Může mít břichobol z banánu?

1266
1.4.13 17:47

Může mít břichobol z banánu?

Maminky, stalo se vám některá, že vaše mimčo mělo bolesti bříška po banánu? Já mám 11m syna a už víckrát jsem si uvědomila, že když mu dám jako odpolední svačinu banán, tak pak mi ten den v noci nespí a pořád se budí a brečí. Může to být možné, máte s tím některá zkušenosti?! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
1.4.13 17:52

No, podle nekterych banan muze zpusobovat zacpu. ale podle me je to jedna z nejlip stravitelnych potravin (proto se jim cpou i sportovci behem zapasu). ptala jsem se doktorky a ta rekla akorat, ze je treba ho dobre zapit - obsahuje hodne vlakniny. coz obecne je prospesne, akorat to proste chce ty tekutiny k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
1.4.13 17:59

Jo banán samotný staví. Prý je lepší ho dát třeba s jablíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.4.13 18:04

OK, dnes jsem mu ho nedala, tak jsem zvědavá jak bude spát (na dnešek hrůza!). Zkusim mu ho teda nedávat chvíli vůbec nebo ne samotnej. Už jsem se obávala nějaké alergie na banán, ale to by asi zvracel.. Přitom zácpu nemá, spíš průjem, to mě právě zaráží… Kdyby měl tuhý bobky, tak chápu že ho bolí břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
1.4.13 18:54

Nechci vypadat jako skarohlid, ale na banan celkem bacha- starsi syn na nej ma naprosto brutalni alergii…a taky to puvodne zacalo brichabolem…aktualne na tom je tak, ze sni banan a otece, jak by spadnul do vceliho hnizda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.4.13 18:55

Já dávám ovoce dopoledne, ted většinou jablicko s bananem, jak tam nemá banan tak to nesní :cert: a problémy nemá, odpo k svacine dávám jogurt a je klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.4.13 19:00

@ivana-domca Dobrej nápad, taky bych to mohla obrátit, já dávám jogurt dopolko a ovoce odpolko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.4.13 19:02

@lussinka1984
ovoce se pry ma celkove davat dopoledne, kvuli vstrebavani vitaminu nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.4.13 19:03

@Zuziky Páni, tak to je teda síla, chudáček malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.4.13 19:04

@Ali-Ali Tak to díky moc, to jsem netušila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
1.4.13 19:13

Mozna trochu Sab simplexu na ulevu prckovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.4.13 19:17

Banánem to asi nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.4.13 19:29

@lussinka1984 No pokud ze synka padají do záchoda „kozí bobky“, tak je to stopro funkce banánu (ten totiž obsahuje nějaké alkaloidy, co zpomalujou posun stravy v tlustém střevě, ta se tam víc zahustí - a pak tohle…)
Sice nemám tak úplně šajn o moderních výživových trendech, ale co mu zkusit - jen tak na chuť - dát místo banánu pár lžiček doma uvařeného pudinku? Myslím klasický český, žádné ty superchemické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.4.13 19:37

@lussinka1984 je to lepší obracene, jogurt střeva pročistí a pak bývá v noci klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.4.13 19:52

Alergie může být na cokoliv, i skvěle stravitelného, takže pokud to pozoruješ po banánu, tak banán nedávej. Já takhle vypozorovala u prostředního typičtější alergen, měl po něm bolest bříška, průjem. Nedávali jsme, teď jsem zkusila dát cherry rajčátka a už v pohodě, žádný projev, děti z toho většinou vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí