Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor na mou situaci. S partnerkou (lesbický vztah) jsme spolu 7 let, až na malé neshody všechno klape. Poslední měsíc a půl se ale partnerka chová divně. Na začátku roku k nim do práce nastoupila nová kolegyně, 15 let mladší od partnerky. Asi někdy od dubna jí večer často psala, prý jen pracovně záležitosti kvůli projektu. Na začátku června měli teambuilding na víkend, od té doby začalo divné chování u partnerky.
Dříve jsme měli sex někdy každý den, někdy každý druhý den, jako kdy, od toho teambuildingu se to ale změnilo a maximálně jednou nebo dvakrát týdně, i to z mé iniciativy.
Od té doby je i často podrážděná a některé dny se přidaly i pozdější příchody z práce a začala si kontrolovat často telefon, hlavně večer si ho někdy vezme i do sprchy, což předtím nedělala.
Ona říká že je vytížená a utahaná z práce, práce na projektu kde hoří termíny a nic se mezi námi neděje. Mně to ale přijde divné, i to načasování že to začalo po teambuildingu, zároveň si říkám jaká je šance že by zrovna ta její kolegyně byla na ženy.
Jak jste u vás zpozorovali nevěru? Možná si to jen namlouvám, ale mám z toho špatný pocit, i dříve pracovala na projektech kde hořely termíny, ale taková nebyla, navíc ten pokles intenzity sexu a kontrolování telefonu ![]()
Asi v tom nevěra bohužel bude. A lesba ta druhá přece být nemusí. Stačí, že bude bi. A to je překvapivě dost velké množství žen. Takže ta šance, že v sobě našly zalíbení, malá opravdu není…
@Sandrax90 A co s ní o tom promluvit - říct, hele, vnímám, že se náš vztah poslední dobou změnil, pro mě ta změna není příjemná, vím, že je na tebe teď tlak v práci, ale přijde mi fér, abys o mých pocitech věděla.
Jako ve všech vztazích to pak musí být i o důvěře. Když nebude jasné, že nevěrná je, neřekne ti to nebo nebudeš mít něco, co tě přesvědčí na 100% že tomu tak je, tak bych prostě partnerce důvěřoval.