Most a okolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
14.10.07 09:37

Violet: Tak už se to malé srovnalo, na včerejšek spala krásně, budila se opravdu jen na kojení a hned zase usla. Na dnešek se jen to půlnoční kojení protáhlo na dvě hodinky, ale jinak pohoda. Teď už zase chrní, tak musím začít konečně dělat něco jiného než přebalovat, kojit, … minimálně vyžehlit.

Aladina: Přítomnost otce u porodu je za 500,–, může u toho být od začátku do konce (i třeba ve sprše), snad jen na klystýr ho sestřička poslala vedle :lol: . K epidurálu ti nic neřeknu, neuvažovala jsem o něm, ale mám pocit, že anesteziolog je k dispozici jen ve všední dny v určitý čas, jestli se to zase nezměnilo. Pokoje jsou: 4 nadstandarty (300,– za den - návštěvy od 9-21, výběr z více jídel, TV,…), 1 apartmán (700,– za den - možnost pobytu doprovodu po celou dobu). K tomu klasické čtyřlůžáky - ale na ty dávají spíš naše rómské spoluobčanky :lol: a dvoulůžáky - tam jsem ležela já. Co se tu s tím vypisuju, všechno je tady :lol: : http://www.nspm.cz/…orodnice.htm . Je dobré zajít na to informační setkání - každé pondělí od 13:00, tam se dozvíš mnohem víc a uvidíš předporodní boxy, porodní sál, odd. šestinedělí,…
Přítomnost dítěte po porodu - pokud nejsou žádné komplikace, tak až asi na deset minut, kdy miminko váží, myjou,… je celou dobu s tebou, hned se snaží přiložit ho k prsu.
Když to shrnu, já byla s mosteckou porodnicí maximálně spokojená, ať už se o ní říká cokoliv. Hodně se tam za poslední cca 2 roky změnil přístup lékařů a hlavně sester. I co se týče čistoty, tak jsem byla mile překvapena.
Tak se klidně dál ptej :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
14.10.07 10:15

Eillee - no super, pohodová noc, tak to budeš dneska už hezky fungovat :D

Aladina - gratuluji k mimi :) Hezky to popsala Eillee, tak se kdyžtak ještě poptej, já bych jen doplnila k tomu nadstandartu - sice si vybíráš ze 3druhů jídel, ale já bych to upřesnila…vyber si ze 3 blafů ten jeden „nejlepší“ :? Fakt je jídlo snad horší, než bylo, když jsem rodila Matyáška. A když už jsme u starších sourozenců, tak v MO jsou návštěvy dětí do 10-ti let zakázány. Věděli jsme to dopředu, takže když jsme zvonili na sestry na porodním, že jdeme rodit, hlásili jsme, že bychom rádi nadstandart, aby byl nějaký volný, měla jsem totiž za to, že nadstandartní pokoje mají s dětmi výjimku. Jeden na nás zbyl, ale asi 3.den mi jedna dětská sestřička řekla, že děti nesmí ani sem, že hlavně, ať tam Matýska na chodbě nepotká nějaký doktor 8O A to tam byl Matýsek každý den půl dne, viděly ho všechny sestry ze všech směn, jen ta jedna mě na to upozornila, tak nevím.
A s tou pátou hodinou ráno v Motole- tak to zlatý Most se šestou, že :D
O anestezii vím jen to, že si to musíš domluvit předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.10.07 21:33

Tak i noc na dnešek v pohodě, tak snad jí to vydrží :lol:. Ale nejlíp spí přes poledne na velké posteli :lol: . A v kočárku, asi jako každé miminko.

Jj, co se týče jídla, tak opravdu žádná sláva, ale s tím jsem víceméně počítala. Já stejně po porodu nějak ztratila chuť k jídlu, tak mi to bylo celkem jedno. Jen doufám, že se mi ta chuť zase vrátí, takhle do sebe musím každé sousto nutit.

A děti jsem tam myslím na návštěvách viděla, ještě jsem se divila, jak se tam dostali, když je venku ten zákaz.

Violet: Jéé, já měla pořád za to, že máte Matěje. Matyáška jsem taky navrhovala, ale neuspěla jsem :roll: . Jsem fakt ráda, že máme holčičku, na klučičím jméně jsme se nemohli shodnout. A jak reaguje na sestřičku? A co Barunka, je hodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
20.10.07 10:12

No ráda čtu, že je Markétka hodná :)
No, my měli u obou dětí obrovský problém se jménem pro kluka, takže vím,o čem mluvíš. Tenkrát před Matým mi právě taky neprocházelo snad nic normálního (i když já měla i pár variant dost neobvyklých jmen), tak nakonec ten Matýsek že by tedy šel. Jenže to jsem se nakonec šprajcla já, že Matějů je teď tolik… takže jsem řekla, že buď Matyáš, nebo budem hledat dál. A bylo vyřešíno hned. Sice zjišťujem, že Matyášů taky přibývá kosmickou rychlostí, ale co, hlavně, že jsme zdraví, že :lol:
Má Barunku moc rád, pořád ji pusinkuje a chtěl by jí chovat úplně sám, což samozřejmě nejde, musí ji někdo z nás držet s ním. Snaží se mi pomáhat (podává plínky, nosí špinavé do koše atd.), takže zatím je to pro mě dokonalý stav. Bála jsem se, jak ji přijme.

S těma návštěvama v porodce jsi mě dostala, já tam mimo Matýho nepotkala žádné dítko, tak právě jsem si říkala, že asi fakt tam děti nesmí vůbec…nevím, no.
Přejem hezký víkend, klidné noci a až zanedlouho doděláme byt a budem zas v Mostě, třeba se někdy sejdem..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.10.07 21:33

Ahojky,
tak koukám, že už jsme tu zase jen my dvě :lol: .

Tak jak je? U nás už se zřejmě jakž takž rýsuje nějaký pravidelný režim, malá třetí večer usla kolem deváté, ráno vstáváme kolem desáté. Včera se vzbudila na první noční kojení až kolem druhé, tak kdyby jí to tak zůstalo, vůbec bych se nezlobila :lol: . Ale nějak se nám protahuje doba kojení - z původních 5-20 minut je to teď většinou 30-45. Někde jsem četla, že kolem 3. týdne je období růstového spurtu, tak to bude asi ono. Mělo by se to po pár dnech vrátit do nomálu, v což doufám, v noci u toho po 20 minutách usínám :lol: .
A jaký neobvyklý jména jsi měla vybraná? Mně se strašně začlo líbit jméno Tobiáš, ale neuspěla jsem. Možná když se nakonec rozhodneme pro druhé mimčo, tak to budu znovu zkoušet :lol: .
Matějů je teď fakt moc, proto jsem taky nakonec přestala toho mýho přemlouvat. Matyáše znám jen jednoho, asi stejně starý jako ten váš.

A k těm návštěvám, neviděla jsem zase tak malé děti, ale 10 jim podle mě taky nebylo. Už se to tam asi nehlídá tak jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
5.11.07 13:56

Ahojky,

zas po delší době se hlásím :lol:
Máme toho teď moc, jak se blíží dokončení našeho bytečku,tak brzy budu psát častěji.
Hezká fotka u metříku :wink: Jak jde režim, pořád v poho?
U nás to jde, jen nás přes den trápí prdíky :? Není to katastrofální, navíc v noci krásně spinkáme, ale už jsem i koupila rektální rourku, až bude fakt nejhůř. Chlemtám fenyklový čaj na litry a je to jedno… u Matyáška jsem tohle nepoznala.

K těm jménům ještě - připomnělas mi mou tchýni, ta chtěla, aby se případný Matýskův bráška jmenoval Tadeáš :roll: Já chtěla třeba Štěpán nebo Nicolas…ale netrvala jsem na žádném, doufala jsem v holčičku, ta byla jasná od našeho prvního rande s manželem, tenkrát přítelem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.11.07 23:01

Ahojky,
tak u nás vše OK, malá většinou usíná v osm, kolem půlnocí se nají a pak se budí po 2-3 hodinách. Vstáváme kolem osmé/deváté. Přes den už toho moc nenaspí a když už usne, tak jedině ve velký posteli při kojení nebo v kočárku - tam vydrží až 4 hodiny, doma max. 2.
Prdíky malou taky trochu trápí, paradoxně zrovna v den, kdy si dávám pozor na to co jím. Když si dám něco s cibulí a ještě to zapiju bublinkama, tak jí nic není :lol: . Ale taky to není katastrofální, brečí minimálně, spíš se při „tom“ šíleně kroutí a ty zvuky :lol: . Hlavně večer. Rourku jsem nekupovala, prý stačí teploměr, ale zatím nebyl potřeba ani ten. Fenyklový čaj piju taky, na střídačku s čajem pro kojící matky a meltou, ta mi teď hodně zachutnala, takže jí vypiju přes litr denně.

Nicolas je moc hezký jméno, aŠtěpán se mi líbil hodně dřív, ale nepřišla jsem na moc variant, snad jen Štěpánek a to se mi hned vybaví Básníci. :lol:

Jak se těšíte s Matýskem na Vánoce? Já už se nemůžu dočkat pečení cukroví a až si k tomu pustím koledy, takhle jsem se na Vánoce snad ještě nikdy netěšila.

Jinak sejít se určitě někdy můžeme… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
7.11.07 14:34

Jůů, už je vám měsíc :D
No, na Vánoce se těším taky hrozně moc, hlavně ale spíš kvůli tomu, že budeme v novém bytečku… už je to dlouhý, to pořádný nebydlení. A Matý - každý den mění svá přání, co by od Ježíška chtěl, ale nejlíp všechno :lol: Takže s ním asi bude o Vánoce sranda.
No vidíš, cukroví… vůbec nevím, jak to letos zvládnu, péct a přitom se stěhovat…no, kdyžtak upeču jen linecké- s ním by mi mohl Matýsek pomoct při vykrajování a zbytek si objednám třeba u mamky…

No vidíš, Markétka je hodná…s tím spinkáním přes den- hlavně, že vůbec spí, buď ráda za každou minutku. My spíme jak kdy, někdy dá třeba 3hodinky v kuse, ale někdy jen hodinku a půl, pak kojo a pak zas jen hodinku a půl…jediné, co bych reklamovala, kdyby to šlo :lol: , je usínání večer. Stále to zvládáme nejdřív kolem 22.hodiny, to už bych uvítala jaksi klídek na věnování se manželovi :wink: Ještě ale doufám ve zlepšení.

Určitě se sejdem, hlavně, aby přišly nějaké lepší dny než je třeba dnešek 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
24.11.07 20:51

Ahojky,
tak se ozývám po delší době, malá už toho moc nenaspí, takže přes den se sem dostanu jen když spí v kočárku po vycházce a večer se snažím užít si drahou polovičku - konečně šestinedělí za náma, tak se toho musí pořádně využít :lol: .
Teď už spí od půl osmé, až na včerejšek, kdy mi teda dala zabrat, spí dobře - od půl osmé do půlnoci, pak se budí po dvou hodinách a vstáváme kolem deváté, desáté, dnes dokonce v jedenáct, ale to dospávala včerejšek - za celý den totiž spala dohromady tak hodinu a večer začla šíleně řvát a usla pořádně až kolem půlnoci. Asi tím, že nebyla po dlouhé débě venku - jedině v kočárku totiž přes den usne pořádně a rovnou na 4 hodiny. Tak asi byla už večer přetažená… Ale dneska už je zase hodňoučká.
A v noci se naštěstí za 10 minut nají a hned zase spinká.

Vánoce… s cukrovím už jsem začla, abych to stihla, dneska jsem pekla rohlíčky, před týdnem perníčky. Akorát do nějakého úklidu se mi teda vůbec nechce :lol: . Dárky už mám taky jakž takž vymyšlené - letos jsme to vyřešili kalendářema s fotkama Markétky, tak jen nějakou drobnost pro malou a něco pro přítele.

Teď jsem si tak vzpomněla - jaký jste nakonec vybrali kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
26.11.07 14:44

Ahojky,

no téda, Markétka už je veliká,hlavně na fotu, kde pase koníky, je jako 4měsíční :)
Tak přes den spaní jen v kočárku- no,když ale zabere na 4hodinky, tak je to taky hezký. Barča spí teda třeba jen 2hodinky, ale tak 3× za den, což mi bezvadně vyhovuje. Někdy teda spí jen 2× takhle a k tomu třeba 30min, ale pořád dobrý. Hlavně se nám střídají noci, kdy kojíme 2× a pak jen 1×, což je boží..a budíček tak kolem 7:30, ale to díky Matýskovi, Barča spinká tak do 9h.
Já jsem zjistila, že asi nestihnu upéct sama nic, možná tak perníčky, pokud se na ně vrhnu tento týden, jinak to nehrozí-začínáme se stěhovat od příštího týdne do MO, tak to bue veselý.

Kočárek - vyhrála CAM Cortina a nedám na ni dopustit, je dokonalá :lol: :lol:

Takže tak, jdu něco dělat. Brzy se zas ozvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
26.11.07 20:19

Tak dneska už zase hrůůůza - v noci spala tak 8-9 hodin (budila se tak po třech hodinách na kojení), vstávaly jsme asi v devět, dopoledne jsem s ní šla tak na hodinu ven - usla tak na půl hodiny, doma se hned zase vzbudila, tak jsem šla odpoledne v takové zimě na další 2 hodiny a skoro celou dobu byla vzhůru, dohromady mohla zase spát tak max. půl hodiny. Jakmile se zastavil kočárek, tak spustila, takže ani doma už v kočárku nespala. Nejhorší je, že když je vzhůru, tak by pořád jen jedla a klidná je jen u mě na ruce…
Ale naštěstí usla v osm, to jsem ráda, už potřebuju vyžehlit.
Tak teď ani nechci moc domlouvat nějaký sraz, protože vůbec nevím, jak dlouho vydrží…
Do toho jsem to ještě dostala (měla jsem klid 5 dní), asi těma práškama Cerazette to teď má m nějaké rozházené :twisted: . Takže fakt super den, bolí mě břicho, motá se mi hlava… :roll:

Ty nemáš někde na netu Barunky fotky? Abych se taky jukla :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.12.07 10:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
3.1.08 16:10

:D jéé, díky za milé přáníčko, i my vám třem dodatečně přejeme aspoň vše nej do tohohle roku, ať se vám daří a Markétka vám dělá jen a jen radost :srdce:

Jaké byly Vánoce? U nás trošku hektické, jelikož jsme byli čerstvě nastěhovaní… ale jsme rádi, že to máme za sebou a zas bydlíme. Tak snad někdy vyjde ta procházka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová