Mrzelo by vás to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
22.3.22 18:55
@Modra1 píše:
U naás se narozeniny vždycky slaví pouze o víkendech, nikdy přes týden. V životě jsem nebyla někomu na oslavě v týdnu, ani dítěti. A nikoho ani takového neznám.

Mozna jsem to vic prozivala, kdyz bylo dceri presne rok. Proste rok ji byl v den, kdy s narodila, ne par dnu pred tim, ne pres vikend. A matka to tusim chtela slavit jeste pred jejima narozeninama. Ale o to by ani tak neslo, mama si vynucovala, abychom to neslavili bez ni. Proste si myslela, ze ona urci, kdy ji to vyhovuje a slavit se to bude tehdy. A my nemame pravo to slavit bez ni v den, kdy se mala narodila.

Ono preci jenom to clovek proziva vic, kdyz jeho prvorozene dite zavrsi rok zivota. Ted uz to asi tak nehrotim. Ale jinak nevidim duvod, proc by se s tim muselo cekat na vikend. Takze, ted uz znas jednoho cloveka (mne), kdo preferuje slavit v den, kdy se clovek narodil. Vsak to nemusi byt nejaka mega oslava, koupi se/upece dort, sfouknou se svicky, predaji se darky, pokeca se a hotovo. Na to je treba cekat na vikend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15259
22.3.22 19:06
@warita píše:
Mozna jsem to vic prozivala, kdyz bylo dceri presne rok. Proste rok ji byl v den, kdy s narodila, ne par dnu pred tim, ne pres vikend. A matka to tusim chtela slavit jeste pred jejima narozeninama. Ale o to by ani tak neslo, mama si vynucovala, abychom to neslavili bez ni. Proste si myslela, ze ona urci, kdy ji to vyhovuje a slavit se to bude tehdy. A my nemame pravo to slavit bez ni v den, kdy se mala narodila.Ono preci jenom to clovek proziva vic, kdyz jeho prvorozene dite zavrsi rok zivota. Ted uz to asi tak nehrotim. Ale jinak nevidim duvod, proc by se s tim muselo cekat na vikend. Takze, ted uz znas jednoho cloveka (mne), kdo preferuje slavit v den, kdy se clovek narodil. Vsak to nemusi byt nejaka mega oslava, koupi se/upece dort, sfouknou se svicky, predaji se darky, pokeca se a hotovo. Na to je treba cekat na vikend?

S tím já souhlasím první narozeniny děti jsem slavila ten den kdy je měly. Babičky se přizpůsobily a pokud by nechtěly, tak by měly smůlu, oslava by byla tak jak si preju já. Jiná věc je, že by nemohly třeba kvůli práci, v tom případě by jsme to s nima oslavili zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
22.3.22 19:10
@warita píše:
Mozna jsem to vic prozivala, kdyz bylo dceri presne rok. Proste rok ji byl v den, kdy s narodila, ne par dnu pred tim, ne pres vikend. A matka to tusim chtela slavit jeste pred jejima narozeninama. Ale o to by ani tak neslo, mama si vynucovala, abychom to neslavili bez ni. Proste si myslela, ze ona urci, kdy ji to vyhovuje a slavit se to bude tehdy. A my nemame pravo to slavit bez ni v den, kdy se mala narodila.Ono preci jenom to clovek proziva vic, kdyz jeho prvorozene dite zavrsi rok zivota. Ted uz to asi tak nehrotim. Ale jinak nevidim duvod, proc by se s tim muselo cekat na vikend. Takze, ted uz znas jednoho cloveka (mne), kdo preferuje slavit v den, kdy se clovek narodil. Vsak to nemusi byt nejaka mega oslava, koupi se/upece dort, sfouknou se svicky, predaji se darky, pokeca se a hotovo. Na to je treba cekat na vikend?

Tak vidíš to jinak. Mně by teda mrzelo, kdybych nemohla oslavit první narozeniny vnoučete. Ale asi bych se násilím nevnucovala, kdyz by mě dcera nepovažovala na oslavě za důležitou.

U nás se prostě dělají rodinné oslavy, vždy o víkendu, abychom to oslavili vždy společně. Z hlediska organizace je to lepší, lidi jsou víc uvolnění a odpočatí, nemusí se honit z práce, pak můžou v klidu posedět a nemyslet na to, že ještě nemají namazanou svačinu na zítřek do práce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.3.22 19:22

@Modra1 ale dyt ja tam moji mamu na oslave mit chtela, vsak jsem ji pozvala prece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
22.3.22 19:27
@warita píše:
@Modra1 ale dyt ja tam moji mamu na oslave mit chtela, vsak jsem ji pozvala prece.

Promiň. Četla jsem nepozorně. Jak jsem to odeslala, přečetla jsem si to po sobě a hned jsem si uvědomila, ze si nic takového nepsala. Jsem tatar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.3.22 19:34
@warita píše:

Tak v týdnu je to mnohem víc limitováno časem. Když přijdu ve 4 z práce a v 8 už potřebuju uložit děti, co jdou druhý den do školy tak toho moc neoslavim. Sfouknout svíčky, hrknout do sebe horký kafe a zase běžet, to je oslava jako řemen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.3.22 19:41

Rozhodně až na oslavě.

Řešíš blbosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.3.22 19:42
@Alušáček píše:
S tím já souhlasím první narozeniny děti jsem slavila ten den kdy je měly. Babičky se přizpůsobily a pokud by nechtěly, tak by měly smůlu, oslava by byla tak jak si preju já. Jiná věc je, že by nemohly třeba kvůli práci, v tom případě by jsme to s nima oslavili zvlášť.

My jsme tedy i první narozeniny dětí slavili v domluvený víkend a ne v den narozenin. Ale pro nás je důležité, aby se sešla rodina. Což o běžné oslavě některého oslavence znamená, že se sejdeme doma u někoho (nejčastěji u našich v domě, že mají velký) v počtu asi 20 lidí. Jen ta nejbližší rodina. Taková akce je prostě na dýl. To není návštěva na dvě hodiny a domů. Tak je to vždy. Ale někdo žije v Praze, my na JM. Rodiče a zbytek rodiny je na VM. Takže se musí plánovat takové párty předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.3.22 19:42

Přišlo by mi divny prat dvakrat a prijde mi extrémně divny, ze mate dva dorty a dve oslavy. Dokonce jsem to musela precist nekolikrat, abych se ujistila, ze to chapu správně. Čímž nerikam, ze je to špatně, klidne slavte tyden v kuse, ale fakt nemuzes po zbytku chtit, aby to mel stejne. Ja bych tvoje demonstrativni posilani fotek tez nepochopila a asi bych se te i zeptala, proc davas male dort se svickou dnes, kdyz slavime az v sobotu. :nevim:
A teda i u dospělých, pokud je v planu oslava, tak preju az tam. Jinak by mi ta oslava prisla lehce zbytecna teda, od toho tam jdu, abych poprala a dala darek, ne? :lol:
A jak tu nekdo psal, ze jen sobecka matka planuje oslavy na vikend, tak se radim do klubu teda :D taky planujeme oslavy na vikendy, včetně detskych. Prijde mi absurdni lpet na tom, ze se slavi jen v konkretni den narozeni. To si jako maji dospělí brat volno, nebo letet uhoneni z prace, aby hodinu sedeli na dětské oslave a rychle pryc? To si s nimi radsi uziju ja i dite cely den o vikendu, posedime, popovidame, dobre se najime, deti si v klidu maji tuny casu si vyhrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.3.22 22:00

Ber to tak, že dřív nebyly telefony a lidi se sešli až někdy o víkendu…
Nic si z toho nedělej, navíc starší lidé mají fakt hodně povinností a starostí už i se zdravím, tak holt úplně neřeší nějaké přesné datum. A svoje vnuky mají určitě rádi.
Hele, moje máma by Ti řekla - je to vaše dítě, prostě máte dítě, to je vaše věc, mají to tak miliony lidí. :-) :-) Tak jaký cavyky? Pak jednou zajdeme do cukrárny. :D
Přeloženo: nedělat drama z něčeho banálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová