Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, chci se zeptat ohledně toho ze jsem mela na sobe mrtvé zakouslé klíště, vedela jsem o tom a škrábala jsem se a vyskřábala jsem ho. Klíště bylo suché a mrtvé, kusadla mělo a mám ted jen červený pupínek, ještě to svědí. Četla jsem že mi to nemůže přivodit problémy ale radši se zeptám tady komunity. Především nepochopím jak se do mě mohlo zakousnout, bylo opravdu malinkaté vysušené a vůbec se nehýbalo… Chci se zeptat jestli mi něco hrozí a mám si radši zajít k lékaři..
Sleduj, jestli ti nenaskáčou fleky. Pokud ano, tak je na řadě lékař, aby se přeléčila borelióza. V tento okamžik je ale doktor fakt zbytečný.
Pokud bylo zakouslé, nějspíš mrtvé nebylo
K lékaři, pokud by se cca za měsíc objevil flek (může i na jiném místě, než bylo klíště zakouslé). Datum si vždy poznamenám do kalendáře, abych věděla.
Flek být nemusí. Pokud by ses v následujících 14 dnesch až 6 týdnech cítila výrazně unavená, chřipkovitě, tak bych zašla na odběry.
@vedma007 Bylo to ted v sobotu takze kdyby náhodou tak si zajdu, každopádně dekuju.
@Avari78 pošli klíště na rozbor a máš klid. Než ti přijdou výsledky. Pak možná klid mít nebudeš.