Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jůů, Eillee, hezká fotečka ![]()
A koukám, že také budete mít holčičku
Jak ti vyšel poslední UZ v nemocnici, jestli se můžu zeptat? My byli včera a vše vypadá OK.
Jinak- začali jsme teprve o víkendu rekonstruovat ten náš nový byt, tak snad do porodu budeme v novém, jinak ani nic nového.
Do nemocnice na ultrazvuk nechodím, dělá mi ho Zemánek u sebe v ordinaci. Naposledy jsem byla ve 21. tt, teď jdu až ve středu, tak už se těším, snad nám tu holčičku potvrdí
. Řekla bych, že malá je otočená hlavičkou dolů, protože pohyby cítím jen nad úrovní pupíku. Navíc jsem nikdy nedostala kopanec do močáku
. Tak snad už jí to ten měsíc a půl vydrží… ![]()
No já myslela jen tenhle „velký“ UZ, kam jdeš ve ST, měla jsem za to, že už jsi taky byla…nebo jdeš zas jen k Zemánkovi?
Tak držím palce, ať se ta holčička potvrdí, když si jí přejete
My chtěli páreček a vypadá to, že to tak bude ![]()
I ten velký UZ mi dělal Zemánek - holčičku potvrdil, je hlavičkou dolů a má kolem 2100 g. Za 14 dní ještě naposledy k Zemánkovi a pak už budu chodit každý týden do poradny v nemocnici.
Jo aha, tak to máš asi dobrý, že ti skoro vše dělá Zemánek…my sice taky máme potvrzenou holčičku, ale zatím je zadečkem dolů
Takže uvidíme, jestli si dá říct a otočí se.
Já mám pocit, že už je natočená několik měsíců, protože jsem nikdy necítila kopání níž jak pod pupíkem.
V kolikátem jsi vlastně tt? Někam se Ti nezobrazuje metřík… Snad se ještě otočí. Někdo doporučuje na otočení chodit, chodit a zase chodit
. Já taky nemám úplně vyhráno, kolega z práce mě teď strašil, že je časté, když se mimčo na poslední chvíli otočí zase hlavičkou nahoru. No doufám, že už ne…
Včera jsem se byla podívat do mostecké porodnice, naštěstí tam zrovna nikdo nerodil, tak jsem docela i natěšená, sestřičky moc příjemné a celkem se mi tam líbilo.
Tak jsem byla ve ČT v poradně a jak jsem si od ST myslela- malá je hlavičkou dolů
Ale stejně nemám vyhráno, císař mi stále hrozí.. Neboj, to se stane fakt opravdu výjimečně, že by se prcek 3-4týdny před narozením otočil do „blbé“ polohy. má málo místa, proto jsem si říkala, že naše malá už se asi nezvládne dobře otočit,i kdyby se snažila.
Dnes mám na metříku 36+1, ale možná jsem tak 35+1, týden až 10dní mi tam hapruje.
Tak snad se ti v MO porodnici bude líbit i až se tam na pár dní „ubytuješ“
, my tam nejdem určitě…holt se setkáme až později třeba na vycházce s kočárky…? ![]()
Tak to je dobře, že se nakonec otočila
. A kvůli čemu vám hrozí císař, jestli se můžu zeptat?
Metřík už vidím, posledně nějak stávkoval
.
A jaký kočárek jste nakonec vybrali?
Ahoj Eillee i anonyme ![]()
Tak hlásím, že od 5.9. už jsme čtyři- naše princezna se ohlásila o 4týdny dříve…na poslední chvíli se vše obrátilo k dobrému a císař se nekonal, porodila jsem „normálně“…a v Mostě! - holky, já koukala jak tele na nová vrata, kolik změn k lepšímu se za těch 2 a 3/4roku od porodu Matýska v MO porodnici událo
Dnes nás pustili a začíná se tam malovat, tak tam byl od rána „chaos“.
Tak já jdu kojit, Barunka je zlatíčko, vůbec nebrečí ![]()
Jo Eillee - jak ti je? Kočárek máme nakonec Cam Cortinu X3 Evolution a jsem z ní nadšená, uvidíme, až vyjedem do terénu ![]()
Violet, moc moc gratuluji, to je novinek
. Tak ať Barunka hezky roste a dělá vám jen a jen radost! ![]()
U nás zatím nic nenasvědčuje tomu, že bych měla rodit, ale třeba to taky přijde z ničeho nic. Ale ještě bych tak 2-3 týdny chtěla vydržet pohromadě
. A co že jste nakonec zvolili Most?
Ve středu k Zemánkovi, prý tam má i monitor, tak už se těším. Doufám, že bude vše OK, posledně mi po kultivaci našli stafylokoka a v krvi málo železa, tak bych denně měla brát 5 prášků - antibiotika a železo. ATB jsem si vzala dnes poprvé a malá od té doby nekopla, tak tu trochu plaším a doufám, že jen chrní… ![]()
Díky, jsme rádi, že vše dopadlo jak má.
Co malá, určitě jen spinkala a tys plašila..? ![]()
No my jeli rodit do Ústí, když mi začala pomalinku odtékat plodovka, ale tam byli TAK NEPŘÍJEMNÍ a navíc nechtěli pustit manžela k porodu, že jsem podepsala revers (stačili mě přijmout, než jsem se odhodlala to risknout a jet jinam) a jeli jsme do Mostu (to už jsem se bála, aby se něco nedělo, tak jsem zvolila Most, když mají novorozeneckou JIPku).
A aspoň tě uklidním - byli všichni úplně SUPER, byl to pro nás dokonce hezký zážitek, kam se hrabe Ústí…budem si stěžovat.
Jo a od včerejška se na porodnici tady v MO maluje, ale nevím jak dlouho.
Malá se nakonec rozkopala, ale už jsme asi v tom období, kdy tam má málo místa a pohyby jsou mnohem slabší. Cítím, jak se tam vrtí, každou chvíli cítím někde něco tvrdšího, ale už to nejsou kopance. Jen je zvláštní, že to takhle začlo po těch ATB. No zítra jdu na monitor, tak budu klidnější
.
S tou porodnicí - já už slyšela víckrát, že se Most hodně zlepšil. A s tím malováním - předpokládám, že i tak by mě tam vzali, ne? Nebo mě pošlou jinam? Ale to Ústí mě teda překvapilo - proč nechtěli pustit manžela k porodu??
Jaký byl porod? A kdo Tě rodil? Já znám jen Pondělíčka, s tím jsem byla moooc spokojená, tak bych chtěla u porodu jeho, ale snad budou i ostatní tak příjemní ![]()
Neboj, prý stále přijímají, kdybys náhodou rodila teď, ale nemá jim to malování trvat nijak dlouho.
Rodil mě doktor, co je tam nový- je to Peruánec
, ale fakt byl skvělý, byla s ním sranda, jsme se kolikrát s manželem nasmáli )než jsem měla ty velké bolesti, pak už mi do smíchu samozřejmě nebylo
)
Pondělíček je skvělý, ten mi dost pomohl při komplikacích po porodu s Matýskem, ale toho jsem teď za celou dobu v porodnici nepotkala ![]()
A v Ústí - prý když jsme za sebou neměli předporodní kurz v jejich porodnici , tak ho tam nepustí, i přesto, že už jsme jedno dítko odrodili (i když byl Matý císařem, nedošlo pouze na to závěrečné „tlačení“, jinak jsme věděli, co nás čeká).
Hlavně buď v klidu a ještě odpočívej, dokud to jde ![]()