Mrtvé manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
2.4.17 12:52
@Venetia píše:
no, ale takhle se dlouhodobě žít nedá…stejně si jeden nebo druhý, pravděpodobně oba najdou ten sex bokem a ten vztah se rozpadne tak jako tak

jo. a jeste bourlive, protoze ten druhej bude zhrzebej, ze nekdo ho povedl nebo odchazi za nekym jinym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.4.17 13:07

@robínek
No stejně tak já bych ti mohl uvést několik případů, kdy to nedopadlo dobře. Jen tyto diskuse stále evokují jednu věc. Co případ to jedinečná záležitost. A radit tady někomu, z jednostranného vyprávění, „něco“ je naprosto liché. Rady odůvodňovat tím, že paní Kropáčková od nás z baráku to tak udělala a zatím jí to vychází je opravdu na zamyšlenou. Dost často se tu píše, že to či ono není dobrým příkladem pro děti. Kdybychom tady měli vyjádření všech diskutujících co je ješte dobrým příkladem pro děti a co již ne, tak kolik dětí by žilo v ideálu, na kterém by se tu všichni shodli? Co jsem si tak všiml, tak hodně diskutujících si nevidí dále než na špičku nosu. Některé názory jsou opravdu na zamyšlení. Hluboké zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 13:22
@Amity píše:
@robínek
No stejně tak já bych ti mohl uvést několik případů, kdy to nedopadlo dobře. Jen tyto diskuse stále evokují jednu věc. Co případ to jedinečná záležitost. A radit tady někomu, z jednostranného vyprávění, „něco“ je naprosto liché. Rady odůvodňovat tím, že paní Kropáčková od nás z baráku to tak udělala a zatím jí to vychází je opravdu na zamyšlenou. Dost často se tu píše, že to či ono není dobrým příkladem pro děti. Kdybychom tady měli vyjádření všech diskutujících co je ješte dobrým příkladem pro děti a co již ne, tak kolik dětí by žilo v ideálu, na kterém by se tu všichni shodli? Co jsem si tak všiml, tak hodně diskutujících si nevidí dále než na špičku nosu. Některé názory jsou opravdu na zamyšlení. Hluboké zamyšlení.

No ale od toho diskuse jsou, aby kazdy projevil svuj nazor, ne? Pro me situace zakladatelky je takova, ze uz nekolik let zije v mrtvem vztahu bez nadeje na zmenu, nedostatek intimity ji vadi, bude cim dal vic. Manzel bude nejspis sobec nebo lenoch atd. ( je mu to jedno, nechtel se starat o mimino). Zakladatelka se s tim nedobrovolnym celibatem teda kvuli diteti muze smirit, ale tomu, ze to bude fungovat, moc sanci nedavam. Tohle prece neni pripad, ze by odchazela z jakz takz fungujiciho vztahu za nejakym milostnym idealem, takze reci o princi na bilem koni jsou mimo.
Pravdepodobnejsi mi prijde, ze to stejne nevydrzi, ale uz muz byt na dalsi dite stara, tudiz pro spoustu chlapu nezajimava. I ted uz je za 5 min. 12, bude potrebovat rok dva, nez zase ziska sebevedomi jako zebska a najde nekoho vhodneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 13:29

Tak hlavne nemluvime o rozvodech OBECNE, ale o tomhle konkretnim. pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.4.17 18:29
@robínek píše:
No ale od toho diskuse jsou, aby kazdy projevil svuj nazor, ne? Pro me situace zakladatelky je takova, ze uz nekolik let zije v mrtvem vztahu bez nadeje na zmenu, nedostatek intimity ji vadi, bude cim dal vic. Manzel bude nejspis sobec nebo lenoch atd. ( je mu to jedno, nechtel se starat o mimino). Zakladatelka se s tim nedobrovolnym celibatem teda kvuli diteti muze smirit, ale tomu, ze to bude fungovat, moc sanci nedavam. Tohle prece neni pripad, ze by odchazela z jakz takz fungujiciho vztahu za nejakym milostnym idealem, takze reci o princi na bilem koni jsou mimo.
Pravdepodobnejsi mi prijde, ze to stejne nevydrzi, ale uz muz byt na dalsi dite stara, tudiz pro spoustu chlapu nezajimava. I ted uz je za 5 min. 12, bude potrebovat rok dva, nez zase ziska sebevedomi jako zebska a najde nekoho vhodneho.

Ano od toho diskuse jsou. V rámci meetingů v zaměstnání jich absolvuji několik týdně na různá témata. Pokud už tedy nějaká diskuse probíhá, tak by měla být asi konstruktivní, faktická, konkrétní, názory podpořené pravdivými údaji a pokud nevím, tak se zeptám nebo to přiznám. Tady mnohdy diskuse nevypadá jako diskuse, ale striktní doporučení bez znalosti věci. Kolikrát tu byly rady, které se ocitají za hranou zákona. Naštěstí se tu najde pár takových pisatelek, které o životě něco ví a mají to v hlavě srovnané. Z jejich projevu je jasně znát, že jejich dokončené vzdělání není jen základní a postřehly například, že již pár měsíců je v platnosti NOZ.Ale to jen zase obecně a ne k tématu. Z psaní některých pisatelek jasně vyzařuje nepřejícnost šťastného vyřešení situací zakladatelů témat. Rády by totiž do „klubu životem zklamaných a mnohdy životem zlomených“ přivítaly dalšího člena. A tyto diskuse mají ještě jednu velkou slabinu a to, že opravdu neznáme přímé vyjádření druhé strany. A bez toho to asi nikdy nebude zcela správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 18:50
@Amity píše:
Ano od toho diskuse jsou. V rámci meetingů v zaměstnání jich absolvuji několik týdně na různá témata. Pokud už tedy nějaká diskuse probíhá, tak by měla být asi konstruktivní, faktická, konkrétní, názory podpořené pravdivými údaji a pokud nevím, tak se zeptám nebo to přiznám. Tady mnohdy diskuse nevypadá jako diskuse, ale striktní doporučení bez znalosti věci. Kolikrát tu byly rady, které se ocitají za hranou zákona. Naštěstí se tu najde pár takových pisatelek, které o životě něco ví a mají to v hlavě srovnané. Z jejich projevu je jasně znát, že jejich dokončené vzdělání není jen základní a postřehly například, že již pár měsíců je v platnosti NOZ.Ale to jen zase obecně a ne k tématu. Z psaní některých pisatelek jasně vyzařuje nepřejícnost šťastného vyřešení situací zakladatelů témat. Rády by totiž do „klubu životem zklamaných a mnohdy životem zlomených“ přivítaly dalšího člena. A tyto diskuse mají ještě jednu velkou slabinu a to, že opravdu neznáme přímé vyjádření druhé strany. A bez toho to asi nikdy nebude zcela správně.

No tak sice mam VS vzdelani, ale mic nechapu smysl Tvych prispevku. Porad pises tak nejak obecne a nechces se vyjadrit ke konkretni situaci zakladatelky. Tak proc sem pises? Tohle byl konkretni dotaz ke konkretni situaci, zakladatelka pozadala o nazor, tak ho dostala nebo spis ruzne nazory id ruznych pisatelek a je na ni, co si vybere.
Pusobis na me dojmem, ze jsi asi rozvedeny, rozvodu litujes, povazujes ho za zbytecny, rozvod spatne neslo vase dite nebo deti. Pokud to tak je, tak je mi to lito, nezpochybnuju, ze i tak to byva.
Ale nelze prece rict, ze rozvod je vzdycky chyba, ze deti budou vzdycky trpet a vzdy stoji za to vztah udrzovat kvuli detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.4.17 20:13
@robínek píše:
No tak sice mam VS vzdelani, ale mic nechapu smysl Tvych prispevku. Porad pises tak nejak obecne a nechces se vyjadrit ke konkretni situaci zakladatelky. Tak proc sem pises? Tohle byl konkretni dotaz ke konkretni situaci, zakladatelka pozadala o nazor, tak ho dostala nebo spis ruzne nazory id ruznych pisatelek a je na ni, co si vybere.
Pusobis na me dojmem, ze jsi asi rozvedeny, rozvodu litujes, povazujes ho za zbytecny, rozvod spatne neslo vase dite nebo deti. Pokud to tak je, tak je mi to lito, nezpochybnuju, ze i tak to byva.
Ale nelze prece rict, ze rozvod je vzdycky chyba, ze deti budou vzdycky trpet a vzdy stoji za to vztah udrzovat kvuli detem.

Jestli jseš moderní VŠ, tak nevím jestli je čím se chlubit. S takovými VŠ co ke mě přijdou na pohovor se ucházet o zaměstnání a zjistím, že umí dobře jen CTRL+C a CTRL+V, tak se rychle loučím. Bohužel dnešní „vysoké“ školství nemůže být chloubou naší republikové inteligence.Jen jsem chtěl svými komenty dát k zamyšlení to o čem mnohé diskuse tady jsou. A mnohdy to opravdu diskuse nejsou. Mnohdy se už ani zakladatelé krom úvodního příspěvku neozvou. A nejlepší by bylo, aby se zakladatelé rozhodovali dle svého zdravého rozumu a ne dle pochybných rad od někoho, koho ani neznají.
Ano jsem rozvedený dohodou. Děti to zpracovávají trochu hůře ač se s ex snažíme jim to ulehčit co to jde. A divila by ses, jak nám to jako rodičům našich dětí funguje dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 20:30
@Amity píše:
Jestli jseš moderní VŠ, tak nevím jestli je čím se chlubit. S takovými VŠ co ke mě přijdou na pohovor se ucházet o zaměstnání a zjistím, že umí dobře jen CTRL+C a CTRL+V, tak se rychle loučím. Bohužel dnešní „vysoké“ školství nemůže být chloubou naší republikové inteligence.Jen jsem chtěl svými komenty dát k zamyšlení to o čem mnohé diskuse tady jsou. A mnohdy to opravdu diskuse nejsou. Mnohdy se už ani zakladatelé krom úvodního příspěvku neozvou. A nejlepší by bylo, aby se zakladatelé rozhodovali dle svého zdravého rozumu a ne dle pochybných rad od někoho, koho ani neznají.
Ano jsem rozvedený dohodou. Děti to zpracovávají trochu hůře ač se s ex snažíme jim to ulehčit co to jde. A divila by ses, jak nám to jako rodičům našich dětí funguje dobře.

No tak vidim, ze opravdu vedeš nějaký vlastni boj. Nechápu sice lidi, co maji potřebu navážet se do někoho jen proto, ze maji jiny názor, nebo psát do internetových diskusi mimo téma jen proto, aby ukázali, jak jsou ty diskuse zbytecne, ale tak kazdy je jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.4.17 20:36
@brumdinka píše:
@robínek souhlas, jinak dámy @Inaris @Talitha píšete jak kdybyste stály nad hrobem jako fakt sorry nechápu a nepochopim a říkejte si tomu jak chcete, třeba sobectví, ale život se má žít a né přežívat, protože tohleto a protože támhleto :roll:

Mne je ctyricet, mám skvělé funkční manželství. Život ziji, neprezivam.
Zřejmě si do našich názorů projektujes své křivdy, jinak nechápu, proč by ti odlisny postoj někoho jiného měl tak vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.4.17 20:51
@robínek píše:
No tak vidim, ze opravdu vedeš nějaký vlastni boj. Nechápu sice lidi, co maji potřebu navážet se do někoho jen proto, ze maji jiny názor, nebo psát do internetových diskusi mimo téma jen proto, aby ukázali, jak jsou ty diskuse zbytecne, ale tak kazdy je jiny.

Ne ne. Žádný boj.Jen se divím co je možné někdy poskytovat za rady do života někomu, koho vůbec neznám a nic o situaci osobně i z druhé strany neznám.
Ale spíše koukám, že se Ti to nějak osobně dotklo. Potrefená husa… Sorry, ale je to evidentní. Tak dobrou noc.Jdu uspat dcerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 20:54
@Inaris píše:
Můžu se Tě zeptat, jestli máš rozvedené rodiče?

Ne. Mam ale rozvedenou sestru, v jejím pripade si ovsem myslím, ze rozvod byla chyba, taky jsem ji to tenkrát řekla. Její dítě tim rozvodem urcite trpělo, novy sestrin vztah stal pekne za prd. Takže znám i ty „spatne konce“, presto si nemyslím, ze je každé manželství nutne udrzovat kvuli dětem. V pripade me sestry bych skutecne řekla, ze zahodila pomerne fungující vztah kvuli nějaké ideální predstave romantické lásky, coz se samozrejme nevyplatilo. Ale jelikož tohle není případ zakladatelky, napsala jsem, co si myslím konkrétně o tom, co tady popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 21:00
@Amity píše:
Ne ne. Žádný boj.Jen se divím co je možné někdy poskytovat za rady do života někomu, koho vůbec neznám a nic o situaci osobně i z druhé strany neznám.
Ale spíše koukám, že se Ti to nějak osobně dotklo. Potrefená husa… Sorry, ale je to evidentní. Tak dobrou noc.Jdu uspat dcerku.
:mrgreen: Potrefenou husu jsem mela oblíbenou restauraci, ale nevím, jestli ještě existujou :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 21:09

No tak to necháme na zakladatelce, ne? Kazdy napsal svoje, tak at se rozhodne, co na její situaci vic sedi. Je zbytečné se tady dohadovat, ci názor je správnější. Její konkrétní situaci nikdo z nas nezna, ale ona požádala o názor, tak nevím, co je spatneho na tom ji ho napsat. Jak už několikrát padlo, je jiste svéprávná a bude se řídit vlastním rozumem. @Amity @Inaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 21:24
@Inaris píše:
Nepsala jsem nic o tom, že by jí někdo neměl napsat svůj názor. To je samozřejmé.

Tak konkrétně tohle byla spis narážka na Amity, který psal, ze nechápe, jak je možné dávat rady do života někomu, koho nezname. Tak pisu, ze to nejsou moje rady, pouze názory. Názory vycházející z moji zivotni zkusenosti i z pozorovani vztahu v okolí. Opravdu už nejsem zadne mladé, bohužel, takže narážky na novodobe VS bych mohla brat spis jako lichotku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.4.17 21:25
@Inaris píše:
Jestli míníš Brno, tak existují. :lol:

Ale v Liberci a Hradci už myslím nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí