Musí mít pes vodítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
70
19.2.14 07:30

@Katche tak ten ma dost asi nema deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
19.2.14 07:35

Mají být na vodítku, ale pokud je ten pes vycvičený (poslechne okamžitě a na slovo) a není agresivní tak mi nevadí že je bez vodítka, ale pokud se jedná o agresivního měl by být na vodítku i s náhubkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
19.2.14 07:38

My máme hned u baráků výběh pro psy (bydlime na kraji města). Tam lítají psi na volno. A kolikrát už se stalo, ze pes vidí jít po chodníku jinýho psa a prostě zdrhne. Tuhle tu vlčák pokousal špice, prostě zdrhnul paničce a ta mohla hulakat jak chtěla. :nevim: Volali k tomu mestaky (špic byl na voditku) a majitelka vlčáka se branila, ze ho mela bez voditka jen ve výběhu. Ale bylo ji to prd platný. Takovej čokl by mel mít aspoň košík. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
19.2.14 07:39

Myslím si, že by v zastavěné zone měl být i vycvičený pes na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
19.2.14 07:41
@Katche píše:
To je ještě dobrý, u nás jeden magor tomu psovi schválně hází klacky na přinesení na oplocené dětské hřiště (plot má cca 70cm), aby se proskočil. I když jsou tam děti…

tak na tohodle debila bych normálně zavolala policajty, být těmi maminkami na hřišti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
19.2.14 07:47

Taky jsme je zavolaly, několikrát, i tak, aby nás neviděl. Ale ti než dokodrcají, nehledě k tomu že jsou vidět od hřiště… Odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.2.14 07:53

@Katche Vyfotit, natočit na mobil a předat měšťákům. Bych ho vzala tím klackem po hlavě.
U nás bohužel lítaj psi na volno všude a leze mi to na nervy. Když chceme jet holem Hostivaře, tak je to kvůli psům fakt adrenalin. Mám strach, že mi holky kvůli nějakýmu psovi spadnou do přehrady, proto tam moc často nejezdíme i když je tam hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
19.2.14 07:56

@MarkétkaBeruška treba mesto, kde bydli nasi, tak tam maji nejakou mapku, kde je vyznaceno, ze tam a tam musi mit pes voditko. Dost lidi to ignoruje, dokud se to nekontroluje a nepokutuje poruseni, tak si kazdy muze delat co chce. Me treba volne pobihajici psi vadi (predevsim volne pobihajici psi, jejichz panicci si jich nevsimaji). Neni to tak dlouho, co jsem chytala na silnici maleho psika, ktery zdrhnul pani v ulici, nebyt meho zasahu, tak mohl psik odjet na narazniku nejakeho auta. Pani riskovala a riskuje i nadale, protoze bezne venci coklika tak, ze stoji ve vchodovych dverich baraku a hafan si beha po chodniku pred barakem, obcas za nim dojde, aby uklidila hromadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.2.14 08:02

@michee Tak u nás jsou vyznačený zóny taky, ale nikdo to nedodržuje. Třeba mIlíčovský háj a rybníky kolem, zákaz volně pobíhajících psů a co asi tak myslíš, lítá jich tam nejvíc, že se člověk pomalu s dětma bojí jít na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
19.2.14 08:03

Sou města kde stačí vodítko a města, kde musí mít ivodítko i náhubek ( myslím, že to bylo v Lounech asi před 5 ti lety)… My bydlíme na konci města a mezi domkama máme všechny psy na vodítku, pustíme je až u pole a když někdo jde, zase přivoláme… Škoda, že když to tak můžem dělat my, to další spousta lidí dělat nemůže… Dokonce je tady paní, její psy napadli mýho když sem byla cca v 8 měsíci… A nedávno sme venčili a najednou zpoza zdi zase tyhle dva, a paní nic zběsile volala, psiska jí měli pod ocasem a když už, tak je dala na vodítko a vyrazila směrem k nám… Naivně sou doufala, že se jde omluvit… Došla asi do půl cesty, pustila toho jednoho, zase přiběhl k nám a když sem ho lehce odkopla od naší fenky, tak paní prohlásila : hm, tak tady tudy to nepǔjde… A odešla. Takový chování prosté člověk nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.2.14 08:10

Záleží na vyhlášce… U nás je to buď náhubek, nebo vodítko… Na oplocenejch výbězích nemusí být nic… I když mě teda kolikrát víc znervózňuje pes na volno s košíkem (a obzvlášť velkej), než bez, protože tím dokáže ublížit, i když nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
19.2.14 08:17
@Katche píše:
Taky jsme je zavolaly, několikrát, i tak, aby nás neviděl. Ale ti než dokodrcají, nehledě k tomu že jsou vidět od hřiště… Odešel.

Příště doporučuji natočit na mobil nebo přijít i s tatínky aby mu domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
19.2.14 08:20

Od doby co mám dítě jsem na to přímo alergická :cert: A ještě víc mě dojímá, když někomu začne s. át pes a páníček se otočí a dělá že nevidí :pocitac:
Už nám po malé vyjel školníkovic pes… naštěstí se nic nestalo. Ale ty magoři ho navolno pouštějí na školní! hřiště, které je volně přístupné a hodně tam chodí právě maminky s dětma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
19.2.14 08:26

No páníčkové psů a hov. a - to je kapitola sama pro sebe! Grrrrr! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
19.2.14 08:29

V životě jsem se nesetkala s agresivním psem, který by nebyl na vodítku.

Sama mám psa(jen kabelkového), ale vzhledem k tomu, že neposlouchá chodí jen na vodítku :D. Chodím s ním na procházky a potkáváme mraky psů na volno každý den, ale žádnej není agresivní. To by jste se asi v parku Stromovka opupínkovali :lol: :lol:. Jsou tam jasné cedule, že pes má být na vodítku a 95% psů je na volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný