Může lékařka odmítnou ošetřit?

Anonymní
13.11.24 19:14

Může lékařka odmítnou ošetřit?

Ahoj, zajímalo by mě, zda v tomto případě může doktorka odmítnout. Abych popsala situaci, byla jsem na kožním se synem, teď jsem chtěla objednat ještě dceru, která je mladší a sestra mi řekla, že jí nevezme, že už nemají volné kapacity. My máme u nás ve městě také kožní, toto je tak 10 km, řekla, že pro lidi s bydlištěm v tom městě místo mají, ale dceru že nevezme. Tak by mě jenom zajímalo, jestli na to má opravdu právo? Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1426
13.11.24 19:17

Jakože se divis, ze vás nevezme, když má plné kapacity?
Co je na tom zvláštního? :roll:
Proste zkus jiného lékaře… odborníků je holt málo… :nevim:
A určitě to není odmítnutí osetreni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.11.24 19:24

A co má asi dělat, když ty kapacity nemá'? Mít nafukovací ambulanci? Pracovat do půlnoci? Vyhodit jiný pacienty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76895
13.11.24 19:25
@Anonymní píše: Více

tohle přece není odmítnutí ošetření, ujasni si pojmy s dojmy,
a ano, má právo nevzít do evidence další pacienty, když má plnou kapacitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10816
13.11.24 19:29

Ne, musi vzit kazdeho, kdo se tam objevi a hned, i kdyby tam kvuli tomu musela byt 24/7, protoze ty taky v praci pracujes dokud je potreba bez ohledu na svou pravovni dobu, ne?

Nevim, to je jako kdyby ses ptala, jestli te musi pustit do kina, kdyz uz tam neni volne misto. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
13.11.24 19:30

Předpokládám, že jsi taky chodila někdy do práce. Lékař neni sluha, je to zaměstnání, co má dělat když má plno? U nás na kožním jsou cekačky klidně pul roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
13.11.24 19:42

Ano, má na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
13.11.24 19:46

Jasně že na to má právo, neni to pohotovost.

Naše dětská zubařka má taky plnou kapacitu a prostě nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 19:55

Já byla 2 roky zpět s dcerou na očním a když tam naše dr. poslala po preventivce staršího syna, taky už mi ho nevzali, že mají plno, naštěstí jsme velké město a sehnala jsem termin na poliklinice za cca 2 měsíce, což byl úspěch - jinde mi nabídli klidně i za půl nebo 3/4 roku, vč. mojí očařky, kde mám kartu.

• Citovat
  • Upravit
4496
13.11.24 19:58

Opravdu ti nemusí vzít dceru do péče, když nemají volnou kapacitu. Ale zároveň nemůže tvrdit, že mají volnou kapacitu pro lidi v místě bydliště. :nevim: To fakt nedává smysl. Buď kapacitu má nebo nemá.. nic mezitím neexistuje. ;) A máš možnost: buď si najdeš jiného lékaře nebo tento incident s touto lékařkou povedeš do extrému stížnosti. :nevim: Rozhodnutí je na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
13.11.24 20:02
@Paní.Norrisová píše: Více

Pokud ta lékařka má někde v obci ambulanci a tu má dotovanou tou obci s tím, že bude pro obyvatele té dané obce a tady zakladatelka je odjinud, tak si stěžovat může, na lamparně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16345
13.11.24 20:04

Já čekala, co se děje, bze odmítá lékař vyšetřit a ono je to skrz kapacitu. Každý lékař má určitý počet lidí, které může mít. Nad to fakt vzít nemůže, to je snad logické :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
13.11.24 20:07

Jak těžký je to zadat do google, prosím? Jeden z prvních odkazů. Je na tom něco nepochopitelného? https://www.nzip.cz/…vy-pojem/117

• Citovat
  • Upravit
4496
13.11.24 20:12
@mado píše: Více

Neříkám, že se to neděje, ale nemělo by. V dnešní době je možnost vybrat si lékaře. Kolikrát lidé jezdí za odborníky přes republiku. A tahle lékařka je vzdálená 10km, což fakt není důvod k odmítnutí do péče, pokud kapacitu má. A asi má, když tvrdí, že někoho přijmout může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
13.11.24 20:13

Neodmítl tě ošetřit, odmítl tě přijmout jako pacienta to je podstatný rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie