MRI Magnetická Rezonance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85379
20.6.24 20:07
@Baba píše: Více

Ja mam odrovnanou krcni pater z toho sezeni u pocitace. Zrovna dneska me to chytlo znovu. Ten monotonni sed u pocitace se dvema, tremi monitory pro pater nejsou nejlepsi. Dva kolegove maji operovanou bederni pater, zrejme z toho sezeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
20.6.24 20:08

@Baba a ano, MR leci :mrgreen: to si tady rikame taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116134
20.6.24 20:08
@Anonymní píše: Více

To je úplně zbytečný abys to dávala anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
20.6.24 20:11
@Evkad píše: Více

Driv jsme pocitali, ted uz na to mame program. Ale ja MS na MR momentalne nepopisuju, jen klouby a pater, specializuju se spise na jine veci ted, mame vice MR pristroju a nemuzu byt vsude, delame i mammografie a vse okolo.

@Baba mam nemeckou a u nas zadne otazky nebyly ani temata. Prijdes a musis umet a vedet vse :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.6.24 20:11
@blumen píše: Více

No v tomhle to máte těžký. A ještě ty rotační pohyby. Kámoška teď ze šéfa aspoň vytřískala elektrický lehátko na sono. Ale cukal se.

Mě na krční páteř nejvíc asi pomohlo seknout s nejotravnější prací. Stres je pryč a krk se mi neblokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
20.6.24 20:14

Ano, o dovolene mi vzdy vsechny problemy s pateri zmizi :) nebo sono, ja jsem mala a jak se nahybam nad pacientem, tak me to pak koncem dne taky tahne. Ja u nas bohuzel nemam ani vhodnou zidli ani polohovaci stul :zed: nic. Nemam pevne pracovni misto, rotujeme kazdy den. No a kolegove jsou vsichni vysoci. Pokazde musim jako prvni snizovat zidlicku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.6.24 20:17
:potlesk:

Český systém mi příjde nedůstojný pro všechny.

Kamarádky je mi líto, učit se na základní atestaci už bych fakt nechtěla. Ani to teda nedala :mrgreen: Druhou atestaci sem si dodělala loni, ale ty nástavbové jsou… nechci říct s prstem v nose, ale proti základní je to pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.6.24 20:21

Takový věci mě na medicíně fakt nenapadly.

Kámošku sem poslala i do lázní, tak se jí tam líbilo, že si už vymýšlí diagnozu na příští rok :roll: Nějaký funkční postižení C páteře nebo tak nějak. Naštěstí to nemůžu napsat já, ale rehabiliťák. Jako kámoška je fajn, jako pacient na odstřel. Ležela u nás a kolegové mi pravidelně psali, co to jako je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
20.6.24 20:22

@Baba ja ted nechapu, to ji tisknes jake otazky? Do radiologie na ceskou atestaci? Ja ceske otazky nikdy nevidela. A ani videt nechci :mrgreen: Stacilo mi to. Ted chodim na zkousku co dva roky kvuli mammografiim, to je tady povinnost, az do konce zivota jako radiolog, pokud delas mammografie :D ale to beru jako odpocinek, odjedu na dva dny bez deti do hotelu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.6.24 20:28

Jo, jsou to triplety, asi 30? Za mě úplně příšerný. Ale radiologie obecně je pro mě děsná věda. A v ČR je největší hlavoun radiologie fakt kretén :roll: Mají to těžký, že sand vždycky tak třetinu od atestace vyhodí.

Taky chci pravidlná školení :cert: :cert: :cert: V hotelu a bez dětí :cert: :cert: Třeba pod jakým úhlem klepat kladívkem :mrgreen:

I když já si teď stěžovat fakt nemůžu, v jedné práci mám takový služby, že by klasický český občan, co soptí v diskuzích, jak doktoři v noci chrápou na lékařaku, měl konečně pravdu :mrgreen: Tam si jedu odpočinout. Sloužím od zítra do neděla, chystám si knihy a pletení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
20.6.24 20:37

@Baba :D a Ty jsi praktik nebo neurolog, ted mi to vypadlo. Ja ted delam hodne kurzu online, naopak se mi nikam moc jezdit nechce, ale kdyz uz povinne jedu, tak si to uziju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
20.6.24 20:42
@aiwwa píše: Více

Myslíš, že to je T? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
60142
20.6.24 20:42

Neurolog. A paliatr. Paliativní kursy k atestaci byly převážně za covidu, to bylo super :andel: Sem poslouchala, a skládala u toho puzzle.

Tak to máme se vzděláváním podobně, preferuju online. Toho sem si teď užila ažaž. Muž potřeboval diplom celoživotního vzdělávání - 150 bodů, chybělo mu asi 120, tak sem si dala kurzy od etiky, přes nádory tlustého střeva až k plastické chirurgii. Léčbu RS u těhulí tam má samo taky :mrgreen:
V ČR je systém vzdělávání fakt nastavený úplně blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
20.6.24 20:43

Tak to nee :mrgreen: Minulý rok tu nějaká osoba lákala na chlebíčky :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
116134
20.6.24 20:54
@zmrzlik píše: Více

No, na Terku tam nemá překlepy. To je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty