Mutace C677T genu MTHFR

1087
9.9.12 11:01

mutace C677T genu MTHFR

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak je to s mutací C677T genu MTHFR? Mutaci mám homozygotním stavu a moc se bojím, že v dalším těhotenství o miminko přijdu :,( Můj gynekolog tvrdí, že na na plod to nemá takový vliv a jen mám jíst kyselinu listovou.

Děkuji za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
L-enny
9.9.12 11:44

Ahoj, mám to samé. Jedla jsem kys. listovou a brala Utrogestan. Těhotenství probíhalo v pořádku, až na jedno lehčí špinění. U prvního těhotenství jsem o této mutaci nevěděla vůbec a bylo vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
10572
9.9.12 11:47

@Paja01 Ahoj já mám tuto mutaci dokonce v heterozygotním stavu a taky baštím jen kyselinu listovou a u stimulace jsem píchala ještě Fraxiparine a manža má mutaci v homozygotním stavu.
Neboj má to spousta žen které se snaží o miminko :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
9.9.12 11:48

Ahoj,
já mám tu samou mutaci, ale v heterozygotním stavu. Ještě před těhotenstvím jsem začala brát Femibion a beru ho pořád. Nebyla jsi na hematologii kvůli srážlivosti krve? Tam by asi věděli nejlépe, jestli kyselina listová stačí nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
9.9.12 11:52

Pokud se nepletu, homozygotní stav je závažnější než heterozygotní. Pozeptej se taky v Iscare, třeba tam budou vědět víc. Mně ani gynekolog neřekl, že tuto mutaci mám, ale byla jsem na genetickém vyšetření před IVF, tak jsem si to zjistila telefonicky. Prý samotná kyselina listová nic neřeší a doporučuje se právě Femibion, kde je už naštěpená. Ale jestli to tak opravdu je, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
9.9.12 12:04

Mam o same, homozygota, brala sem silnejsi listovk ichla se fraxiparine… meli by te kontrolovat na hemtologii…

jinak homozygot je „horsi“, je to dedictvi z obou stran, heterozygot je jen z jedne strany…
dnes to ma asi 40% obyvatelstva, jenze driv se to netestovala, jen v rizikovych pripadech…

preji hodne stresti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
9.9.12 15:19

@Paja01
Ahoj, taky mám to samé. Jsem hlídaná teda na hematologii a jakmile otěhotním, tak si píchám clexane a zobu acidum folicum. Jinak se doporučuje Femibion, jelikož listovka je v tom už štěpěná a tvé tělo jí umí „spotřebovat“, jiné listovky tvé tělo nevezme a je to jakoby si nebrala nic. Ale jak jsem se dozvěděla na genetice, má to 40%populace a vůbec o tom ani nevědí.
Držím palečky, ať se brzy zadaří ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
9.9.12 21:09

Děkuji za podporu ;) Tak doufám, že mě v Iscare ještě pořádně proklepnou a příští těhotenství bude už bez komplikací. V těhotenství jsem měla malý hematom a mírné jsem krvácela :( Jinak Femibon beru a ještě mi Dr. doporučil Nosifol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
9.9.12 21:12
@Kači01 píše:
Ahoj,
já mám tu samou mutaci, ale v heterozygotním stavu. Ještě před těhotenstvím jsem začala brát Femibion a beru ho pořád. Nebyla jsi na hematologii kvůli srážlivosti krve? Tam by asi věděli nejlépe, jestli kyselina listová stačí nebo ne :think:

Na hematalogii jsem nebyla, prože jsem se to až v pátek dozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
9.9.12 21:25
@Paja01 píše:
Na hematalogii jsem nebyla, prože jsem se to až v pátek dozvěděla.

Aha, no jo, vždyť máš v podpisu, že se to zjistilo až teď v září ;) Určitě se o tom poraď v Iscare, na doktorku, ke které půjdeš, jsem četla docela chválu, tak snad pomůže, aby to příště dopadlo dobře :hug: Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
9.9.12 21:41

Děkuji a moc gratuluji k těhotenství ;) Měli jste taky cestu k miminku strnitou, tak ať chlapeček v bříšku hezky roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
9.9.12 21:48

Děkuji a moc gratuluji k těhotenství ;) Měli jste taky cestu k miminku strnitou, tak ať chlapeček v bříšku hezky roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
9.9.12 22:07
@Paja01 píše:
Děkuji a moc gratuluji k těhotenství ;) Měli jste taky cestu k miminku strnitou, tak ať chlapeček v bříšku hezky roste.

Děkuji, jsi hodná :hug: No já už jsem skoro nevěřila, že se to podaří, ale manžel mi pořád tvrdil, že jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
10.9.12 07:19
@Kači01 píše:
Děkuji, jsi hodná :hug: No já už jsem skoro nevěřila, že se to podaří, ale manžel mi pořád tvrdil, že jo :D

Já stále doufám, že jednou mimi donosím zdravé a už žádnou revizi nebudu podstupovat :) už se moc těším do Iscare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
28.10.12 09:10

@Paja01 - muzu se zeptat, jestli jsi nejak dal resila tu mutaci, zvlast ted? Mam ji taky a koukam postestilo se nam stejne. Ted nevim, jestli to mam vic resit nebo ne. Diky za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí