Musím vybrat nový notebook

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24798
4.1.14 17:24

Musím vybrat nový notebook

Tady se ví všechno, třeba mi někdo poradí :mrgreen:

Potřebuju vybrat nový notebook - asi spíš netbook?

Ten současný odchází fyzicky, než že bych potřebovala radikálně měnit výkon… (Acer Aspire 3020)

Chci tam jen surfovat a tlachat na netu, občas nějaká základní úprava fotek, pustit video/jednoduchou hru.

Co dotykové displeje? Je to k něčemu? S tím souvisí - Windows 7 nebo u dotykového 8? Teď mám XP :lol:

Tenhle mám 8 let a nebýt toho rozkladu, v klidu s ním funguju dál :twisted:

Nechci do toho ale investovat příliš… takový strop je 15 000,– což se asi moc neslučuje s kvalitou provedení, ale tak ať se mi to nerozsype za rok…

Pro náročnější úkoly máme stolní PC.

Chtěla bych, aby šel propojit s televizí - k tomu slouží HDMI port? (Nebo jak se to jmenuje, nevyznám se v tom).

Fakt ocením nějakou přínosnou radu, hrabu se v tom už týden a prostě tomu všemu nerozumím :roll: :oops: :pocitac:
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
4.1.14 17:29

Já mám Asus Eee, Windows 7.Jsem spokojená. :palec: To propojení s televizí netuším. Taky tomu moc nerozumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newmummy
4.1.14 17:41

K propojení s televizí slouží HDMI

• Citovat
  • Upravit
4.1.14 17:49

Předně raději si pořid notebook než netbook, ty už se myslím už přestavají kvůli tabletum vyrábět a později budeš mýt problém s ovládači. Do 15000 kč, seženeš kvalitní notebooky ale vyhni se méně známým značkám - ty osvědčené na výběr jsou třeba Dell, acer, asus, hyundai málo znamé značky se ti právě jak říkáš můžou rozsypat za rok - nejodolnější jsou podle mě DELL. Na připojeni k TV je nejlepší HDMI kabel ale jsou i jiné možnosti ale zbytečně složité a odvijí se to od toho jak máš dobrou TV. Co se týče Dotykový - Bezdotykový je to podle mě tak nak jednou dotykovou obrazovku mám ale nak to nepouživám je to jen takové přilepšení. Win 8 respektive Win 8.1 je celkem dobrý, metro mě ale nak nezaujalo a oproti WIN 7 nevidim moc důležitých rozdilů. Předně dobré počitače i skoro nové se dají koupit i na AUKRU ja tak koupila Dell v hodnotě 25000 kč za 10 000 kč ale de i o štestí. Kdyby něco tak se klidně ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.14 18:00

Jukni na LENOVO THINKPAD E530c. Za dotykový displej si připlatíš, nejlevnější pak bude právě kolem těch 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
4.1.14 18:01

Dell za 15 000 neseženeš a kupovat si ho z druhé ruky mi nepřijde jako dobrý nápad. Kde má člověk jistotu, že prachy nevyhodí komínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
4.1.14 18:08

Dneska seženeš notebook za 7tisíc, proč tak moc? :nevim: mám Acer - čtvrtým rokem a stojí přesně tolik ;)

• Citovat
  • Upravit
Elessar
4.1.14 18:08
@Alises píše:
Dell za 15 000 neseženeš a kupovat si ho z druhé ruky mi nepřijde jako dobrý nápad. Kde má člověk jistotu, že prachy nevyhodí komínem.

ale seženeš :roll: http://notebooky.heureka.cz/f:2278:9720/?o=4

• Citovat
  • Upravit
65288
4.1.14 18:09

To jsem řešila teď já a nakonec mám asus x550cc
Mám ho týden a zatím jsem spokojená :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
4.1.14 18:14

@Acinore Pokud vím, tak byl požadavek HDMI ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.14 18:40

Jinak když jsem řešila podobné zadání minulý rok, přistálo nám doma 17" Lenovo. Starší typ z výprodeje. Má HDMI, extra grafárnu, slušnej displeJ. Stál ve výprodeji chlup přes 10. Jukni na G700. Akorát jim montujou klávesnice z 15 a pokud máš malé ruce jako já, tak to kvůli pohodlí na delší texty sichruje externí klávesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.14 19:27

@kotyk u Lenovo je prý na pytel reklamace, když se něco pokaňká… 17 monitor už je asi hodně, myslela jsem si těch 11,6 :think:
Dlouhé texty moc nehrozí…

Přikláním se spíše k Asus.
Nejvíc váhám u té dotykové obrazovky, já nemám ani dotykový telefon :think:
Acer právě mám teď a on se začal rozpadat docela brzo, akorát že teď už je úplně nepoužitelný. Něco se pospravovalo, ale už to nemá cenu.
Poradce rodinný ajťák se tváří, že jsem pračlověk, když vůbec uvažuju o nedotykovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.14 19:53

Jestli chceš prťavej Asus, tak VivoBook S200E (X202). Dotykovost řešit nemusíš, nedělají se nedotykové :mrgreen:

Jinak s obyč podporou od Lenova nemůžu sloužit, ještě se mi od nich nic nepopíplo. A když dětičky odtrhly klávesy z velkého noťase, tak to bylo stejně rychlé a dobré jako u HP a DELLu :nevim: Ale to nebyl běžněsmrtelnický servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 19:55

Ještě taková věc k těm dotykovým obrazovkám - myslíš, že to využiješ? Opravdu mám zkušenosti, že to každý používá jen sem tam nebo vůbec a používá spíš myš nebo touchpad. U notebooku si myslím navíc, že při přenášení ti musí dotyková obrazovka snižovat výdrž baterie - ale to nevím jistě zas tolik tomu nerozumím, tak snad neříkám úplnou hloupost. Navíc máš notebook pořád ušmudlaný. Prostě dotyková obrazovka je spíš vychytávka, takové bezvýznamné plus. A podle mě je úplně jedno jestli ji notebook má nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.14 20:02

@kotyk Na ten koukám zrovna, dělají i růžový :mrgreen:
Lenovo se prý posílá do nějaké centrály v Polsku a děsně dlouho všechno trvá :nevim: ale jako taky tu mám nějaké „na seznamu“.

Dotykáč - já nevím, jestli to využiju :lol:, proto váhám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák