Můj manžel X moje matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.9.18 14:33

Domluva, oběma. Přeci neodstřihneš ji nebo jeho, jak tu někdo psal. Oba patří do rodiny. Pak je otázka, kdo začíná s hádkami a proč, pokud je důvod víc, než pádný a druhý dělá jen naschvály, odstřihla bych právě jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.18 14:49
@terinka4444 píše:
jako že bys odstříhla svojí mámu, protože se hádá s manželem? 8o

Od chlapa se to na emiminu běžně očekává. Přeci nebude maman, formální kontakt na Vánoce stačí, musí být „na straně“ manželky. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.18 14:50
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak řešíte dlouhodobě špatné vztahy mezi Vaším manželem a Vaší rodinou( v našem případě mou matkou)? Jsme s spolu s manželem 15let( z toho 9let manželé),máme 2 dcery( 10let a 20m) a vztah mezi nimi čím dál více graduje… :? Pohádají se už pomalu vždy a všude…Hlavně se ze mě stal prostředník, kdy se to na mě valí z obou stran a neustále poslouchám „štěky“,na toho druhého…nikdy jsme nechtěla utnout rodinné vztahy, společné akce apod. rozdělovat, ale mám obavy, že to je jedinné řešení…jenže další problém vyvstává s tím, že „druhá strana“ se naštve či urazí, když dám přednost té „první“(ať je to manžel či mamka)…společně se snažíme trávit čas hlavně kvůli dcerám a částečně i mému otci, který neni nejmladší a zdraví mu už taky neslouží…ale tyhle zkažené chvíle či akce jsou snad asi ještě horší než žádné… :? Prosím o zachování anonymu, jinak smazat..děkuji za zkušenosti a rady :kytka:

Podívej, jednou je to tvůj manžel a ty musíš stát za ním. Jak nestojí ženská za chlapem, je to prostě pro rodinu průšvih :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.9.18 14:53
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak řešíte dlouhodobě špatné vztahy mezi Vaším manželem a Vaší rodinou( v našem případě mou matkou)? Jsme s spolu s manželem 15let( z toho 9let manželé),máme 2 dcery( 10let a 20m) a vztah mezi nimi čím dál více graduje… :? Pohádají se už pomalu vždy a všude…Hlavně se ze mě stal prostředník, kdy se to na mě valí z obou stran a neustále poslouchám „štěky“,na toho druhého…nikdy jsme nechtěla utnout rodinné vztahy, společné akce apod. rozdělovat, ale mám obavy, že to je jedinné řešení…jenže další problém vyvstává s tím, že „druhá strana“ se naštve či urazí, když dám přednost té „první“(ať je to manžel či mamka)…společně se snažíme trávit čas hlavně kvůli dcerám a částečně i mému otci, který neni nejmladší a zdraví mu už taky neslouží…ale tyhle zkažené chvíle či akce jsou snad asi ještě horší než žádné… :? Prosím o zachování anonymu, jinak smazat..děkuji za zkušenosti a rady :kytka:

Myslím, že nutit dva lidi, kteří se z úplně jakéhokoliv důvodu nesnesou, aby chodili na společné akce, nepřinese vůbec nic dobrého. Pokud na sebe mají jen větší a větší averzi, organizovala bych vše tak, aby tam buď byl jeden, nebo druhý. I dětem prospěje, když nebudou koukat na to, jak se táta s babičkou hádají. Další věc je důvod. Prostě se nesnesou, nebo je jeden v právu a druhý na něj bezdůvodně vyjíždí?

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
25.9.18 15:00
@Bábrdl píše:
Podívej, jednou je to tvůj manžel a ty musíš stát za ním. Jak nestojí ženská za chlapem, je to prostě pro rodinu průšvih :nevim:

myslím, že by měla stát za tím, kdo je v právu. Bez ohledu na to, který z nich to je. Anebo ani za jedním, pokud se oba neumí chovat a jsou jeden na druhého hnusní i před dětmi.

• Citovat
  • Upravit
53518
25.9.18 15:01
@Anonymní píše:

Moje máma umřela. Ale kdyby žila, můj partner by se k ní choval slušně. Jako se já chovám slušně k jeho mámě. U nás je to normální. Víme, že zítra může být život úplně naruby a žabomyší spory nám zbytečně berou energii. Tvůj manžel by se nad sebou měl zamyslet, jestli mu hádky s matkou za to stojí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.9.18 15:05
@Lalelale píše:
myslím, že by měla stát za tím, kdo je v právu. Bez ohledu na to, který z nich to je. Anebo ani za jedním, pokud se oba neumí chovat a jsou jeden na druhého hnusní i před dětmi.

Přesně.Mě by primárně zajímalo, kdo ty hádky a konflikty vyvolává, a podle toho bych se pak zachovala, bez ohledu na to, o koho se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.18 15:11

@Lalelale @nostress No a co když to nelze jednoznačně říct a oba mají pocit, že spory vyvolává ten druhý. Přeci musí stát za svým mužem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
25.9.18 15:16
@Bábrdl píše:
Podívej, jednou je to tvůj manžel a ty musíš stát za ním. Jak nestojí ženská za chlapem, je to prostě pro rodinu průšvih :nevim:

I když je to gambler a třeba i narkoman? Násilník? Nemakačenko? Pořád?
Nevíme žádné podrobnosti. To se dá těžko posuzovat.

• Citovat
  • Upravit
69235
25.9.18 15:18
@Bábrdl píše:
@Lalelale @nostress No a co když to nelze jednoznačně říct a oba mají pocit, že spory vyvolává ten druhý. Přeci musí stát za svým mužem. :think:

a to jako proč by musela? 8o Pokud to není tak, že matka je megera non plus ultra a manžel se jen zoufale brání, proč by jako měla stát za dospělým chlapem, který se neumí chovat a nemá úctu k rodičům? Zrovna tak jako nebude stát za nerozumnou matkou. Proč by jako někdo měl být nucen vybírat si mezi vlastním manželem a vlastní matkou jen proto, že ti dva s´jsou hádaví nerozumní sobci? To tedy rozhodně nemusí stát přeci za svým mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.9.18 15:20
@Bábrdl píše:
@Lalelale @nostress No a co když to nelze jednoznačně říct a oba mají pocit, že spory vyvolává ten druhý. Přeci musí stát za svým mužem. :think:

Tak teď nevím, jestli to není z tvé strany lehký sarkasmus.Sorry, ale nemyslím si, že pokud by něčí manžel prokazatelně křivdil tchýni, že musí jeho manželka stát na jeho straně.To se mi jaksi příčí. Nemám ráda, když se někomu ubližuje a křivdí bez příčiny. V takovém případě bych se pokusila o smír mezi oběmi stranami, a pokud by ten aktér v tom pokračoval, pak bych musela zasáhnout adekvátně situaci.Už kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
25.9.18 15:27
@nostress píše:
Záleží, jaké povahy jsou ty vzájemné neshody,a proč vlastně vznikají.Taky kdo je hlavním aktérem. Z toho bych pak vycházela.Jestli ty konflikty vyvolává tvoje matka, pak bych se postavila jasně na manželovu stranu, a pohrozila jí, jestli s tím nepřestane, tak že utneme s ní kontakty. Pokud je na vině tvůj manžel, pak bych mu taky domluvila, a srovnala ho do latě, a upozornila ho, jestli toho nenechá, tak bude vyloučen z jakýchkoliv návštěv směrem k mojí rodině, a jezdila bych tam pouze sama.

bude vyloučen? manžel ale není školák, abyste mu něco zakazovala. ale pro muže by tohle nebyl trest ale odměna.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
25.9.18 15:31
@nostress píše:
Tak teď nevím, jestli to není z tvé strany lehký sarkasmus.Sorry, ale nemyslím si, že pokud by něčí manžel prokazatelně křivdil tchýni, že musí jeho manželka stát na jeho straně.To se mi jaksi příčí. Nemám ráda, když se někomu ubližuje a křivdí bez příčiny. V takovém případě bych se pokusila o smír mezi oběmi stranami, a pokud by ten aktér v tom pokračoval, pak bych musela zasáhnout adekvátně situaci.Už kvůli dětem.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
14642
25.9.18 15:34
@Pidlák Povidlový píše:
bude vyloučen? manžel ale není školák, abyste mu něco zakazovala. ale pro muže by tohle nebyl trest ale odměna.

Zbytečně slovíčkaříš. Podstatné je to, že pokud by manžel neustále vyvolával prokazatelně a schválně sváry a konflikty vůči tchýni, /nebo komukoliv jinému/, pak bych ho na místě zakladatelky raději odstřihla/vyloučila/ z návštěv na straně její rodiny. Pokud by to nebylo jinak možné, byla by to lepší varianta, než v tom stále žít a vychovávat děti. Nikdo s nimi nežijeme, a nevíme, jak to vlastně ve skutečnosti je. Píšeme tady svoje názory, ale skutečnost může být úplně jiná. Je to diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
25.9.18 15:39

U nás je to podobné, nehadaji se ale oba se prostě nemusí. Když někde jsme, jsou oba slušný a nikdo by nic nepoznal, pokud o tom neví.. Každopádně se i tak snažím, aby se moc nepotkavali :lol: takže bych to u tebe dělala stejně. :nevim: muž mámě nesedí názorově a jak říká, nevěří mu. A on zas nemůže odpustit mé mámě pár věcí, co se v mém životě staly a ona se zachovala jako máma špatně.. Chápu je oba, každej má právo na svůj názor a úsudek a dál to neřeším, on je můj životní partner, ona moje máma, takže to asi nijak řešit nejde :lol: já taky nemusím jeho mámu kvůli určitým věcem co mu provedla (a on ji odpustil jako já té své) ale vycházíme spolu všichni slušně, to je základ :nevim: jinak jsme rodina my dva a děti, to je podle mě nejdůležitější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová