Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Baba píše: Více
Ja mam odrovnanou krcni pater z toho sezeni u pocitace. Zrovna dneska me to chytlo znovu. Ten monotonni sed u pocitace se dvema, tremi monitory pro pater nejsou nejlepsi. Dva kolegove maji operovanou bederni pater, zrejme z toho sezeni ![]()
@Anonymní píše: Více
To je úplně zbytečný abys to dávala anonymně.
@Evkad píše: Více
Driv jsme pocitali, ted uz na to mame program. Ale ja MS na MR momentalne nepopisuju, jen klouby a pater, specializuju se spise na jine veci ted, mame vice MR pristroju a nemuzu byt vsude, delame i mammografie a vse okolo.
@Baba mam nemeckou a u nas zadne otazky nebyly ani temata. Prijdes a musis umet a vedet vse
![]()
@blumen píše: Více
No v tomhle to máte těžký. A ještě ty rotační pohyby. Kámoška teď ze šéfa aspoň vytřískala elektrický lehátko na sono. Ale cukal se.
Mě na krční páteř nejvíc asi pomohlo seknout s nejotravnější prací. Stres je pryč a krk se mi neblokuje.
Ano, o dovolene mi vzdy vsechny problemy s pateri zmizi
nebo sono, ja jsem mala a jak se nahybam nad pacientem, tak me to pak koncem dne taky tahne. Ja u nas bohuzel nemam ani vhodnou zidli ani polohovaci stul
nic. Nemam pevne pracovni misto, rotujeme kazdy den. No a kolegove jsou vsichni vysoci. Pokazde musim jako prvni snizovat zidlicku ![]()
Český systém mi příjde nedůstojný pro všechny.
Kamarádky je mi líto, učit se na základní atestaci už bych fakt nechtěla. Ani to teda nedala
Druhou atestaci sem si dodělala loni, ale ty nástavbové jsou… nechci říct s prstem v nose, ale proti základní je to pohoda.
Takový věci mě na medicíně fakt nenapadly.
Kámošku sem poslala i do lázní, tak se jí tam líbilo, že si už vymýšlí diagnozu na příští rok
Nějaký funkční postižení C páteře nebo tak nějak. Naštěstí to nemůžu napsat já, ale rehabiliťák. Jako kámoška je fajn, jako pacient na odstřel. Ležela u nás a kolegové mi pravidelně psali, co to jako je ![]()
@Baba ja ted nechapu, to ji tisknes jake otazky? Do radiologie na ceskou atestaci? Ja ceske otazky nikdy nevidela. A ani videt nechci
Stacilo mi to. Ted chodim na zkousku co dva roky kvuli mammografiim, to je tady povinnost, az do konce zivota jako radiolog, pokud delas mammografie
ale to beru jako odpocinek, odjedu na dva dny bez deti do hotelu ![]()
Jo, jsou to triplety, asi 30? Za mě úplně příšerný. Ale radiologie obecně je pro mě děsná věda. A v ČR je největší hlavoun radiologie fakt kretén
Mají to těžký, že sand vždycky tak třetinu od atestace vyhodí.
Taky chci pravidlná školení
V hotelu a bez dětí
Třeba pod jakým úhlem klepat kladívkem ![]()
I když já si teď stěžovat fakt nemůžu, v jedné práci mám takový služby, že by klasický český občan, co soptí v diskuzích, jak doktoři v noci chrápou na lékařaku, měl konečně pravdu
Tam si jedu odpočinout. Sloužím od zítra do neděla, chystám si knihy a pletení ![]()
@Baba
a Ty jsi praktik nebo neurolog, ted mi to vypadlo. Ja ted delam hodne kurzu online, naopak se mi nikam moc jezdit nechce, ale kdyz uz povinne jedu, tak si to uziju ![]()
Neurolog. A paliatr. Paliativní kursy k atestaci byly převážně za covidu, to bylo super
Sem poslouchala, a skládala u toho puzzle.
Tak to máme se vzděláváním podobně, preferuju online. Toho sem si teď užila ažaž. Muž potřeboval diplom celoživotního vzdělávání - 150 bodů, chybělo mu asi 120, tak sem si dala kurzy od etiky, přes nádory tlustého střeva až k plastické chirurgii. Léčbu RS u těhulí tam má samo taky ![]()
V ČR je systém vzdělávání fakt nastavený úplně blbě.
Tak to nee
Minulý rok tu nějaká osoba lákala na chlebíčky
![]()
@zmrzlik píše: Více
No, na Terku tam nemá překlepy. To je fakt.