Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Babička si může uplatnit vnoučata když žádný z rodičů nemá příjem tak vysoký aby si mohli uplatnit slevu.
Chlap platí daně a vše v cizině?
@JancaS84 ano vše v cizině
a já mám brigádu tak nedosahuji takového příjmu
tenhle rok už s tím nic neuděláme, ale dělá to docela velký balík peněz a já nevím zda příští rok ten příjem mít budu a je škoda o to přijít ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím a chci se zeptatmůže si tchýně dát děti do daní, když já příjem nemám tak vysoký a chlap dělá v cizině takže v Česku příjem žádný?
bydlíme rodinném domě všichni takže vlastně žije ve společné domácnosti
a jak je to s dětmi z předchozího vztahu? Ty může taky, když jsme s chlapem manželé?
v rodinném domě bydlíte společně v jednom bytě, nebo má každý svůj byt?
@DanielaD každý má své patro, ale je to brany jako jeden dům a není dělený na byty. To jsem řešila skrze přídavky, když odešel ex manžel ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84 ano vše v ciziněa já mám brigádu tak nedosahuji takového příjmu
tenhle rok už s tím nic neuděláme, ale dělá to docela velký balík peněz a já nevím zda příští rok ten příjem mít budu a je škoda o to přijít
Může si klidně ještě udělat přiznání.
Ale ještě bych si asi ověřila na financaku jestli nebude problém ten příjem v zahraničí.
@Anonymní píše:
@JancaS84 ji daně dělali v práci myslímuž je bude mít hotové
To je jedno. Může si pak podat daňové přiznání.
@JancaS84 to jako, že by je mohla hodit i tenhle rok? Pardon já se v tomhle vůbec nevyznám tak se blbě ptám ![]()
Společnou domácností se myslí toto:
osoby spolu trvale žijí a společně hradí veškeré náklady na bydlení, podílí se na společné uhrazování nákladů na své potřeby,
Příspěvek upraven 15.04.23 v 14:28
Děti v předchozím vztahu, pokud je máte v péči, tak ano, pokud žijí v jiné domácnosti, tak ne
@Anonymní píše:
@JancaS84 to jako, že by je mohla hodit i tenhle rok? Pardon já se v tomhle vůbec nevyznám tak se blbě ptám
Ne, udělá si přiznání za rok 2022.
@DanielaD no ledničku máme každý svoji, ale jinak se na všem podílíme
nakupuje dětem. Má je nahoře každou chvíli
![]()
Zdravím a chci se zeptat
může si tchýně dát děti do daní, když já příjem nemám tak vysoký a chlap dělá v cizině takže v Česku příjem žádný?
bydlíme rodinném domě všichni takže vlastně žije ve společné domácnosti
a jak je to s dětmi z předchozího vztahu? Ty může taky, když jsme s chlapem manželé?