Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně tedy odebrání vzorku na gynekologii kvůli cytologii docela bolí.
To vás ostatní fakt nebolí?
Myslim, ze nejlepsi je mluvit s lekarkou narovinu. Cili, pohlavni styk uz byl, ale jen jednou a bolestivy. Proto mam obavy z vaginalniho vysetreni. Prosim, mohla byste se podivat, jak vypada panenska blana a podle toho me setrne vysetrit?
Jak pisi vyse, k vaginalnimu vysetreni se pouziva gel + na dobre gynekologii i mensi vysetrovaci nastroje (zrcadla). Toto vysetreni je dulezite predevsim pro provedeni steru z cipku (cytologie), ktery by se mel v ramci prevence rakoviny delozniho cipku provadet 1× rocne u kazde zeny.
@Anonymní píše: Více
Určitě řekni, že sex byl, a nech se vaginálně vyšetřit. Před vyšetřením můžeš požádat o menší nástroje, měli by je mít k dispozici. Já jsem až do porodu byla strašně úzká, tak mi doktorka řekla, že mám vždycky předem hlásit, že chci menší zrcadla, a s nimi to nebolelo. Vaginálně lze vyšetřovat i panny (a dokonce i děti), určitě není nutné do sebe nechat rvát něco, co je na tebe moc velké. Fakt se nestyď, není na tom absolutně nic trapného.
@Weia píše: Více
Mě třeba cytologie (stěr na ní) nebolí.. spíš to vždy tak “zajímavě” lechtá
ale každá to určitě vnímáme jinak
@Weia píše: Více
Max to trochu štípne nebo je to takový trošku nepříjemný, ale je to jen úplná chvilka. Raději tohle než vrtání zubů.
Myslim si ze to urcite pozna a kdyz nechces nemusis rikat nic ![]()
Pokud jsi uz mela styk, je ve Tvem vlastnim zajmu si nechat udelat ster z cipku.