Musím zvládnout bakalářku - poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Musím zvládnout bakalářku....poradíte?
Ahoj, moc bych prosila všechny maminky studentky o radu. Se zpožděním se mi konečně podařilo vyřídit všelijaké věci ve škole a sehnat někoho, u koho můžu psát bakalářku. Mám téma agonistické chování u savců, tak se chci zeptat, zda nemáte někdo na doporučení nějakou dobrou knihu, článek, radu? Zdroje jsem zatím moc nescháněla, nějak nevím, jak se odpíchnou. Mám psát literární rešerši. Vím zhruba co to je-načtu knihy a pak přepíšu poznámky. A jak je to přesněji? Citace se uvádí až na konci? Nebo za každou větou kdo je autor? Můžu mezi to napsat i vlastní pozměněné věty, nebo jen sestavit práci z různých ostavců které si přečtu? Moc díky za rady. Mám 14-ti měsíčního prcka a další spoust práce na baráku, ale řekla jsem si, že to musím zvládnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, jestli chceš, pošli mi SZ s mailovkou - mohla bych ti poslat svoji diplomku - sice je z roku 2004, ale předpokládám, že systém citací a zapisování zdrojů se nezměnil…
Zdroje doporučuju pohledat v knihovně příp. na internetu (když zadáš klíčová slova, jistě neco vypadne…)
Přeju hodně štěstí a úspěšné zakončení studia!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba to znáš, ale kdyby ne:
http://knihovny.cvut.cz/…reserse.html
http://knihovna.cvut.cz/…resersi.html
Neměla jsem diplomku formou rešerše, každopádně citace buď dole na straně pod čarou nebo na konci práce. A k tomu samozřejmě seznam použité literatury.
Dobrý je zajít do knihovny a nějaké práce si půjčit, abys omrkla, jakou formou to má být. Ty, co jsou v knihovně, byly úspěšně obhájeny.
(I když podle každé se určitě řídit nedá, ale vodítko tam najdeš, chce to vidět jich víc).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Citací je několik druhů. Já za každou citací dávala číslo - horní index a na straně pod čarou uvedla co je to za knihu, stranu atd.. Na konci bakalářky potom veškerou literaturu. Co se týče vlastních pozměněných vět, musíš upozornit, že jde o parafrázi - alespoň já to tak měla. Nebo jsem třeba napsala např. Podle Boženy Němcové byla Barunka vnučka babičky.. (Tady už nemusíš uvádět, že jde o parafrázi, je jasné, že to říká či píše ve své publikaci Božena Němcová . No ale pokud si na tom tak, že vůbec nevíš, jak se odborný text píše, první moje kroky by vedly do knihovny. První knížku si pujč o psaní odborného textu, či přímo o psaní bakalářek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak pokud jde o literaturu, určitě si dojdi za konzultantem..každopádně pokud o nějakém tématu píšeš práci, asi už o něm něco víš, a měla bys vědět, kde hledat, ale konzultanta určitě použij k tomu, aby sis literaturu vybrala správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kulišanda píše:
Ahoj, moc bych prosila všechny maminky studentky o radu. Se zpožděním se mi konečně podařilo vyřídit všelijaké věci ve škole a sehnat někoho, u koho můžu psát bakalářku. Mám téma agonistické chování u savců, tak se chci zeptat, zda nemáte někdo na doporučení nějakou dobrou knihu, článek, radu? Zdroje jsem zatím moc nescháněla, nějak nevím, jak se odpíchnou. Mám psát literární rešerši. Vím zhruba co to je-načtu knihy a pak přepíšu poznámky. A jak je to přesněji? Citace se uvádí až na konci? Nebo za každou větou kdo je autor? Můžu mezi to napsat i vlastní pozměněné věty, nebo jen sestavit práci z různých ostavců které si přečtu? Moc díky za rady. Mám 14-ti měsíčního prcka a další spoust práce na baráku, ale řekla jsem si, že to musím zvládnout…
Kulišando, každá škola má přesně stanoveno, jak má bakalářka vypadat, tzn. včetně písma, odsazení apod., tak i citace, použitá literatura apod. zatím jsem se nesetkala se školou, která by na to neměla své vlastní požadavky.
Taky určitě budeš mít možnost si z knihovny vaší školy nějakou bakalářku vypůjčit, aby jsi měla zhruba inspiraci, jak by to mělo vypadat a cca jak to kdo psal.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
pár tipů ode mně (učím to studenty):
- citace se píšou za myšlenou, kterou cituješ
- mezi to si můžeš psát vlastní myšlenky, ale mělo by být poznat, co je Tvoje myšlenka a co převzatá
- pravidla na citace.com, je tam i článek, co komentuje novor normu pro citace (ke stažení v sekci Dokumenty)
- o savcích nic nevím, ale zkus Google Scholar, vyhledává jen odborné a vědecké články
- načítám...
- Citovat
- Zmínit