Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak nechapu, proč si neuzijete normální milování až do konce, když dítě chcete. Nikdy nevíš. Jiná těhotná nejspíše není, ženské tělo proste občas nefunguje jak hodinky a má výkyvy. Neřešila bych
@Nikolka1122 no jo,ale ona menzes měla sice divný,a test negativní,se v tom ženském těle vůbec nevýznám.
@Anonymní píše:
@unuděná histerčím,protože mě ujišťuje že těhotná není,i když příznaky by měla,já bych dítě chtěl,ona taky,ale když nám řekli že přirozeně ne,spíš mě zajímá jestli by i po negativním testu šance byla,vyhl bych se tak případné IVF na kterou planuje jít.S tím že píšu že by dítě chtěla,ona už jedno má,13 let dceru.
Byla s ní sama hodně dlouho,až jsme se dali dohromady my,vždycky mi to ujede,proč se do ní udělat když to nemá význam že jo?Ale vyndám ho vždy pozdě.Píšu ve stresu,protože první konzultace kvůli umělýmu mám příští měsíc.
Ty testy mají i různé citlivosti, záleží, jaký koupíte
a někdy trvá déle, než se čárka objeví..
Pokud oba chcete, tak držím palce ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná histerčím,protože mě ujišťuje že těhotná není,i když příznaky by měla,já bych dítě chtěl,ona taky,ale když nám řekli že přirozeně ne,spíš mě zajímá jestli by i po negativním testu šance byla,vyhl bych se tak případné IVF na kterou planuje jít.S tím že píšu že by dítě chtěla,ona už jedno má,13 let dceru.
Byla s ní sama hodně dlouho,až jsme se dali dohromady my,vždycky mi to ujede,proč se do ní udělat když to nemá význam že jo?Ale vyndám ho vždy pozdě.Píšu ve stresu,protože první konzultace kvůli umělýmu mám příští měsíc.
Co je to za nesmysl, provozovat přerušovanou soulož a vyčítat si, že ti „to ujelo“, když se snažíte počít? I kdybys střílel úplně slepejma, tak proč by mělo vadit, že se do ní uděláš?? Naopak ne?
Víš, kolik je párů, kde se myslelo, že muž je neplodný a ejhle??
Nějak tomu nerozumím..
Vy se o dítě teda snažíte? Tak proč provozujete přerušovanou a ty máš výčitky, když se uděláš do ní? Víte snad, že je potřeba se vystříkat dovnitř a né do kapesníčku, abyste počali? Nějak mi to celé nedává totiž smysl.. Ale možná to prostě jen nechápu a něco mi uniklo. Každopádně jdi pro test s vyšší citlivostí (tzn nižší číslo, například 10mUl).
@unuděná je to nesmysl,a asi síla zvyku,nevím,asi bych to měl přehodnotit,je fakt že ona mi taky věčně říká že ho vyndávat nemusím,ale řekl sem jí že jsem už tak navyklý,a nechci být za člověka co hned mění nazory,jsem idiot já vím,a asi všechno co píšu nedává pořádně smysl.měl jsem to víc přemýšlet než sem sem napsal.Tak ji pošlu k doktorovi ať se na ní podívá,to bude asi lepší než naky test.Nebo počkám co z toho bude.
@Anonymní píše:
@unuděná je to nesmysl,a asi síla zvyku,nevím,asi bych to měl přehodnotit,je fakt že ona mi taky věčně říká že ho vyndávat nemusím,ale řekl sem jí že jsem už tak navyklý,a nechci být za člověka co hned mění nazory,jsem idiot já vím,a asi všechno co píšu nedává pořádně smysl.měl jsem to víc přemýšlet než sem sem napsal.Tak ji pošlu k doktorovi ať se na ní podívá,to bude asi lepší než naky test.Nebo počkám co z toho bude.
Tak předně TY JÍ nikam posílat nemusíš, vždyť je to dospělá svéprávná osoba, pokud se jí něco na jejím zdravotním stavu nebude pozdávat, tak si snad k lékaři dojde i bez tvého doporučení, ne?
A za druhé, zopákni si něco z biologie. Vy půjdete úplně nesmyslně na IVF, kde ti z tvého ejakulátu budou pracně získávat pár životaschopných spermií, jí dopovat hormony, odebírat vajíčka a oplodněné do ní opět s nejistým výsledkem vracet, místo abyste se normálně snažili? Jestli ví, kdy má ovulaci, tak v těchto dnech spolu spěte co nejvíc „až do konce“. Třeba pak nějaké IVF nebude ani potřeba ![]()
@Anonymní píše:
To se stane, přehodnoť to ![]()
Jinak doktor jí těhotenství taky nepotvrdí hned..když jsem volala, že mám zpoždění a pozitivní testy, tak mi řekli ať přijdu za měsíc, až bude vidět srdíčko..
@unuděná ono je pravda že ona to moc neřeší,prostě řekla že jde nejspíš o nějakou hormonální změnu,i když na ní pozoruji že přibrala,a má větší prsa.IVF je i tak nutné,mám malé množství,koncentraci,pohyblivost a špatný tvary spermií.Vitamíny jsem zkoušel skoro půl roku,pak byl na kontrole a bylo to ještě horší než před tim.Na zázraky nevěřím.
@Anonymní píše:
@unuděná ono je pravda že ona to moc neřeší,prostě řekla že jde nejspíš o nějakou hormonální změnu,i když na ní pozoruji že přibrala,a má větší prsa.IVF je i tak nutné,mám malé množství,koncentraci,pohyblivost a špatný tvary spermií.Vitamíny jsem zkoušel skoro půl roku,pak byl na kontrole a bylo to ještě horší než před tim.Na zázraky nevěřím.
Ani tak neexistuje absolutně žádný logicky důvod k přerušované soulozi. Stačí jedna zdravá spermie a je to. Nikdo netvrdí, ze to bez Ivf nepůjde, ale cíleně bránit možnému početí a pak vystavovat partnerku procesu, který je pro ní slušný nápor, je nesmysl.
@Nikolka1122 píše:
To se stane, přehodnoť to
Jinak doktor jí těhotenství taky nepotvrdí hned..když jsem volala, že mám zpoždění a pozitivní testy, tak mi řekli ať přijdu za měsíc, až bude vidět srdíčko..
Aha,tak že mám čekat,tak to můžu počkat v tichosti jestli další menzes dostane nebo ne.Ale myslím že plaším zbytečně když byl test neg.Taková ruská ruleta.A diky za pochopení.
@Tichošlápek píše:
Ani tak neexistuje absolutně žádný logicky důvod k přerušované soulozi. Stačí jedna zdravá spermie a je to. Nikdo netvrdí, ze to bez Ivf nepůjde, ale cíleně bránit možnému početí a pak vystavovat partnerku procesu, který je pro ní slušný nápor, je nesmysl.
V tom máš pravdu,jsem blbec.
@Anonymní píše:
V tom máš pravdu,jsem blbec.
No spíš bych tipla, že ty to dítě tak úplně nechceš, čemuž se teda vůbec nedivím ve tvém věku. Jinak to totiž opravdu nedává smysl.
Mimochodem, víš, že pokud ve spermatu i jen tu jednu, dvě živé spermie máš, tak je poměrně slušná šance, že se k vajíčku dostanou i přirozeně? Víš, co obnáší IVF?
@pikola píše:
Tobě je 22 a jí 31, má 13 letou dceru a jste spolu 3 roky?
Jo,něco je na tom špatný?Vždycky jsem byl na starší.Dceru měla brzo narodila se jí v 18.letech,pak byla sama dlouho..a pak jsme se poznali.