Můj 18m syn kouše

134
25.10.11 14:50

můj 18m syn kouše

pooomoc mám18m syna který je velmi temperamentní a jakmile neni po jeho tak mě,nebo někoho koho má prostě po ruce kousne.Už jsem mu zkoušela domlouvát,plácnout ho přes zadek ale nic nepomáhá.Když si hraje venku na hřišti s dětmi tak je hodnej a najednou jak kdyby mu ruplo v hlavě po někom skočí a prostě jen tak ho kousne.Je to velice nepříjemný a už si s ním nevím rady.prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
25.10.11 14:53

Mám stejný problém s dcerkou 18m, snad nám někdo poradí. Kromě kousání taky strašně piští a věčně na mě visí…no blázinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.10.11 14:56

není nic jednoduchýho než když kousne kousnout ho taky, samozřejmě ne moc ale tak aby ho to bolelo, a udělat to pokaždé když to udělá on, my to měli taky tak a prostě všechno jsme mu vraceli, kousání, štípání, tahání za vlasy, ted je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
25.10.11 14:56

Já mám v takovych případech jedinej nazor.. A to takovej, že pokud dítě děla takove veci, tak bych netrestala fyzicky ale trestala bych třeba tím že mu neco zakažu. Až tím dítě pochopí že prostě to si dovolovat nemuže. prostě mu vzít hračky nebo neco jineho zakazat.. A vysvětlit že je to za to co provedlo. I když u takoveho mřnětě je to složité, ale vzdy to nějakym zpusobem jde.

• Citovat
  • Upravit
3625
25.10.11 15:05

Holky, já vám nepomůžu, ale tento problém nemám sice já, ale švagrová. Přesně, jak píše Věrka, když mu něco nedovolí, začne se vztekat a občas se zakousne. 8-o Synovci budou příští měsíc 2 roky.
Kousnutí se objevilo i „zákeřně“, z ničeno nic se zakousl našemu synovi do zad, naštěstí ne moc.
Tak snad se někdo najde, kdo se s tímto setkal a povedlo se mu problém vyřešit :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
25.10.11 15:27

Ahoj, u nás je to podobné… malá s oblibou morduje hlavně svoji starší sestřičku :roll: ..nechápe ještě, že si s ní nemůže hrát hned,jak přijde ze školy :wink: Vrhá se na ní,pověsí se jí na nohu už na chodbě ,šíleně vřeští,chce si „jáááát“ a když to nezabere ,tak ji hryže! Před pár dny ji málem prokousla ruku,měla modřinu jak hrom a bouli.. :roll:
Zabírá snad jedině to, že se Lucka jakoby naštvaně otočí a řekne jí:" ..tak si s tebou hrát nebudu,když zlobíš!!!!„…malá je chvíli uražená,ale pak přijde ,dá pusinku a je klid :hug: …ale neraduj se :mrgreen: klid je jen chvilku,než ji to zase "chytne“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21577
25.10.11 15:35

řešila jsem to u starší dcerky a asi mě to čeká i u mladšího. zkoušela jsem vše možné - hubování, plácání přes ruku či zadek, kousání na oplátku. nakonec nám pomohlo, že jsem použila citové vydírání - koukej, to dítě to bolí, běž se omluvit. u dcery jsem zjistila, že to bylo i nevyzrálostí, protože jak se víc rozmluvila, tak mohla ventilovat svoje emoce slovně a už neměla tak potřebu kousat. ona teda kousala i z radosti… holt se budeš muset obrnit trpělivostí, v kolektivu být dítěti permanentně za zády a hlídat, aby neubližovalo a donekonečna vysvětlovat. časem ho to přejde. u nás toto období trvalo cca 3/4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.10.11 15:39

u nás to trvalo tak půl roku, někdy kousal z radosti, někdy z agrese… plácání, domlouvání, braní hraček nic nepomohlo, ale to bylo jasné, malému byl rok, když začal..
přešlo to skoro ze dne na den… útěcha, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.10.11 15:49
sikinka16 píše:
Já mám v takovych případech jedinej nazor.. A to takovej, že pokud dítě děla takove veci, tak bych netrestala fyzicky ale trestala bych třeba tím že mu neco zakažu. Až tím dítě pochopí že prostě to si dovolovat nemuže. prostě mu vzít hračky nebo neco jineho zakazat.. A vysvětlit že je to za to co provedlo. I když u takoveho mřnětě je to složité, ale vzdy to nějakym zpusobem jde.

vysvetlovat rok a pul staremu diteti? to je vtip??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
25.10.11 15:51

Já mám taky pocit, že dcera kouše hlavně proto, že nedokáže krotit své emoce a říct si co chce. A z radosti mě občas kousne taky, prostě nemá projevy své momentáln nálady pod kontrolou. Až bude víc mluvit, tak se to doufám změní k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.10.11 16:06

holky nebojte ono se to změní, u nás to trvalo taky dlouho a myslela jsem že to nepřejde a přešlo to, chce to vytrvat, nejhorší je že oni ty zoubky mají ostrý a nemají cit a to kousnutí opravdu bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.10.11 16:30
jizvíková píše:
sikinka16 píše:
Já mám v takovych případech jedinej nazor.. A to takovej, že pokud dítě děla takove veci, tak bych netrestala fyzicky ale trestala bych třeba tím že mu neco zakažu. Až tím dítě pochopí že prostě to si dovolovat nemuže. prostě mu vzít hračky nebo neco jineho zakazat.. A vysvětlit že je to za to co provedlo. I když u takoveho mřnětě je to složité, ale vzdy to nějakym zpusobem jde.

Taky nechápu 8-o 8-o 8-o

Dcera kousala taky (ale jen mně). Přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
25.10.11 16:36

Náš syn (20 měs.)nás taky občas kouše třeba do palce, nosu apod., zdá se mi, že to bere jako hru. Vždycky, když ho důrazně okřikneme, tak toho hned nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.10.11 16:40
chuanitka píše:
jizvíková píše:
sikinka16 píše:

Taky nechápu 8-o 8-o 8-o

Dcera kousala taky (ale jen mně). Přešlo to.

jsem koukala, že pisatelka ma jeste kojence, takze nema zkusenost. 18 mes diteti nic nevysvetlis, pochopi ano a ne, ale vysvetlovat proc jsi mu sebrala auticko, tak to je fakt dost mimo. Kousani casem prejde, dvojcata to taky delala, parkrat se kluci kousli navzajem, zjistili jake to je a nechali toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
25.10.11 16:51

Moje děti nekousaly,ale můj nejmladší švagr ano.Bráchové byli samá modřina a tchýně to vyřešila tak,že ho taky kousla.No a od té doby to prý nedělal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí