Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@rsisa Dorsiflex může a to první nevím co je, tam máš nejspíš nějakou chybu, neb takový lék mi to nechce vyhledat.
@j.a.n.i1 ten Dorsifles je myorelaxancium - nevím, jestli to píšu správně asi ne
@j.a.n.i1 myslíš co jsou myorelaxancia tbl? To je skupina léků, mezi které patří ten Dorsiflex. To není konkrétní lék.
Může, ale 1) dorsiflex dlouhodobě není 2) už se to nepíše, neúčinkuje to, jak se předpokládalo.
Já měla za to, že předpis napíše jakýkoli lékař a nezkoumá se odbornost?
@Elishka1 Ne, jsou léky, které jakýkoliv lékař napsat nemůže… respektive ti je nemůže napsat tak, aby ti ho hradila ZP, plus pak jsou mám pocit ještě léky, které nemůže běžně psát ani kdyby sis je hradila sama.
@Pudloslava No, nevím zda dlouhodobě, dle SUKL v posledních 3 měsících byl… A jak to mělo účinkovat a neúčinkuje?
@j.a.n.i1 píše:
@Pudloslava No, nevím zda dlouhodobě, dle SUKL v posledních 3 měsících byl… A jak to mělo účinkovat a neúčinkuje?
Uvolňuje to více svaly zdravé, než spastické. Dává se max 3 dny v opravdu akutním začátku potíží, jinak ne. Jediné relaxans, které uvolňuje spastické svaly, je prý alkohol ![]()
Prosím, může obvoďák napsat myorelaxancia Dorsiflex apod? Děkuji