Možné těhotenství a úřad práce

36556
22.5.19 11:30
@Týnuška95 píše:
Dobré odpoledne, měla bych dotaz. Jsem v práci, ale práci prostě nedávám, nestíhám, moc mi to nejde. Uvažuju o odchodu ( jsem v té 3 měsíční zkušební době ) navíc smlouva je stejně na dobu určitou, tak bych se neměla kam vrátit. S přítelem bychom chtěli ( snažíme se ) miminko a jde mi o to, kdybych zjistila, že jsem těhotná a byla bych na pracáku? Tak jak by to probíhalo? To je prostě automaticky rodičák až po porodu a na 4 roky? Abychom nebyli úplně bez peněz. Zas je mi blbí někam nastoupit a hned jim odejít na mateřskou. Předem děkuji za odpovědi..

No, pokud bys teď otěhotněla a šla na pracák, dostaneš podporu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
22.5.19 11:31

@Týnuška95 Tak já bych osobně předně sehnala vyhovující práci, do které se třeba budeš po případné mateřské moci vrátit. Máš na tu rodičovskou odpracované dny, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
22.5.19 11:33

Osobně bych si našla práci se smlouvou na dobu neurčitou a po uplynutí zkušební doby bych se začala snažit o dítě. Ale já jsem člověk zodpovědný, co by si při nejisté budoucnosti dítě nepořizoval, ale to má asi každý jinak, jak se tu často v diskusích přesvědčujeme :think:.
Jinak k tvému dotazu, pokud budeš na ÚP předpokládá se, že si aktivně hledáš práci - tedy i v případném těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
22.5.19 11:36

Automatický rodičák na 4 roky je už zrušený. Každý si může volit částku do 7600 Kč měsíčně, případně vyšší částku přes vyměřovací základ druhého rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.5.19 11:39
@Popokatepetla píše:
Osobně bych si našla práci se smlouvou na dobu neurčitou a po uplynutí zkušební doby bych se začala snažit o dítě. Ale já jsem člověk zodpovědný, co by si při nejisté budoucnosti dítě nepořizoval, ale to má asi každý jinak, jak se tu často v diskusích přesvědčujeme :think:.

Tak to je možná zodpovědné vůči tvé peněžence, ale už ne tolik vůči tomu zaměstnavateli…

Takových už jsme měli. Počkat do zkušebky, šup těhotná, „hrozně jsem chtěla pracovat až do mateřské, ale bolí mě záda/zvracím/nevím co“, takže hned neschopenka a pěkně dvě tři dětičky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
22.5.19 11:40
@Bábrdl píše:
No, pokud bys teď otěhotněla a šla na pracák, dostaneš podporu :think:

Na podporu v nezaměstnanosti je potřeba mít odpracováno - 12 měsíců důchodového pojištění za poslední 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.5.19 11:43
@Lendeš píše:
Na podporu v nezaměstnanosti je potřeba mít odpracováno - 12 měsíců důchodového pojištění za poslední 2 roky.

Tak snad před nástupem do téhle práce pracovala někde jinde, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.19 11:48
@Bábrdl píše:
Takových už jsme měli. Počkat do zkušebky, šup těhotná, „hrozně jsem chtěla pracovat až do mateřské, ale bolí mě záda/zvracím/nevím co“, takže hned neschopenka a pěkně dvě tři dětičky :P

Tak když zaměstnavatel přijme mladou holku, tak se s tím holt musí tak nějak počítat. A pořád mi přijde lepší odpracovat si nějakej ten měsíc/rok, než hned po škole sednout na trenky a žít do třiceti ze všech možných podpor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.5.19 11:50
@unuděná píše:
Tak když zaměstnavatel přijme mladou holku, tak se s tím holt musí tak nějak počítat. A pořád mi přijde lepší odpracovat si nějakej ten měsíc/rok, než hned po škole sednout na trenky a žít do třiceti ze všech možných podpor :nevim:

Ale to jó, no.
Jenže, když to vidíš z pohledu toho, kdo zaučuje, nabírá, hledá… Tak to vypadá zase trochu jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
22.5.19 11:50

Sama nejsem rozhodnutá jak to všechno bude. :/ Jde mi o to že je mi blbí nastoupit a pak jim po zkušební době odejít.. ( už se mi taky stalo, že se mě jednou ptali, kdy plánují mimčo a já vyloženě lhát neumím, ale v té době se řekla, že teď ne ( bylo čerstvě 19 a hned po škole jsem byla ) teď je mi 24, brzo 25. Vím že by chtěl přítel děti dvě, ale já bych druhý chtěla až tomu prvnímu bylo tak 4, 5 let. Nevím jestli počkat třeba do 27, 28 let. S přítelem jsme spolu 8 let. Sama nevím co dělat. V práci jiných jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
22.5.19 11:53

Tady kde jsem, tam mám smlouvu na dobu určitou, takže pokud to chápu dobře po mateřské bych se neměla kam vrátit. Ale zas než si člověk nějakou práci najde.. to víte, že mě napadlo přežít ty 3 měsíce a šup, ale je mi to blbí, vůči zaměstnavateli, když mají podstav. A já bych odešla na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.19 11:54
@Bábrdl píše:
Ale to jó, no.
Jenže, když to vidíš z pohledu toho, kdo zaučuje, nabírá, hledá… Tak to vypadá zase trochu jinak :lol:

Znám to, neboj :mavam: U nás teď zase proběhla vlna mlžení, když pár holek chtělo neplacené volno po rodičáku, prý kvůli školce, hlídání ablabla, hrozně chtějí zpět nastoupit a najednou hihi a čekají druhé :roll:

@Týnuška95 Hele, normálně bych vůbec s nějakým těhotenstvím nekalkulovala, nevíš, zda a kdy se vám to povede, jaké bude těhotenství :nevim: I kdybys za týden otěhotněla, můžeš dalších 7 měsíců v pohodě pracovat :nevim: Zkus se poohlédnout po pozici, která půjde v těhotenství normálně dělat a do které se pak zase budeš moci vrátit s malým dítětem/dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
22.5.19 11:54

Bohužel práce, kde jsem byla předtím tak tu malou firmu zavřeli. Protože původní plán byl, že bych šla na mateřskou. Jenže pak mi to zavřeli a bylo po plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
22.5.19 11:55

No tak asi očividně máte haldu peněz, auto z tuzexu… :lol: měla bys pracovat mít praxi. Pokud chceš další dítě po 4az5ti letech od toho prvního v mezidobí budeš muset někam do práce. A je lepší mít se kam vrátit na tu přechodnou dobu než s malým prckem hledat práci. Jestli je to to blbý, no tak to chápu, ale jak to dělají ostatní matky, to by snad nikdo nedělal kdyby to každýmu bylo blbý, že po roce, dvou, pěti odejde na md. Dítě něco stojí, nehledě na to, že nikdy nevíš co se může stát s chlapem a měla bys být schopna se postarat o sebe i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
22.5.19 11:57
@Martha03 píše:
No tak asi očividně máte haldu peněz, auto z tuzexu… :lol: měla bys pracovat mít praxi. Pokud chceš další dítě po 4az5ti letech od toho prvního v mezidobí budeš muset někam do práce. A je lepší mít se kam vrátit na tu přechodnou dobu než s malým prckem hledat práci. Jestli je to to blbý, no tak to chápu, ale jak to dělají ostatní matky, to by snad nikdo nedělal kdyby to každýmu bylo blbý, že po roce, dvou, pěti odejde na md. Dítě něco stojí, nehledě na to, že nikdy nevíš co se může stát s chlapem a měla bys být schopna se postarat o sebe i děti.

Díky za názor. Proto se ptám zkušenějších. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat