Může danit tchýně

Anonymní
14.4.23 14:38

Může danit tchýně

Zdravím a chci se zeptat :think: může si tchýně dát děti do daní, když já příjem nemám tak vysoký a chlap dělá v cizině takže v Česku příjem žádný? :think: bydlíme rodinném domě všichni takže vlastně žije ve společné domácnosti :nevim: a jak je to s dětmi z předchozího vztahu? Ty může taky, když jsme s chlapem manželé? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35825
14.4.23 14:45

Babička si může uplatnit vnoučata když žádný z rodičů nemá příjem tak vysoký aby si mohli uplatnit slevu.
Chlap platí daně a vše v cizině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 14:48

@JancaS84 ano vše v cizině :think: a já mám brigádu tak nedosahuji takového příjmu :zed: tenhle rok už s tím nic neuděláme, ale dělá to docela velký balík peněz a já nevím zda příští rok ten příjem mít budu a je škoda o to přijít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18267
14.4.23 14:56
@Anonymní píše:
Zdravím a chci se zeptat :think: může si tchýně dát děti do daní, když já příjem nemám tak vysoký a chlap dělá v cizině takže v Česku příjem žádný? :think: bydlíme rodinném domě všichni takže vlastně žije ve společné domácnosti :nevim: a jak je to s dětmi z předchozího vztahu? Ty může taky, když jsme s chlapem manželé? :think:

v rodinném domě bydlíte společně v jednom bytě, nebo má každý svůj byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 14:59

@DanielaD každý má své patro, ale je to brany jako jeden dům a není dělený na byty. To jsem řešila skrze přídavky, když odešel ex manžel :mavam:

• Citovat
  • Upravit
35825
14.4.23 15:00
@Anonymní píše:
@JancaS84 ano vše v cizině :think: a já mám brigádu tak nedosahuji takového příjmu :zed: tenhle rok už s tím nic neuděláme, ale dělá to docela velký balík peněz a já nevím zda příští rok ten příjem mít budu a je škoda o to přijít :nevim:

Může si klidně ještě udělat přiznání.
Ale ještě bych si asi ověřila na financaku jestli nebude problém ten příjem v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 15:02

@JancaS84 ji daně dělali v práci myslím :zed: už je bude mít hotové :zed:

• Citovat
  • Upravit
35825
14.4.23 15:03
@Anonymní píše:
@JancaS84 ji daně dělali v práci myslím :zed: už je bude mít hotové :zed:

To je jedno. Může si pak podat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 15:06

@JancaS84 to jako, že by je mohla hodit i tenhle rok? Pardon já se v tomhle vůbec nevyznám tak se blbě ptám :zed:

• Citovat
  • Upravit
18267
14.4.23 15:07

Společnou domácností se myslí toto:
osoby spolu trvale žijí a společně hradí veškeré náklady na bydlení, podílí se na společné uhrazování nákladů na své potřeby,

Příspěvek upraven 15.04.23 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
14.4.23 15:10

Děti v předchozím vztahu, pokud je máte v péči, tak ano, pokud žijí v jiné domácnosti, tak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35825
@Anonymní píše:
@JancaS84 to jako, že by je mohla hodit i tenhle rok? Pardon já se v tomhle vůbec nevyznám tak se blbě ptám :zed:

Ne, udělá si přiznání za rok 2022.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@DanielaD no ledničku máme každý svoji, ale jinak se na všem podílíme :mrgreen: nakupuje dětem. Má je nahoře každou chvíli :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 15:11

@DanielaD mám je v péči já a žijí s námi normálně :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.23 15:11

@JancaS84 aha :think: na to se asi budu muset ještě podívat, děkuji

• Citovat
  • Upravit