Můj syn 3,5 let nemluví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.5.20 21:14
@Pettcherry píše: Žádný strach, Albert Einstein začal mluvit až v pěti letech! :-)
Albert Einstein byl autista, to zakladatelce prilis nepomuze :think:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.20 21:29

Syn nemluvil do 3,5 let temer absolutne… Z vlastni zkusenosti bych doporucila dat ho do skolky, pokud jeste nechodi. A urcite dobreho detskoho psychologa, ktery kluka poradne otestuje i po jinych strankach. My jsme zkusili 3 psychology, kteri stali za starou backoru, a jen ta 4. na doporuceni znamych se stejnym problemem nam pomohla. Pokud jste z Prahy, rada poskytnu kontakt. Rozhodne bych to tak nenechavala byt a necekala, ze se “rozmluvi”, neztracejte cas :hug:

• Citovat
  • Upravit
684
8.5.20 22:30

Tak můj nejmladší syn do třech let nemluvil vůbec (jen slabiky na úrovni ročního dítěte), já taky na nervy, jak je to možný, protože jeho dva sourozenci mluvili naopak brzy a hezky, a pak najednou začal po třetích narozeninách sám od sebe a do týdne mluvil normálně v dlouhých větách a srozumitelně. Manžel si dělal srandu, že se asi nechtěl předvádět, dokud to nebude umět parádně a trénoval si mluvení jen v duchu, aby to na nás pak naráz vybalil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.20 09:09

Jeste dodam, ze ja mam jinou zkusenost nez vetsina: v tech 3,5 letech se syn nerozpovidal ve vetach, jak nas vsichni utesovali. Psycholozka v jeho cerstvych 3 letech prisla na to, ze syn ma tezkou vyvojovou dysfazii se zachovanim nadprumerneho IQ. Takze ve 3,5 letech sice mluvit zacal, ale na urovni rocniho ditete, a dal pokracoval snecim tempem. Do 1. tridy sice sel bez odkladu a do normalni ZS, ale s asistentem, protoze se vyjadroval vety ze 2-3 slov, litaly mu predlozky a slovni zasoba byla setsakra chuda. Samozrejme od tech 3 let jsme chodili na logopedii a co pulrok na psychologii, aby se hlidal vyvoj. Ted je mu 11 let, 5.trida, a uz mluvi temer jako normalni dite v jeho veku, ma vynikajici pamet, same jednicky (rozhodne ne z litosti, ale nektere jsou vydrene), nejlepsi diktaty, vyjmenovana slova zvlada levou zadni a z cele tridy nejvetsi slovni zasobu v anglictine. A je chodici encyklopedie na vsechno, co ho zajima :) Pry za par let uz na nem nepozname, ze kdysi mel problem s mluvenim.
Pisu to kvuli tomu, aby se nepodcenovala rana pece a neztracel se drahocenny cas. Neni jiste, ze jednou to znicehonic prijde samo. U nas to byla prace a prace (a dost financnich vydaju navic). Kdybychom to nechali byt a cekali, pak ted je nas kluk nepravem ve skole pro mentalne postizene. A souhlasim s nazorem, ze je dobre krome psychologa a logopedie zkusit foneatrii a neurologii, tim jsme take prosli.

• Citovat
  • Upravit
38
9.5.20 20:38

Všem moc děkuji za rady :palec: hned v pondělí vše obvolam a absolvujeme kolečko po doktorech, a snad bude vše v pořádku a brzy se rozmluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.20 22:35
@Anonymní píše:
Syn nemluvil do 3,5 let temer absolutne… Z vlastni zkusenosti bych doporucila dat ho do skolky, pokud jeste nechodi. A urcite dobreho detskoho psychologa, ktery kluka poradne otestuje i po jinych strankach. My jsme zkusili 3 psychology, kteri stali za starou backoru, a jen ta 4. na doporuceni znamych se stejnym problemem nam pomohla. Pokud jste z Prahy, rada poskytnu kontakt. Rozhodne bych to tak nenechavala byt a necekala, ze se “rozmluvi”, neztracejte cas :hug:

Dobry den, mohla bych od vas dostat doporuceni na toho dobreho psychologa do soukrome zpravy? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 09:24

Ahoj, dovolim si pridat svuj pripad, prosim anonymne, nebo smazat. Synovi budou za par dnu 3 roky a vydá par zvuku, na mama a tata stale cekame. Dokud mu nebylo 2,5 nikdo nas nechtel vzit, ze se rozmluvi, pak prisla korona, v cervnu jsme se dostali aslon na logopedii, je na urovni rocniho ditete. V zari ma jit do skolky. Podle me je normalni, dle okoli taky, jen nemluvi. Obcas chodi po spickach a ma rad uzke prostory. Nema rad strojek na vlasy a sekacku. To jsou tak jedine veci co jsem docetla, ze jsoy spojovane s projevy poruch autistickeho spektra. Minuly tyden jsme byli na foniatrii a doktor do zpravy napsal podezreni na PAS. Mne tam jen rekl ze syn slysi a doporucil nas na neurologii, volno maji v breznu. Jsem samozrejme nervozni, schanim psychologa, u psychiatra ani nemam termin, nemaji diar na dalsi rok… Poradite mi, co s nim muzu delat za cviceni, trenujeme zvuky vzdy dopoledne a odpoledne, je to uz na budku a zadny extra efekt to zatim nema, i kdyz zlepseni je. Jak se to u vas vyviji? Diky za rady

• Citovat
  • Upravit
26747
11.7.20 11:48
@Liliana87 píše:
@kashaa

Nejhorší je to porovnávání od členů rodiny! Nemluví,
nechodí na nočník, neumí stojku :zed:
Já na to vždycky tak ať jí to naučí a najednou ticho po pěšině. :potlesk:

Dřív nebo později se to naučí každý. Nevím o nikom z mého okolí kdo by to nezvládl a snad ani plíny nikdo z rodiny nemá. :lol:

Hele tohle je takový… Ano, každý zdravý dospělý chodí na záchod a ji příborem a mluví. Ale jdi se posadit do čekárny logopedie, neurologie nebo před speciální školu a sevřenýho žaludku se nezbavíš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
11.7.20 11:57

Určitě ta logopedie, ale počítej s tím, že každý logoped bohužel není dobrý. Zkus se podívat na https://www.logopedonline.cz/
K téhle logopedce jsem chodila s dcerou a byla úžasná, kromě toho má na svém webu opravdu všechno dobře vysvětlené. On ten opožděný vývoj řeči nemusí být jen tak nějaký malinký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
11.7.20 12:02

A rozhodně bych se nechala poslat na různá vyšetření - foniatrie, neurologie, dětská psychologická poradna. Jedna známá taky pořád doufala, že to dítěti naskočí, začali chodit na logopedii až v 5 letech a ještě v 5.třídě mluví strašně. Bohužel čím déle se to nechá být, tím víc si dítě zafixuje špatné návyky, které se pak strašně těžko mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.1.25 21:00
@Anonymní píše: Více

Nemohla bych poprosit kontakt na psychologa? Mockrát dekuju. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...