Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, neznáte někoho, kdo se zabývá moxovani za účelem otočení miminka v Ostravě? Jsem 34 tt a miminko je stále hlavou nahoru. Pokud to tak má být, tak tak zůstane, ale řekla jsem si, že za pokus nic nedám. Kromě peněz teda ![]()
@Mandragora13 píše:
Dobrý den, neznáte někoho, kdo se zabývá moxovani za účelem otočení miminka v Ostravě? Jsem 34 tt a miminko je stále hlavou nahoru. Pokud to tak má být, tak tak zůstane, ale řekla jsem si, že za pokus nic nedám. Kromě peněz teda
Zkus si najít domácí „cvičení“, jestli jsi to ještě nedělala (třeba na YouTube). Mám pocit, že u mě to pomohlo. Miminko bylo většinu času hlavou nahoru, i když jsem zaznamenala, že se párkrát otočilo, pak se ale zase vrátilo. Možná mi ty cviky pomohly, aby se uvelebilo hlavou dolů a zapadlo trochu níž. Pak už se neotočilo.
@Anonymní píše:
Zkus si najít domácí „cvičení“, jestli jsi to ještě nedělala (třeba na YouTube). Mám pocit, že u mě to pomohlo. Miminko bylo většinu času hlavou nahoru, i když jsem zaznamenala, že se párkrát otočilo, pak se ale zase vrátilo. Možná mi ty cviky pomohly, aby se uvelebilo hlavou dolů a zapadlo trochu níž. Pak už se neotočilo.
Cvičím jak dívá a zatím ani ťuk
Možná to prostě nejde
Na dupce sedí už tři měsíce… Pamatujete si, kdy se Vám miminko otočilo?
@Mandragora13 píše:
Cvičím jak dívá a zatím ani ťukMožná to prostě nejde
Na dupce sedí už tři měsíce… Pamatujete si, kdy se Vám miminko otočilo?
Hm, tak ještě je možné, že se otočit nemůže, ale taky dost možné, že se otočí, až mu tam bude ještě o trochu těsněji.
Čekám třetí a to právě ještě ve 34 TT bylo převážně hlavou nahoru, až někdy ve 36 TT mi potvrdili, že je hlavou dolů a hodně dole. Jinak první bylo otočené snad od 28 TT a druhé tak od 32 TT.
U nás v porodnici provádí i otočení zevními hmaty. Kdyby už nebylo mimčo hlavou dolů, tak do toho asi jdu.
Že jsem tak smělá - kolik ti na UTZ vycházel BPD (vzdálenost temenních kostí)? Nemáš to číslo na týden těhotenství nízké? Já to měla, nikdo to teda neřešil, ale zaujalo mě, že se tou polohou trochu tvaruje i lebka (po porodu se to samo srovná).
@Anonymní píše:
Hm, tak ještě je možné, že se otočit nemůže, ale taky dost možné, že se otočí, až mu tam bude ještě o trochu těsněji.Čekám třetí a to právě ještě ve 34 TT bylo převážně hlavou nahoru, až někdy ve 36 TT mi potvrdili, že je hlavou dolů a hodně dole. Jinak první bylo otočené snad od 28 TT a druhé tak od 32 TT.
U nás v porodnici provádí i otočení zevními hmaty. Kdyby už nebylo mimčo hlavou dolů, tak do toho asi jdu.
Že jsem tak smělá - kolik ti na UTZ vycházel BPD (vzdálenost temenních kostí)? Nemáš to číslo na týden těhotenství nízké? Já to měla, nikdo to teda neřešil, ale zaujalo mě, že se tou polohou trochu tvaruje i lebka (po porodu se to samo srovná).
To BPD vubec netuším, nemám k tomu lejstro, tak pak nevím.
Před chvílí jsem řešila to samé. Do 32tt bylo miminko vždy hlavou dolů, pak se otočilo hlavičkou nahoru. Snažila jsem se nepanikařit s tím, že jsem si párkrát udělala to cvičení na otočení, párkrát pojezdila po břiše baterkou, ale nijak to nehrotila s tím, že kdyby něco, vyzkouší se otočení zevními hmaty. Teď jsem skoro 38tt a před týdnem a půl mi paní doktorka řekla, že se miminko přetočilo a je hlavičkou dolů.
Vůbec bych nepanikařila. Je ještě čas, určitě to dopadne jak má ![]()
Dobrý den, ja kľudne môžem, pripadne môžme skúsiť aj iné techniky na otočenie miminka 🙂 napíšte kľudne na FB Dula Paulína Kurotova Ostrava, alebo https://paulinadula.wixsite.com/ostrava