Můj muž.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5545
23.5.09 20:23

Gino, ruce si po pouziti WC nemyji ani nekteri cesi. Je to dane vychovou. Rozhodne ti muzu rict, ze normalni to ve Francii neni. Spis naopak francouzi si potvrpi na hygiene a na tom aby pekne voneli. Coz se o nekterych cesich rict neda, ten puch co je citit v tramvaji to by jeden pad. Francouze co smrdi potem potkas minimalne. Asi si narazila na nejaka cunatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
23.5.09 20:59

to beru jako vtip, že sis někoho takového vzala. Přece jsi s ním před svatbou žila. Takový prase bych vedle sebe nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.5.09 21:56

Tak to je děs. Já s uklizenim to opravdu přeháním. Máme doma dá se říct sterilní prostředí. Vím, že je to špatně, ale mám hruzu s bakterií apod.
Jen se chci vyjádřit k tomu, jak aby to tvuj muž toleroval. Přesně jak píše Lesina. Udělat si z něj spíš srandu, než vyprovokovat hádku. Dost dlouho mě trvalo ,,převychovat k čistotě protějšek'', ale zadařilo se. A to jsem na čistotu opravdu pes :evil: . Nesnášim drobečky a špinavou koupelnu. A to ten muj byl echt nevychovanec a ted si po sobe vše do puntiku uklizí :wink: . Asi už nechtěl každodenně poslouchat, jak se mu vysmívám, že ho to maminka nenaučila. Mě stači když tam zajdu na návštěvu a na ponožky se mi lepí vše možné i nemožné. A pohled na koš?? To mě teda dostává. Šáhla bych snad jen v rukavicích 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.5.09 22:47

Jéje, tohle by mě tedy dostalo, a to tedy nějak přehnaně vysazená na pořádek nejsem :oops: .
Jak dlouho jste spolu? Moje mamka tvrdila, že prý se dá chlap po svatbě (začátku soužití) naučit dělat jinak tři věci (víc prý nepobere :wink: ), takže je potřeba si obezřetně vybrat, co tě nejvíc vytáčí. Mám pocit, že u mamky vyhrálo vyhazování okusků a ostříhaných nehtů do květináčů 8O (to ostatní už si nepamatuju). My jsme řešili stříhání nehtů v obýváků, z toho mě mohlo klepnout, protože kdo má pak ty nehty z koberce dostávat??? A pak také nechávání houbičky ve dřezu, aby tam nevlhla a nepáchla, to mě taky příšerně iritovalo. Ale proti těm tvým hrůzám mi to přijde jako hloupost.
Povalující se hromady prádla v neidentifikovatelném stádiu špinavosti je asi standart většiny chlapů (no, na stole tedy asi ne), ale ten zbytek, co píšeš, je celkem síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.09 23:42

No, tak jsem zjistila, že jsem asi prase :lol: :lol: :lol:

• přiznám se, že ruce před každým jídlem si teda fakt nemyju, jen když je mám špinavé. Po WC jasně a tam chodím denně dost často a zas tolik se bakterií nebojím, abych si je furt myla :wink: :lol:
  • tekuté zbytky z hrnce jako omáčky a spol, co projdou bez problémů odpadem do dřezu klidně vyhodím, jsem zdechlá s tím jít na WC - to radši jednou za rok projedu odpad krtkem - ale za skoro 3 roky jsme ho snad v kuchyni ani ucpaný neměli…
  • ve stejném šuplíku s příbory máme i nůžky, které používáme na potraviny - stříhání různých pytlíků s kořením, těstovinama, provázků při vaření atd., dodnes mě nenapadlo, že je to problém 8O
  • nůžkami na nehty s oblibou vystřihuju drobnosti z papíru nebo samolepicích tapet - pořizovat si pro příležitost vystřižení něčeho 3× do roka spešl nůžky mi přijde zbytečné
  • ponožky na stůl teda nedávám, ani boty, hadrou na podlahu neutírám stůl (i když někdy hadrou od dřezu setřu něco ukáplého na podlaze), utěrkama utírám něco jiného než nádobí jedině, když už je jdu dávat do špinavého prádla - ale dělám to :lol:
  • ručník máme každý svůj, ale na ruce máme společný, to snad neva…

Nevím, ale jako prase se teda kvůli těmto věcem necítím, ale možná jsem napůl chlap :lol: :lol: :lol: Snad teď nebudu pro své veřejné doznání označena za největší čuně eMimina, ale přišlo mi zvláštní, že např. stříhání jiných věcí nůžkama na nehty považujete za až tak pobuřující :roll: :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.5.09 23:54

No mně to u těch nůžek na nehty vadí proto, že se pak ztupí nebo rozvrglají a nestříhají nehty. Nejhorší přečin ale je (a to pozor!) stříhat si nehty nůžkami na kůžičky. :D Vyřešili jsme to 2 manikúrami, každý máme svou a je klid.
Další „hrůzy“ u nás řeším tak, že dávám pokyny typu: „Oloupej ta vajíčka, ale ne do džezu.“ (už jsem se taky o skořápky pořezala, že).
Jinak já jsem dost akorátní a někdy (často) s tím prudím, ale teď co máme děcka, fakt kolikrát nestíhám a radši chodím s polopřivřenýma očima, aby mě ten brajglík u nás moc neiritoval. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.5.09 06:45

Vtip to bohužel není. A ani nadsázka. Žijeme spolu dlouho, ale vychází to na jevo až dnes. Přijde mi, že se po svatbě snažil být OK. Ale dnes už nemá důvod se snažit, tak dělá to, co je pro něj z domova přirozené. Prostě dnes už není potřeba žádné přetvářky.
Vždycky si stěžoval, že nechápe jak to u nich doma, může vypadat , tak jak to vypadá. A dokonce pžiznal, že doma mejou záchod jen když má přijít větší návštěva. Na otázku: " Tak proč ho neumeješ sám ?" tenkrát odpověděl, že on nemůže, protože to dělá jeho máma. Což jsem za důvod pro zrušení svatby nepovažovala.

Nejhorší na tom je, že mu to přijde naprosto normální. A po jakémkoli upozornění, si ze mě dělá jen srandu, že co to po něm chci za nesmysly.

• Citovat
  • Upravit
2318
24.5.09 08:41

Ahoj,

no hele, já myslím, že ho moc nepředěláš… Jinak k těm porušeným pravidlům. Taky mám v příborníku nůžky, potřebuju je každou chvíli na otvírání pytlíků, stříhání kdečeho při vaření. Manikůrovýma nůžtičkama stříhám cokoliv pidi. Když se stupí, koupím nový. Do utěrky utírám pouze dětský ruce po umytí po obědě a svoje ruce po umytí při vaření, měním denně, nádobí z myčky neutírám. Spíš bych se manžela snažila maximálně zapojit do úklidu inkriminovaných oblastí - např. aby měl na starosti kuchyň. Kdyby měl často čistit zanesený odpad, asi by ho to nebavilo ani zanášet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.5.09 09:05

Jo, ta utěrka… Známe :)

Já bych asi vytyčila pár bodů, které opravdu chceš, aby dodržoval.

Asi ty, které se týkají hygieny, tj. např. ty boty na stole, mytí rukou… Teprve, až tohle zvládne, postoupila bych k těm, kterými ti přidělává práci, odpad ve dřezu, ponožky…

Já jsem svého manžela odnaučila dávat špinavé nádobí do dřezu. Dal to tam, zalil vodou a já to pak měla mastný, mokrý a studený vyndavat a dávat do myčky - fuj. Musela jsem to rozfázovat na jednoduché kroky.

1. nedávej nádobí do dřezu

2)dávej ho do prostoru nad myčku, ne jinam. 3)dávej ho rovnou do myčky (tato fáze právě probíhá, úspěšnost je zatím cca 80%)

Takže asi taky rozfázovat? 1)po použití záchodu si opláchni ruce 2)umyj si ruce mýdlem 3)umyj si ruce mýdlem a teplou vodou
Počítám, že za půl roku by tohle mohl zvládnout (nejsem ironická, půl roku by byl fakt úspěch…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
24.5.09 09:29
bubli píše:
Gino, ruce si po pouziti WC nemyji ani nekteri cesi. Je to dane vychovou. Rozhodne ti muzu rict, ze normalni to ve Francii neni. Spis naopak francouzi si potvrpi na hygiene a na tom aby pekne voneli. Coz se o nekterych cesich rict neda, ten puch co je citit v tramvaji to by jeden pad. Francouze co smrdi potem potkas minimalne. Asi si narazila na nejaka cunatka.

Myslím, že to normální je :) Mám stejnou zkušenost jako Gina. Poprvé jsem to zažila před x roky na velkých závodech ve Francii, fronta na WC obrovská, stáli jsme tam opravdu dost dlouho na to, abych si stihla všimnout, že si tam ruce při odchodu umyl tak každý 15? A od té doby jsem to viděla ještě mockrát při různých jiných příležitostech.

Jasně, povětšinou nesmrděj. Ale ruce si holt nemyjou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
24.5.09 09:31

Čičinka: no jo, jenže co s chlapem (např. můj manžel), kterej toto cytýrování absolutně nesnáší, uráží se a několik dní nepromluví. Chlap není malý dítě. Já bych taky nechtěla, aby mě on převychovával a už vůbec ne ve věcech, který mi připadají padlý na hlavu a zbytečný (což si manžel zakladatelky asi myslí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.5.09 14:51

ADD základní příspěvek :lol: :lol: :lol: To je ale roztomilé prasátko :lol: :lol: Jenom se trochu bojím aby nebylo na „převýchovu“ pozdě…

Aspoň na tom ručníku si trvej… :lol: :lol: Teď nevím, jestli se raděj neodhlásit :lol: :lol: , ale vzpomněla jsem si na svého tátu, který prováděl večerní hygienu genitálu v umyvadle a pak si drahouška utíral do ručníku u umyvadla :lol: :lol: To že mi si tam pak utírali huby ho už vůbec netankovalo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.5.09 16:41

Ahoj,
Francouzi si možná potrpí na to aby byli šik, voněli a vypadali elegantně, ale bordeláři jsou to děsní. Když je teda jako národ zevšeobecním. Bratranec jezdil na výměnný pobyt do Francie a pokoj toho Francouze byl většinou katastrofa :( Ale když jsme někam vyrazili byl krásný, voňavý, milý a pozorný :)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
25.5.09 08:37

Tak mam pocit že ti chlapi jsou dost podobní, manžel se taky včerá děsně divyl když jsem chtěla at si vezme svuj ručník, a pak jsem si poslechla přednášku jak moc pořat peru :)) Držím ti palce at to nějak zvládneš protože ti věřím že je to zoufalá situace. já s manželem napříklat bojuji i oto aby jedl příborem a né jen lžicí, taky to má z domova, moc pěkná podívaná když jsme u tchánu na jidlo, tak je to promě děs hlavní jidlo ji v talíři od polívky a lžící, mluvení s plnou pusou, neumyté ruce no prostě fuj, raději tam moc nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.5.09 09:04

No ale vypadá to, že to není jen o tom, že by byl čuně až teď, ale i o ztrátě tvé ............... . A teď nevím, jak to nazvat. Asi toho máš hodně, s tak malými dětmi. Prostě se snaž o nějaká pravidla, ale zároveň to nepřeháněj a šetři si nervy.
Antigua má pravdu - upřímně já si před každým jídlem ruce nemyju. Že jí někdo lžící mi nevadí. Já jím kuře rukou a když jsem byla v Německu jako au-pair - koukala na mě rodina s otevřenou pusou a rodiče na mě vysvětlovali dětem, že i tak se to opravdu může:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí