Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chs.jasmin a nemůže se stát, že si tím tělísko posunu nebo jinak poškodím? Přece jenom to není levná a ani bezbolestná záležitost..
@Anonymní píše: Více
Hned v úvodu říkám, že těm názvům hormonální, nehormonální tělísko nerozumím, ale tím se netrápím. Pro mě je to tělísko. Ale k věci. Jedna moje mladší kamarádka si po prvním dítěti nechala zavést tělísko a asi po půl roce přišla do jiného stavu. Inu, když už, tak už, nechala si dítě. A ejhle, dítě se narodilo s tělískem přilepeném na rameni. Tak jen na vysvětlenou, že se i tohle může stát.
Není to to samé. Je to jiný materiál, jiné principy fungování. Něco si o tom přečti.
@stodvacetjedna píše: VíceČetla jsem. Stejně si za svým názorem stojím. Je to cizí těleso v těle.
Nitroděložní tělíska jsou spolehlivý nástroj. Jsou oblíbené, protože oproti pilulkám nevyžadují každodenní pozornost a nemá ne ně vliv zvracení, průjem nebo léky. U hormonálních tělísek může být problém, to, že potlačují menstruaci, takže žena může přehlédnout těhotenství, a promeškat možnost interrupce. Není třeba, abys užívala navíc kondomy, ale pokud tělísku nevěříš, můžeš je kombinovat s přerušovanou souloží.
Já měla nehormonalni 7 let a vše ok samohrejme ani tělísko není 100% otěhotnět se dá z obou tělísek ale nějak jsem to neřešila a užívala si sex naplno to bych pak nic jiného nedělala než řešila TT pokud žena na 100% dítě nechce šla bych na odstranění vejcovodu tam je to 100%
Obě tělíska vytváření zánět hormonální má hormony které může mít vedlejší účinek špinění i rok, nechuť na sex, padání vlasů, vaha, nálada, atd…
@Lenca118 píše: Více
To jsem psala. Jiná uživatelka mi tvrdí, že je lokální zánět pouze u nehormonálního, což si nemyslím. ![]()
Takže když je vloženo nehormonální tělísko, tak se tam tvoří zánět. Ale když se tam vloží úplně to samé, které navíc uvolňuje hormony, tak už tam najednou zánět není?
Ten zánět je u obou, jen u jednoho jsou navíc ty hormony.