Možná otrava domácí chemií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42463
20.8.23 15:33
@EvaEpic píše:
Hele možná tě to překvapí ale Ukrajina není země 3. světa. Mají tam dobré lékaře. No v vzhledem k tomu že je u nich válka je pochopitelné že utekli a teď pracují jak mohou. Ta paní má zcela určitě potřebou kvalifikaci :roll: Ne, fakt nejsou ukrajinky jenom uklizečky.
Kde se takový hloupý názory berou :nevim:

Je to doktorka. Stačí kouknout na web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.8.23 15:37
@Karinkas píše:
Nebála bych se vůbec. Na tom nádobí opravdu nemohlo přípravku moc zůstat. Vždyť myčka dlouze nádobí oplachuje.
Když jsem byla mala tak babi brala na zapečené hrnce a zaschlé talíře Savo. Vůbec ji nenapadlo, že to opravdu není přípravek, který by měl přijít do styku s nádobím. Trvalo než na to mamka přišla.
A nikdo z nás se neotrávil.
Takže bych byla v klidu.

No a co? Savo se leje i do studen na pitnou vodu a do bazénů. Jestli nádobí opláchla nic se neděje…

Příspěvek upraven 20.08.23 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
20.8.23 15:38
@Anonymní píše:
Milé dámy, omlouvám se za anonymní dotaz, ale je to pro mě natolik citlivé, že se pod to nedokáži podepsat.
Jelikož trpím na silné úzkosti, nedokáži se vypořádat s jednou situaci, která se u nás v domácnosti stala a tak hledám odpovědi, zda se někomu stalo alespoň něco podobného?
Záměnou jednoho člena domácnosti došlo k zavěšení WC bloku do myčky na nádobí, záměna za osvěžovač myčky a s tímto WC blokem v myčce prošlo nádobí mycím programem, následně se z tohoto nádobí konzumovalo jídlo.

Jedná se o tento WC blok:
https://www.dm.cz/…tml

Na Toxikologickém středisku mi bylo sděleno, že přípravek byl naředěný a na talíři toho jistě nemohlo moc zůstat, ale i tak mě to neuklidnilo a ještě má důvěra nebyla k odpovědi taková, protože mi odpovídala paní, kde jsem registroval ukrajinsky přízvuk.

Píšu do sem, protože Vy holky se mezi sebou dokážete vždy hezký uklidnit, tak doufám, tento pomůže i jednomu blaznovi. Diky
:think: Tys vážně volal tocikologii? 8)
  • Citovat
  • Upravit
42463
20.8.23 15:39
@jannina1 píše:
No a co? Savo se leje i do studen na pitnou vodu. Jestli nádobí opláchla nic se neděje…

Ono to je i v návodu a používá se pro dekontaminaci nádobí u infekčních pacientů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
20.8.23 15:42
@jannina1 píše:
No a co? Savo se leje i do studen na pitnou vodu a do bazénů. Jestli nádobí opláchla nic se neděje…Příspěvek upraven 20.08.23 v 15:39

Mám v bazénu. Se divím, že ještě žiju. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7257
20.8.23 15:43
@Havlova píše:
Ono to je i v návodu a používá se pro dekontaminaci nádobí u infekčních pacientů.

Takže babi to vlastně používala správně 😃Alespoň jim nehrozila žloutenka😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42463
20.8.23 15:45
@jannina1 píše:
Takže babi to vlastně používala správně 😃Alespoň jim nehrozila žloutenka😃
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
20.8.23 15:45
@zmrzlik píše: :think: Tys vážně volal tocikologii? 8)

Nu, mě nijak nepohoršuje, když si někdo neví rady a zavolá na odpovídající instituci, která pro takovýto typ dotazů slouží.
Ani následující „potvrzení“ na miminu mě úplně neděsí, ale to ostatní už zakladatelka přehání. Více či méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
20.8.23 16:10
@Lucie_Sx píše:
Tobe uz ten seznam meli rovnou poslat mailem :mrgreen: ;)

Jo měli.. :mrgreen: Ale už je to lepší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.8.23 17:14
@Janli píše:
Wc blok ti vadí a chemie z osvěžovače myčky ne? 8o
že jo, je to příšerný, zbytečný smrad navíc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.8.23 17:15
@Daniel17 píše:
Tak jsem tady chtěl být anonymní a už nejsem. :D
Ona ta úzkost člověka nutí reagovat iracionálně a to je hold u mě vidět.
Tohle se stalo ve čtvrtek a stále hledám něco, co by mě uklidnilo, abych na to nemusel myslet. :?

doteď jste neumřeli, tak už to nech plavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.8.23 17:40
@annlady píše: že jo, je to příšerný, zbytečný smrad navíc

Já nesnáším ani převoněný gely na mytí. Fu fujtajbl si dát na talíř jídlo a cítit z něj voňavku…..
Osvěžovače myčky jsou snad pro čuňata, co ji neudrží čistou a potřebujou přerazit smrad…

• Citovat
  • Upravit
35414
20.8.23 17:51
@Daniel17 píše:
@pikola No, bohužel to tak mám, díky své úzkosti, důvěru mám jen v české lékaře a odborníky, prostě asi úroveň škol u nás a na Ukrajině je podle mě jiná. Ale nejsem žádnej xenofob, jak to možná z mého příspěvku vyznělo.

Ale ona pracuje v Cechach, takze pro ni plati nase pravidla. Musela projit vyberovym rizenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.8.23 19:06
@Janli píše:
Já nesnáším ani převoněný gely na mytí. Fu fujtajbl si dát na talíř jídlo a cítit z něj voňavku…..
Osvěžovače myčky jsou snad pro čuňata, co ji neudrží čistou a potřebujou přerazit smrad…

já bych byla nejraději, kdyby standard byly mycí prostředky, šampony, sprcháče, prací prostředky, prostě všechno bez vůně a věci s vůní jen volba, takhle vyhazuju věci proto, že to pak po vyprání z prádla strašně smrdí, nebo nějaká kosmetika se mi po kontaktu s pokožkou rozsmrdí tak, že je mi z toho zle
ale ne, lidi chtějí cítit nevypraný prací prostředek z prádla měsíce a jsou na to masírováni hloupými reklamami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný