Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muze alergolog na základě zprávy z pohotovosti, kde jsou uvedeny antibiotika predepsat ještě jiná antibiotika, např. zanet spojivek nebo je i změnit?
Asi záleží jen na něm. Mně doktorka napsala na kašel, ale to se rozhodla sama. q
@HeKaMiVi Obecně může, ale u některých konkrétních může být vyjímka.
Diky. Jde mi o to ze mam ve firme nastaveny režim. Mas nemocné dítě, paragraf neber buď s nim doma. Ale mam pocit ze jedna matka toho začíná zneužívat.
@HeKaMiVi Přiznám se, že malinko nechápu, co s tím má společného psaní ATB alergologem.
No, nevím ale pokud musí být často s dítětem doma a dochází na alergologii, je možné, že to nezneužívá, ale že má spíš často nemocné dítě. Vím, o čem mluvím, mám doma takové dvě a ano, alergolog může napsat antibiotika nebo dát doporučení, aby je napsala dětská lékařka, zažila jsem obojí - většinou podle vážnosti situace dítěte a taky jsem byla často s dětmi doma.
@j.a.n.i1 no uz párkrát si vzala „volno“ ze je mala ko a byla pak pres noc na akci. Tak me jen napadlo jestli to jde nebo ne. Nam alergolog nikdy totiž atb nenaspala ů.
@HeKaMiVi Tak pokud byla na noční akci matka, tak předpokládám, že dítě hlídal otec, takže klidně mohlo být nemocné ![]()
@j.a.n.i1 samozivitelka a prý nemá hlídání. Ja to vidí tak ze pro ni budou jiná pravidla nez pro ostatní. Vždy je mala memocna kdyz je nejvíce prace. Nemam rada kdyz někdo zneužívá toho co ma. Dovolenou jsem ji nepsala. Je doma aplacena jako kdyby pracovala.
@j.a.n.i1 a srdce na ruku, šla by jsi pryč kdyz ma dítě horečky, dusi se a zvraci? Ja ne.
@HeKaMiVi No, záleželo by kam a jak vážné bych to vyhodnotila, při běžné nemoci šla.