Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Říká se, že moudřejší ustoupí. To jako manžela baví chodit na akce kde se potkávají a pak to všem kazí tím, že se pohádají? Nebo tvojí matku? Já bych se s ní jednoduše nepotkávala.
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak řešíte dlouhodobě špatné vztahy mezi Vaším manželem a Vaší rodinou( v našem případě mou matkou)? Jsme s spolu s manželem 15let( z toho 9let manželé),máme 2 dcery( 10let a 20m) a vztah mezi nimi čím dál více graduje…Pohádají se už pomalu vždy a všude…Hlavně se ze mě stal prostředník, kdy se to na mě valí z obou stran a neustále poslouchám „štěky“,na toho druhého…nikdy jsme nechtěla utnout rodinné vztahy, společné akce apod. rozdělovat, ale mám obavy, že to je jedinné řešení…jenže další problém vyvstává s tím, že „druhá strana“ se naštve či urazí, když dám přednost té „první“(ať je to manžel či mamka)…společně se snažíme trávit čas hlavně kvůli dcerám a částečně i mému otci, který neni nejmladší a zdraví mu už taky neslouží…ale tyhle zkažené chvíle či akce jsou snad asi ještě horší než žádné…
Prosím o zachování anonymu, jinak smazat..děkuji za zkušenosti a rady
Záleží, jaké povahy jsou ty vzájemné neshody,a proč vlastně vznikají.Taky kdo je hlavním aktérem. Z toho bych pak vycházela.Jestli ty konflikty vyvolává tvoje matka, pak bych se postavila jasně na manželovu stranu, a pohrozila jí, jestli s tím nepřestane, tak že utneme s ní kontakty. Pokud je na vině tvůj manžel, pak bych mu taky domluvila, a srovnala ho do latě, a upozornila ho, jestli toho nenechá, tak bude vyloučen z jakýchkoliv návštěv směrem k mojí rodině, a jezdila bych tam pouze sama.
Tak ať se manžel rodinných akcí nezúčastňuje, jezdi tam s dětma jenom ty
Dělala bych výlety jen ty s dětmi a mamkou nebo jen rodinné.
@nostress píše:
Záleží, jaké povahy jsou ty vzájemné neshody,a proč vlastně vznikají.Taky kdo je hlavním aktérem. Z toho bych pak vycházela.Jestli ty konflikty vyvolává tvoje matka, pak bych se postavila jasně na manželovu stranu, a pohrozila jí, jestli s tím nepřestane, tak že utneme s ní kontakty. Pokud je na vině tvůj manžel, pak bych mu taky domluvila, a srovnala ho do latě, a upozornila ho, jestli toho nenechá, tak bude vyloučen z jakýchkoliv návštěv směrem k mojí rodině, a jezdila bych tam pouze sama.
Přesně tak. ![]()
@Z.jev nevim ale manzel je taky snad soucasti rodiny ne??
me by se teda nelibilo kdyby pritel nekde jel s dcerou a ja sedela doma..
Genesis 2,24: „Proto muž opustí otce i matku a přilne ke své ženě a stanou se jedním tělem.“
No, a protože máme rovnoprávnost, tak dodávám: A vice versa.
Záleží taky na tom, kdo z nich ty konflikty vyvolává a proč.
Ale někdy si dva lidi prostě nesednou.
Příspěvek upraven 25.09.18 v 13:50
@terien píše: Říká se, že moudřejší ustoupí. To jako manžela baví chodit na akce kde se potkávají a pak to všem kazí tím, že se pohádají? Nebo tvojí matku? Já bych se s ní jednoduše nepotkávala.
jako že bys odstříhla svojí mámu, protože se hádá s manželem?
Nikde není napsáno, kdo po kom jede. Co když jí manžel nesnese, jede po ní a ona se jen brání?
@Anonymní píše:
@Z.jev nevim ale manzel je taky snad soucasti rodiny ne??me by se teda nelibilo kdyby pritel nekde jel s dcerou a ja sedela doma..
a jak bys to tedy vyřešila, když společně se dohádají?
@terinka4444 píše:
jako že bys odstříhla svojí mámu, protože se hádá s manželem?Nikde není napsáno, kdo po kom jede. Co když jí manžel nesnese, jede po ní a ona se jen brání?
Jasně. Záleží na tom, kdo komu u něj doma hejbe s nábytkem a leze do prádla.
@eumedon píše:
Jasně. Záleží na tom, kdo komu u něj doma hejbe s nábytkem a leze do prádla.
jako že tím chceš říct, že matka jezdí k nim domů hejbat jim s nábytkem?
@terinka4444 neodstrihla bych ani jednoho. Ale s tím, se kterým je lepší domluva bych se dohodla, že na společných akcích se prostě vystřídají. Plus mínus spravedlivě. Když je to teda samotný nenapadne že kazí náladu všem okolo.
@terinka4444 píše:
jako že tím chceš říct, že matka jezdí k nim domů hejbat jim s nábytkem?
Tím chci říct, že záleží na tom, kdo u koho se chová neomaleně. Kdo komu chce u něj doma, v jeho soukromí, dělat pořádek. Proč konflikty vznikají. Vyjadřuju se obrazně.
Matka jim může mistrovat jejich domácnost a zrovna tak manžel může mistrovat domácnost matčinu.
Zajímalo by mě, jak řešíte dlouhodobě špatné vztahy mezi Vaším manželem a Vaší rodinou( v našem případě mou matkou)? Jsme s spolu s manželem 15let( z toho 9let manželé),máme 2 dcery( 10let a 20m) a vztah mezi nimi čím dál více graduje…
Pohádají se už pomalu vždy a všude…Hlavně se ze mě stal prostředník, kdy se to na mě valí z obou stran a neustále poslouchám „štěky“,na toho druhého…nikdy jsme nechtěla utnout rodinné vztahy, společné akce apod. rozdělovat, ale mám obavy, že to je jedinné řešení…jenže další problém vyvstává s tím, že „druhá strana“ se naštve či urazí, když dám přednost té „první“(ať je to manžel či mamka)…společně se snažíme trávit čas hlavně kvůli dcerám a částečně i mému otci, který neni nejmladší a zdraví mu už taky neslouží…ale tyhle zkažené chvíle či akce jsou snad asi ještě horší než žádné…
Prosím o zachování anonymu, jinak smazat..děkuji za zkušenosti a rady