Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hanula1212 píše:
Tchýně i když podá teď papírově, nebude po termínu, žádná pokuta nevznikne. A tchýně bude podávat řádné daňové přiznání.
já to chápala tak, že dělali tchýni přiznání v práci, někde to dělají, nepíšu o ročním zúčtování, ale klasické daňové
pak omluva
ano, podá se papírově do 3 roků, můžeš i elektronicky
@Hanula1212 super
takže poprosím tchýni jen o ten papír zdanitelných příjmů za rok 2022 a z mojí a chlapovo brigády čestné prohlášení, že jsme je nedanili a to je vše? ![]()
@Anonymní píše:
@Hanula1212 a jak je to s dokazováním společného bydlení? Musí být trvalý pobyt stejný?
trvalý pobyt neexistuje, tady se jedná o společnou domácnost
@Anonymní píše:
@Hanula1212 supertakže poprosím tchýni jen o ten papír zdanitelných příjmů za rok 2022 a z mojí a chlapovo brigády čestné prohlášení,že jsme je nedanili a to je vše?
čestné prohlášení o výdělku, ne o danění
@DanielaD jo jakože nemáme dostatečný příjem
a to taky udělají v práci? ![]()
@Anonymní píše:
@DanielaD jo jakože nemáme dostatečný příjema to taky udělají v práci?
Manžel nebo přítel si podával přiznání, ne? Tak tam to vidí. Otázkou je, jestli u tebe čestné prohlášení bude stačit. Já bych doložila potvrzení. Dej na přiznání telefon, pokud bude chtít FÚ cokoli doložit, tak zavolají.
@Hanula1212 já taky budu podávat daně
jen ten výdělek nemám tak vysoký no
@Anonymní píše:
@Hanula1212 já taky budu podávat danějen ten výdělek nemám tak vysoký no
Tak pokud budeš podávat taky přiznání, pak FÚ uvidí, že nemáš dostatečný příjem. Možná bych ke tchýninému přiznání dala nějakou přílohu, kde uvedeš, že rodiče dítěte… RČ… a… RČ…nemají dostatečný příjem pro uplatnění daňového zvýhodnění a podávají DP. A zároveň prohlášení o společné domácnosti. Případně počkáte až paní z FÚ zavolá.
@Hanula1212 super tak snad se tím nějak properem
moc děkuji
jak říkám je to dost vysoká částka tak je škoda o to přijít ![]()