Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mikca2002 píše:
Hele ale podle mě se sem ani nemohly dostat oknem, protože jak píšu před noc nevetram No a ráno takovej náletteď sedím v ložnici a za zavřeným oknem čekají asi tři mouchy jako bych je snad měla pustit dovnitř
bydlim v paneláku
A co z mrtvoly v sousedním bytě? Třeba přes stupačky. Nebo z nějaké mrtvoly někde zazděné mezi příčkami.
@Cenarius píše:
A co z mrtvoly v sousedním bytě? Třeba přes stupačky. Nebo z nějaké mrtvoly někde zazděné mezi příčkami.
Stačí aktivní kocour, co schovává ulovky do bot. Kamarádovi to dával do drahých pohorek, které vytáhl je párkrát do roka. Když to objevil, ty boty se už samy hýbaly. ![]()
@Hexagon píše:
No já ti nevím
https://www.desinsekta.cz/…oucha-domaciVajíčko 1-3 dny, larvární stadium - 1 týden, od vajíčka po dospělce 1 až 3 týdny, dospělec žije 3 měsíce.
No, ale z kukly se líhne dospělý jedinec, o ty šlo, ne?
@Cenarius píše:
Stačí mrtvá myš ve stoupačce, to nemusí být rovnou babka od vedle… ![]()
Pokud jich máš 30 najednou a jsou ještě takové otupělé (neodletí, když okolo nich mávneš), tak se zřejmě zrovna vylíhly. Buď třeba z koše nebo ti někde něco zapadlo a moucha tam nakladla vajíčka a ty se teď vylíhly.
Můžeš je vysát třeba vysavačem. Jinak v noci nevětrat v létě je opravdu blbost, to si neumím představit jakej musíš mít při spaní vzduch… Pokud máš otevřené okno, tak mouchy prostě lítají dovnitř a ven.
Ještě připomínka, mouchy ve tmě nelítají. Jen od úsvitu do soumraku. Když zhasneš a otevřeš okno, mouchy tam nevletí.
Šla jsem na chodbu a ty mouchy jsou i na chodbě, teda ne tolik…a za oknem jich pár taky je. Mně prostě přijde že je snad přitahuje tenhle barák… Mám kocoura ale do bot mi to určitě nedává ![]()
Když jsem vyšla ven před barák tak jsem koukla nahoru a kolem okna byly asi tři mouchy, snad připravený
vážně nevím co dělat, mám z much úplně iracionální fobii, nechci v tom bytě teď ani být, bojím se po něm chodit.
@Mikca2002 a nelítají třeba na kočičí záchod? Můžou tam naklást vajíčka a pak se vylíhnout… Holt prostě mouchy lítají, no… Jedině si pořídit sítě do oken.
Jinak pokud ti na zeď za oknem svítí sluníčko, tak se tam ty mouchy vyhřívají.
Site do oken, pripadne mucholapku. Poradne uklidit byt a prohlidnout vsechna zakouti, listy apod. Evidentne je tam neco pritahuje a asi tam nekde nakladly vajicka.
Mouchy nam bezne do bytu litaly, ale jedna dve, ne cely zastupy.
Mivam ted cele dny otevrene okno na ventilacku, semtam necham neco na lince a zatim ani jedna moucha.
Site do oken a jeste je moznost, ze se lihnou v odpadu. Doporucuju vycistit odpady krtkem nebo prolit vrici vodou. Ale to jsou takove mensi muchy, ale ne ty uplne mini
@AnastazieB píše:
@Mikca2002 a nelítají třeba na kočičí záchod? Můžou tam naklást vajíčka a pak se vylíhnout… Holt prostě mouchy lítají, no… Jedině si pořídit sítě do oken.Jinak pokud ti na zeď za oknem svítí sluníčko, tak se tam ty mouchy vyhřívají.
Aha tak tohle je dost možný…mam totiž celý dny otevřený balkon a kočičí záchod na balkoně aby nesmrdel doma…
@Hexagon My tu lednici máme na zabijačku. Takže jsou tam nakládana třeba 2 syrová prasata.
Nebo tam máme králíky, když je jdeme stahovat.
Takže je láká asi to syrové maso, jelikož minule se dostali během pár hodin ke králíkům.
![]()