Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@DanielaD mám je v péči já a žijí s námi normálně
tak ano, můžeš
@JancaS84 nevíte prosím náhodou jak na to? A co vše k tomu bude potřeba? Děkuji
@Anonymní píše:
@JancaS84 nevíte prosím náhodou jak na to? A co vše k tomu bude potřeba? Děkuji
Potvrzení zdanitelných příjmu od zaměstnavatele tchýně, tam by mělo být vidět i to provedené roční zúčtování a pak potvrzení od zaměstnavatelů že děti neuplatňujete. Ale nevím jak je to u toho zahraničního.
@JancaS84 děkuji zkusíme to nějak vymyslet
tchýně si nechává dělat daně zaměstnavatelem a ty už má hotové za rok 2022 tak jsem myslela, že už to nepůjde ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84 ahana to se asi budu muset ještě podívat, děkuji
přiznání se podává elektronicky do 2.5. Kdybys nyní podávala nové přiznání bude dodatečné, ne opravné
@JancaS84 píše:
Potvrzení zdanitelných příjmu od zaměstnavatele tchýně, tam by mělo být vidět i to provedené roční zúčtování a pak potvrzení od zaměstnavatelů že děti neuplatňujete. Ale nevím jak je to u toho zahraničního.
manžel odvádí daně v cizině, může si udělat přiznání v ČR, kde zdaní celosvětové příjmy, do přiznání si může dát na odpočet všechny děti, bylo by to jednodušší než s babičkou
@DanielaD píše:
přiznání se podává elektronicky do 2.5. Kdybys nyní podávala nové přiznání bude dodatečné, ne opravné
Já si myslím, že by mělo být řádné i když je podáno pozdě. Dodatečné je na opravu po termínu toho co už bylo podáno.
@Anonymní píše:
@DanielaD jo takže se to k tchýni může vlastně dodat
může si udělat dodatečné, ale bylo by lepší dát vše na manžela, on doloží potvrzení ze zahraničního FÚ o zaplacené dani
@DanielaD chlap měl v roce 2022 příjem jak z Česka tak z ciziny, ale děti mu tam nešli dát
a pomáhala nám s tím přímo paní na finančáku
v Čechách měl příjem pouze 16 k ![]()
@DanielaD píše:
může si udělat dodatečné, ale bylo by lepší dát vše na manžela, on doloží potvrzení ze zahraničního FÚ o zaplacené dani
Ona nebude dělat dodatečné, když žádné nepodávala…
@JancaS84 píše:
Já si myslím, že by mělo být řádné i když je podáno pozdě. Dodatečné je na opravu po termínu toho co už bylo podáno.
není podané pozdě, podává se elektronicky do 2.5.
@DanielaD píše:
není podané pozdě, podává se elektronicky do 2.5.
Ale i kdyby ho dala pozdě tak dává řádné a ne dodatečné.