvě a mě to chytlo…nebo nevím, no. Ještě bych klidně jela do Kadaně, ale zase to, že tam není ta novorozenecká JIPka, kterou náš Matý využil dost
(i když je pravda, že vlastně jen díky ignorantům v mostecké porodnici), mě trochu odrazuje…tak máme fakt dilema.
Eillee - tak už jsi taky v klidu doma, to je super, že si můžeš ráno pospat a vůbec, odpočívat, jak potřebuješ, viď? Užívej si to, s druhým dítkem už je to trošku jiné ![]()
Přeji vám hezký víkend!
violet: Radsi bych zase vstavala ve ctyri rano do prace, byt pul roku doma se 4-hodinovyma vychazkama je na palici, navic od te doby, co jsem doma, tak nemuzu spat…
Druhe ditko zatim neplanujeme, mame jen 3+1 a na vetsi byt nejsou zatim penizky.
Eillee - tý jo, tak ty máš takhle omezené vycházky?
Tak to je asi fakt nic moc, ale s tím spánkem - čím to, že se ti teď špatně spí?
A s tím bytem - asi takhle koukám
.. my doteď byli v 1+2 a až teď se stěhujem do 1+3, aby měl Matý svůj pokoj a nehrál si v obýváku…copak se dvěma dětmi nemůžeš být v 1+3? My sice chceme časem domek, ale to až fakt časem, až se rozhodnem, kde už chcem zůstat, tady v Mostě totiž určitě ne…a stejně budu chtít max. 1+4, větší mi přijde totálně zbytečný, my jsme zvyklí hodně výletovat a tak, takže ani tenhle menší panelákový byt nám nepřišel nijak hrozný, ty první dva roky to s Matým byla pohoda… mám kolem sebe tři rodiny, co jsou s dvěma dětmi v 1+2 a ani se do většího nechystají, holt museli zapřemýšlet nad každým centimetrem v bytě, ale dá se to.Takže i proto ten můj údiv, aby ses zase nedivila moc ty mně ![]()
A je ti dobře, nic tě netrápí? Mně tvrdne už nějaký týden bříško, což vůbec u Matýho neznám, tak jsem nervozní…
violet: Bohuzel mam, zalezi na doktorovi, nekdo da neomezene, nekdo dokonce zadne…
Ja zase s rodicema a segrou bydlela ve 3+1 a mela jsem se segrou spolecny pokoj. Mozna kdybychom byly 2 roky od sebe jako je to u tebe, tak by to bylo OK, ale my jsme od sebe 10 let a ucit se v pokoji s 5-tiletou segrou a jejimy kamarady fakt neslo. Pak se narodil jeste bracha (ten je o 15 let mladsi jak ja), takze jsem dostala nasich loznici a nasi spali v obyvaku. Tak z toho mam tak trochu hruzu.
Proc nemuzu spat - to bohuzel nevim. Briskem to nebude, ja spim i ted na brise a nevadi mi to. Gynekolog spis rikal, ze to bude psychikou a at pocitam ovecky
. Akorat na zadech spat nemuzu, to me chytaji krece do prave pulky tela a nemuzu se pak ani pohnout. Ale na tech jsem neusla nikdy. Jinak snad vse v pohode, sem tam mi otece leva noha, hlavne kdyz je teplo a jsem dyl na nohou, ale vcera jsem kvuli tomu byla v poradne v nemocnici, Hossner mi predepsal magnesium, tak se to snad zlepsi.
Ahoj všem po víkendu,
Eillee - já taky vyrostla ve 1+3, se ségrou jsem měla společný pokoj, je o 7let mladší a i když jsme si díky vekému věkovému rozdílu nebyly moc blízké, tak nějak to šlo. Holt je to o zkušenostech každé z nás. A vy nechcete děti blízko k sobě, myslím věkově?
Co bereš za magnézium, to je jen magnézko, nebo k tomu jsou i nějaké vitamíny a minerály? Mně hrozně chytaly v noci křeče do lýtek, pak i do chodidel, manžel musel vždycky honem masírovat, protože fakt není o co stát, dostala jsem Magnosolv, což je magnézium i s těmi vit. a minerály…
Tak ať se ti už líp spí, po porodu toho totiž taky moc nenaspíš ![]()
Violet: Jj, „nějak“ to šlo, ale brzy se to začlo odrážet na mých známkách ve škole, já na učení potřebovala klid a ne jekot 5 malých dětí
.
A dětí blízko k sobě…nevím, to teď nedokážu říct, uvidíme, co bude. Teď je mým cílem vychovat jedno a na mateřské si dodělat vysokou, ale třeba budu za dva roky mluvit jinak
.
Jo, ještě k tomu magnéziu - je jen samotné, 100 tabletek za 7,–.
Ahojte,
nějak jsme tu teď jen my s Eillee, že?
Tak to máš, Eillee, to klasické magnézko, já mám něco jiného a koukám o dost dražšího, i když já jsem doplácela málo. A jakou školu studuješ?
Co už máte pořízeno, nebo vyhlídlého pro mimi?
Ahojky, no koukam, ze jsme zbyly opravdu jen my dve…
Delala jsem ekonomku, ale zkusim neco jineho, matematika nejak neni nic pro me, zatim to vypada na socialnoho pedagoga v Liberci.
Porizene uz mame snad vsechno, v sobotu si jeste jedu k sestrenici do Melnika pro autosedacku po jeji holcicce, pak uz jen plinky a neco malo z drogerie a je to snad vsechno. A co ty?
Kolik Ti vlastne je, jestli se muzu zeptat?
Tý jo, to je fajn, že už máte vše připravené, to my s Matým jsme snad třetinu věcí pořizovali až měsíc před porodem ![]()
Mně bude po prázdninách 26.
My stále nevíme, jaký kočárek, autosedačku máme po Matým, postýlku taky. Teď jsem si vzpomněla, že mám u kamarádky zamluvený košík na mimi na ty první měsíce, přes den ho chci mít v tom, moc se mi to líbí.
A škola - taky jsem chtěla začít před 2lety studovat VŠ, ale obor, co jsem chtěla, stále nelze studovat dálkově, jen denně
(anglistika). Tak se ještě uvidí. O matice mi nemluv, kamarádky jsme nebyly nikdy ![]()
My jsme spoustu věcí měli po příbuzných, hlavně tchýne se činila
. takže máme hromadu oblečení na doma, přebalovák, jídelní židličku se stolečkem,… kočárek, postýlku, zavinovačky a pár kousků oblečení máme z mimibazaru.cz, tam se vždycky po výplatě vyřádím
. Takže nás celá výbavička vyšla na 4000,–, už jen pokukuju po nějaké zimní kombinézce a nějakém tom oblečku na cestu z porodnice.
Ke kočárku - včera jsem jezdila se značkou Youpa-la, vzhledově se mi teda nelíbí, ale musím uznat, ze ty nacvakávající korby mají svá pozitiva (obzvlášť jsem žasla, jak se to dá naklápět, aby mělo miminko pořádný výhled a jakmile usne, tak se to zase jen sklopí zpátky), stejně tak ty otáčecí kolečka, jede to úplně samo…
Košík budeme mít taky po někom z příbuzných, mám radost, nový bych za ty prachy nekupovala, když je to jen na chvíli. Taky se mi to moc líbí. Škola - vzhledem k tomu, že jediné, co mi ve škole šlo ještě ve čtvrťáku na jedničku byla čeština - mluvnice, chtěla jsem původně studovat bohemistiku, ale nějak tam nevidím uplatnění v praxi a dálkově to taky nejde. Pak jsem ještě přemýšlela o fotografii, s tím že bych nějak zkousla i tu fyziku, ale je to až v Opavě. Je to těžký…snad ten Liberec vyjde.
Tak jsem si našla ten kočárek, co sis ho zkoušela na netu…kdes ho prosím tě viděla, někde v obchodě, nebo ho někdo má?
My přebalovák taky dostali od známých a tchýně kupovala věcičky všude možně
Teď máme akorát dilema s kočárkem a jelikož nás čeká stěhování, nejsou na to moc myšlenky…to zas bude nějaký kup na poslední chvíli, jak to tak vidím.
I mě moc baví čeština, tedy spíše gramatika, ale spíš jsou mi bližší cizí jazyky, hlavně anglina, tak čekám, jestli v Ústí dostanou akreditaci i na dálkové studium, to by pro mě bylo úplně super. Třeba to se školou vyjde nám oběma ![]()
Ja jsem byla venku s jednou maminou 5-ti mesicniho chlapecka, ta ho mela. A vcera jsem ho i videla u nas u baraku, tak ho snad maji nekde v Moste, nevim, ja po tehle nekoukala. Je to francouzska znacka, tak to snad neco vydrzi, na druhou stranu ta znama ho ma dva mesice a uz reklamovala strechu… Ale jezdilo se s tim krasne.
Ahojky,
tak co, jak je? Nějak nám to tu upadlo úplně- doba dovolených asi dělá své, že ![]()