Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud je připravená oslava tak přejeme až na oslavě
, jinak tchýně zásadně chodí přát den předem což mě teda vadí hodně ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem to asi špatně formulovala, je mi jasné, že to dítě to nevnímá. Jde mi ale spíše o tu symboliku, např. kamarádčině miminku taky skrz sms popřeju vše nejlepší ke svátku…
nevím jestli symbolika, ale ono by se dítěti mělo přát k narozeninám dvakrát? jednou v ten den a pak znovu v den oslavy? nebo v den oslavy už ne, když přáli před tím?
Za mě přát dvakrát a mít dvě oslavy s dorty v rozdílu pár dnů to dítko spíš zmate ![]()
@Keyllah nevím, jestli je moje dcera pomalejší než jiné děti, ale ona dnes už vůbec neví, že jsme jí včera přáli a že měla dort s dvojkou… takže zmatená ze dvou dortů jistojistě nebude.
Adi je to prostě nenapadlo, přát v den narozek, když se k vám chystají jít slavit s dárečky a se všim všudy. Tohle bych neřešila no.
Moje sestra tohle taky hrozně řeší, pamatuju si, že dítě mělo první narozeniny a dělala se oslava jak pro královnu Alžbětu. U nás se přeje v den narozenin po telefonu a pak na oslavě (pokud nějaká je). Ale asi spíš záleží, jak si to s kým nastavíš. Chce to komunikovat. Pokud jsi z toho pak smutná, tak prostě řekni svým příbuzným, že jsi očekávala popřaní ten den
Ale tomu dítěti je to v tomto věku fakt úplně jedno, tak si tím nelam hlavu.
@Alberta asi je to nenapadlo, podle vašich reakcí je to zcela běžný postup a naopak já jsem mimoň
tak už jsem v obraze a bude to ok ![]()
Prejeme az na oslave. Kdyby oslava nebyla, popreji v den narozenin.
@BrnackaM píše:
Moje sestra tohle taky hrozně řeší, pamatuju si, že dítě mělo první narozeniny a dělala se oslava jak pro královnu Alžbětu. U nás se přeje v den narozenin po telefonu a pak na oslavě (pokud nějaká je).Ale asi spíš záleží, jak si to s kým nastavíš. Chce to komunikovat. Pokud jsi z toho pak smutná, tak prostě řekni svým příbuzným, že jsi očekávala popřaní ten denAle tomu dítěti je to v tomto věku fakt úplně jedno, tak si tím nelam hlavu.
U nás to tak právě vždycky taky bylo, i bráchově synovi jsme vždycky přáli v den narozenin bez ohledu na oslavu
stejně tak v manželově rodině.
@Anonymní píše:
@Keyllah nevím, jestli je moje dcera pomalejší než jiné děti, ale ona dnes už vůbec neví, že jsme jí včera přáli a že měla dort s dvojkou… takže zmatená ze dvou dortů jistojistě nebude.
a není pak tedy zbytečné dělat dvě oslavy v rozmezí pár dnů?
za mě děláš trochu z komára velblouda, takže by si prarodiče měli hlídat nejen skutečné datum oslavy, ale i to první? jasně až bude dítko o něco větší, tak je to jiná, ale přát dítěti s dortem ve středu a pak opět s dortem a znovu přát v sobotu ![]()
Jasně, vás to baví, užíváte si to, tak proč ne…ale očekávat to automaticky od druhých a pak být ještě zklamán a vyčítat to, mi přijde zbytečný ![]()
@Keyllah já jsem měla doma krtkův dort, který byl spotřebou do dubna, tak jsem ho chtěla udělat, aby se nevyhodil. Na oslavu máme objednaný marcipánový.
@Anonymní píše:
Já jsem to asi špatně formulovala, je mi jasné, že to dítě to nevnímá. Jde mi ale spíše o tu symboliku, např. kamarádčině miminku taky skrz sms popřeju vše nejlepší ke svátku…
A pak je pozdeji oslava toho svatku u kamaradky?
Pokud je oslava, tak v den oslavy. Pokud není, tak telefonicky v den narozenin.
Upřímně, takové osoby, co vyžadují blahopřání na narozeniny 2× a podobné ptákoviny jsou mi těžce proti srsti. Nesnáším hnidopichy, co hledají všude problémy a maskují to za svou citlivost alá „mrzí mě to, bé“.