Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mám za sebou první poradnu v nemocnici, příští čtvrtek i s monitorem. Vše OK, CS 3, nic zřejmě nenasvědčuje tomu, že bychom měli v nejbližší době rodit
. Snad malá vydrží o 11.10., to máme výročí, tak by to byl hezký dáreček
. Zrovna měl mít službu ten Peruánec (Fernandez nebo jak se jmenuje), ale nedorazil, tak tam na nás - 17 těhulek - byl sám Pulkert - taky porodník, v čekárně jsem strávila 2,5 hodiny
. Tak snad ho poznám příště.
anonym: Kurz podmínkou není (ale ještě se raději ve čtvrtek zeptám), já byla jen na první informační hodině, kde nám sestřička řekla, že se to zdražuje z 500,– na 700,– a místo dvou hodin bude jen jedna týdně, tak jsem se na to vyprdla. Ale pokud bys ten kurz absolvovala, tak pak má tatínek účast při porodu zdarma, jinak je prý ten kurz celkem k ničemu… Stejně už bys to asi nestihla, jeden začal teď v září a další je snad až za 3 měsíce, pokud si dobře vzpomínám.
Eillee - hlavně, že je s mimi vše, jak má být…ty bys chtěla rodit až 11.10.?
Dárek by to byl ten nejhezčí, ale to bys krapet přenášela, ne?
Téda, 2apůl hod v čekárně-
…jsem ráda, že jsem nestihla ani tu jednu povinnou poradnu v nemocnici, je to takhle děsný celá léta a nic nenasvědčuje tomu, že by se to tam mohlo někdy v tomhle zlepšit ![]()
anonym- žádný kurz kvůli tatínkovi u porodu nepotřebujete, pouze si tu jeho účast u toho zaplatíte.
No když všude čtu o těch depresích z přenášení, tak bych se jim alespoň mohla takhle vyhnout, když to chceme až toho 11. Ale třeba budu za 14 dní mluvit jinak, zatím by mi to nevadilo
.
Zítra znovu do poradny, mám pocit, že minule jsem tam byla jediná jak trubka, co čekala, až na ní přijde řada, takže zítra budu předbíhat já
. Jinak mám zase zabitý celý den, navíc s tím monitorem se to protáhne o další půl hodinu - minimálně…
Tak jsem zvědavá, koho tam zítra budu mít, třeba toho Fernandeze - ikdyž si nedovedu představit, jak mám člověku, který neumí pořádně česky, popsat ty svoje vodnatý výtoky, u kterých si nejsem úplně jistá, jestli už to není náhodou plodovka… ![]()
Tak co v poradně? Doufám, žes nahlásila ty „vodnatý výtoky“, oni tam zjistí za vteřinu, jestli je to plodovka…
Poradna OK, dnes tam byla nějaká paní doktorka, nevím ani jak se jmenovala. Ale odsejpalo to tak, že jsem se ani nestihla zeptat na ten výtok, byla jsem u ní tak 2 minuty a hotovo. Říkala, že už hlavička začíná tlačit dolů, čípek se zkracuje, ale na porod to ještě určitě není, CS stále 3. Monitor taky OK.
Ahoj holky,
jen k Dr. Pondělíčkovi, v MO už není, dělá teď v Motole, dostal nabídku.
Radka
Radko- díky za info. Škoda, dr.Pondělíček byl skvělý ![]()
Tak jak je Eillee, ještě 2v1? ![]()
Tak se hlásím po delší době, stávkoval nám harddisc, naštěstí už je vyměněný…
Jsem stále 2v1, dnes termín porodu. Byla jsem v poradně, prý už to mám čekat každým dnem, CS postoupilo od minulého týdne ze 4 na 7, poslední 3 dny mám neustále poslíčky (poprvé za celé těhu), břicho mi tvrdne každých 5 minut, odešla hlenová zátka, zácpu střídá průjem
…no konečně se něco děje, už to vypadalo, že budu rodit na Vánoce
.
Zrovna jsem si dnes říkala, že už jsem byla 4× v nemocniční poradně a Pondělíčka jsem ani jednou nepotkala. V poradně mám vždy Pulkerta nebo nějakou bloncku - podle stránek porodnice zřejmě MUDr. Mikolášková, oba jsou v poho, ale Pondělíček byl nejlepší
. Toho Fernandeze nebo jak se jmenuje, jsem zahlédla, no vypadá zajímavě
.
No, možná už ležíš v porodnici ![]()
Kdyby ne, přeju rychlý a pohodový porod, ať jste s malou v pořádku a jak to půjde, dej vědět, jak se máte!
Jojo, ta blondýna je Mikolášková, taky je dobrá, aspoň co se týče jednání s lidmi.
Tak hlásím, že jsem od 7.10. maminka krásné Markétky - 3530 g, 50 cm.
Dva dny jsem měla stahy po 8 minutách, v neděli ve tři ráno už po pěti, tak jsem čekala do sedmi, vzbudila přítele a jeli jsme. Nijak zvlášť to nebolelo, byli jsme si téměř jistí, že nás pošlou zpátky domů. Udělali monitor, přišel Pulkert, prohlídnul mě a řekl „tak za pár hodin to budete mít za sebou“
. No nemohli jsme tomu uvěřit
. V jedenáct další monitor a pak mi píchli vodu. Teprve po tom to začlo být už dost bolestivé. Kolem poledne už jsem cítila hodně silný tlaky na konečník, jako naschvál sestřičky zřejmě vůbec nestíhali a já nevěděla, jestli ty tlaky jsou normální… Kolem půl druhé už jsem to nemohla vydržet, nechala jsem si zavolal sestru s tím, že už mám pocit, že už se malá dere ven - šáhla a řekla „tak jdeme na sál“
. A tam už to bylo otázkou půl hodiny.
Jinak s mosteckou porodnicí jsem byla maximálně spokojená, hlavně s MUDr. Pulkertem. Jen ten jejich denní režim
, ráno v šest uklízečka, pak jeden doktor za druhým a většinou přijdou zrovna po uspání nebo při kojení
.
Fotky máme v odkazu pod metříkem.
jůů, gratuluju
, porod pohodový, tak tos měla fakt super, navíc jako prvorodička ![]()
Markétka je hezounká (mimochodem třetí Markétka kolem nás, co se narodila během cca posledního měsíce
), jen mi přišla oproti naší Barče velikánská ![]()
Užívejte si miminka, fakt hrozně rychle rostou ![]()
To říkají podle fotek všichni, že je nějaká velká a pak se diví, jak je malinká, když jí vidí na vlastní oči. Hlavně na těch hned po porodu má pěkný stehna, taky jsem se zhrozila, jakýho méme cvalíka
. Ale jen to zkresluje, je vážně maličká.
Tak jsem zvědavá na dnešní noc, přes den je to andílek, ale v jedenáct večer se vzbudí a zabere až kolem druhé/třetí ráno. Snad se to brzy srovná. Dneska jsme byli poprvé venku, tak doufám, že jí to taky trochu utahalo
.
Tak co, jaká byla noc? My to měli s oběma dětma, tohleto dlouhé usínání večer, s Matým to bylo asi o chlup lepší než teď s Barunkou, ten jen zkrátka chtěl být u někoho, když ho měl manžel na prsou a koukali v pololeže na telku, tak byl klid
, ale Barča pořád krkala, kroutila se, takže jsme museli i chodit a tak, hrůza. Naštěstí to vydrželo ten první měsíc, teď už je přes týden klídek, ťuk ťuk
Neboj, bude to lepší.
Jéé, už jste byli na procházce, jo? To bylo fajn, viď, já se vždycky hrozně těšila.
Ahoj holky, můžete něco víc napsat o MNostecké porodnici? Pokud člověk není účastníkem kurzu, kolik stojí přítomnost u porodu? Udělají na požádání epidurál? Co pokoje a přítomnost dítěte po porodu?
Asi teď nemáte moc čas a věnujete se vým dětičkám:-) Ale kdyby náhodou, prosim, prosím:-)
Já první dítě rodila v Motole. Teď bydlíme v Litvínově ale pořád doufám, že zas skončím v Motole. Nějak se mi do Mostu nechce. Ale nic o něm nevím, tak bych nerada křivdila. A do Motola bych šla, že jsem tam pracovala no a znám to tam.
Jinak co se režimu týče. Je to prašť jako uhoď. V pět ráno nám hlásili rozhlasem vizitu. Každou chvíli přišel nějaký dr. nebo uklízečka a ta pokaaždé jiná. Jedna utírala stolky, druhá poličky. Vždy něco přetřely a za chvíli znova.
Mám samoyřejmě dost času, ale náhodou jsem si všimla vaší diskuse.
Tak hodné dětičky.
Ahojky, koncem listopadu cekam take miminko,kdyz budu chtit rodit v Moste,musim s pritelem take projit nejakym predporodnim kurzem,kdyz ho chci mit u porodu?
Jinak sem se prihlasila,tak nevim,proc jsem jako anonym stale