Může pětiměsiční provokovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
19.8.16 17:42

@Lenka 6dětí napsala jsem SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 17:51

Tak nevím, zda takový zvíře máme jen my. Máme v rodině několik dětí a žádný z nich tolik neprudi. A nikdo se u nás dítěti tolik nevěnuje jako já, tak jsem přemýšlela, zda už to dělá vědomě. (Já jsem totiž jako dítě byla totiž hrozná prudicka a provokaterka a crhci to zatrhnout v počátku, což nevím kdy) Prudi v sedatku, prudi na prebalovaku, prudi na dece, prudi pod hrazdou, prudi v kočárku, v nosítku řve jak tur (zkusila jsem 4 ruzne). Jak se pustí prsa vyvádí. Chce se jen nosit a doma už ji to nestačí, jen venku, kde je na co koukat. O tom, že bych jí dala do postýlky a spala si můžu nechat zdát, usíná u prsa, někdy uspavam 2 hod, ale už se to lepší. Režim se snažím dělat od začátku.

Příspěvek upraven 19.08.16 v 17:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
19.8.16 17:54

@Hakunamatata pak vám zbývá je zatnout zuby a uvidíte, jednou se nad tím pousmějete :mrgreen: Máte prostě náročné dítě, já měla taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.8.16 17:58

@Hakunamatata Já bych možná zkusila nějaký opičárny typu mateřský centrum, plavání apod. Dítě se líp zabaví, možná bude i líp spát a rychleji uteče den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.8.16 18:18
@five5 píše:
@jdukolem @Maiiia holky klid, vám nikdy trochu nebouchly nervy když mimino stále řvalo? Mě teda jo, takže to chápu, že nejde být za všech okolností klidná milující matka. Holt toto se někdy stane, že člověk už neví co, tak pak udělá toto co zakladatelka.
No a problém je vyřešen, mimčo na balkóně a je po řevu :mrgreen:

nikdo nerika ze to neni unavny a teda co jsem zatim cetla nebylo tu, jak reaguje na jine lidi, nez na matku..? ale deti uz takove jsou, v peti mesicich si tezko pude kreslit, potrebuje bavit od jinejch… vedome vyrvavat si zacne pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.8.16 18:28

Petimesicni miminko potrebuje mamu a je prirozene, ze ji chce mit u sebe porad…nejake vymrcovani v tomto veku nelze. Proste bud s ni, venuj se ji, atd a jednou se ti to vrati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.8.16 18:37
@Hakunamatata píše:
Jde o to, že ona přes den vůbec nespí a tak se jí věnuji celý den. Většina lidí mi říká, že to až přeháním, že ji rozmazluji. Hučí hlavně v kočárku a křičí doma, i když se jí věnuji. Potřebuji se taky alespoň jednou denně najíst. Jinak neuklizim, nevarim, nic jiného nedělám, než se jí celé dny venuji…

Zkusila bych zapracovat na spánku, já měla hodně nespavý děti, ale nespat celý den, to musí být holka na dně 8o Poradila bych se s homeopatem, to u nás na spaní zabíralo vždycky dobře.
Jinak syn asi od 4 do 5 měsíců taky pořád hučel, já už jsem byla zoufalá, ale myslím, že nepomáhalo ani nošení (už si nepamatuju), takže buď ráda, že něco pomáhá, já z toho celodenního hučení byla naprosto zoufalá, protože jsem nepřišla na to, co vlastně chce. Na chvilku zabralo hrát si, ale jen na malinkou, jenže hraní odvede na chvilku pozornost skoro od čehokoli, tak jsem zas nic nevěděla. Skončilo to dnem, kdy se začal sám pohybovat. Prostě se nudil a na nějaká chrastítka mi… :) Chtěl se hýbat a ochutnávat nohy od stolu, vyhazovat knihy, nádobí a oblečení na zem… Ale on byl už od těhotenství hodně aktivní, bušil do mně jak hluchej do vrat a jako miminko sebou taky pořád mlel. Jak se rozchodil, vystřelil jak Forrest Gump a od té doby už ho jen semtam zahlídnu :D
Takže nevím, jestli je to i váš problém, ale tipuju, že je to kombinace nevyspání, nudy a tvojí nervozity. A nebála bych se, že tak malé dítě nějak rozmazlíš, aspoň u nás se vždy jakékoli náznaky rozmazlenosti ukázaly jako snadno odbouratelné. Klidně bych nosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
19.8.16 18:38

@Hakunamatata Ahoj, pláče, protože tě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
19.8.16 19:10

Tak to já autorku naprosto chápu…mojí malý jsou 4m a taky stále brečí je napapaná, přebalená a křičí. Jakmile vezmu na ruce je ticho ale chtěla by chovat skoro non-stop. Když chci mít klid musim chovat a povídat si, občas si nemůžu udělat ani kafe natož se najíst. Chtěla bych vidět ty matky co tady píšou jak dítě potřebuje mámu jak mají mimčo neustále na ruce, všichni víme že potřebují maminku a projevovat lásku ale už vidím jak máte 6kg dítě celý den v ruce…svojí malou miluju ale někdy prostě musí sama 5 minut vydržet, to bych asi brzo umřela hlady… @Hakunamatata asi nám nezbývá nic jiného než to nějak překlepat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 19:16

@Hakunamatata jak jsem radila, kup toto a máš po starostech..aspoň na pár týdnů určitě…mě to zachránilo nervy a dítě se naučilo spát v pravidelných intervalech a delší dobu vkuse http://babyvak.cz/cs/18-houpadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 19:17
@Hakunamatata píše:
No když je dobrý den, tak usne třeba 2-3× na 10-20 min, ale to je skoro jako nic při hodinách kdy furt vymrčuje. Krásný usměvavý miminko já vůbec neznám. Furt je otravena a znudena. S kočárem jsem venku cca 3 hod denně. Stromy chvilku zabírají, tak na 15 minut, pak ji začnou nudit. Regály v obchodě taky tak na 15 minut.

Mam doma to same v bledemodrem :lol: Je to malej prusa a vyzaduje pozornost cely den.. Bohuzel i ja musim jist, oblect se, dojit si na wc a tak proste huci… Neda se nic delat, nekdy je to vazne na masli. Hracky ho nebavi, v kocare nuda, chovat se nechce, proste prudi :lol: Asi me zdejsi matky ukamenuji, ale nejsem otrok a i ja mam svoje potreby a maly si musi zvyknout, ze musi chvili pockat. Kdybys zakladatelko chtela, ozvy se klidne do zprav, muzeme o tom pokecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
19.8.16 19:29
@Hakunamatata píše:
@jenika1 snažila jsem se nějakou najít, můžete prosím poradit hesla pod kterými hledat? Ještě bych si přečetla, do kdy to tak trvá a jak se to dále vyvíjí. No kartáč - výlevy věčně u netu sedících matek mě nechávají zcela chladnou :)

tak aťt tě nechá chladnou i to vymrčující děcko :) Dotaz na provokaci u pětiměsíčního dítěte je prostě hloupý, takže reakce jsou adekvátní tomu. Je to mimino a nemá na to dostatek rozumu ani schopností.

Tipuju, že máš asi dráždivé, nespokojené, možná hyperaktivní dítě.(tomu odpovídá ta malá potřeba spánku, ale jen tipuju, nejsem expert) Nudí se, jak musí ležet, tak se nedokáže zabavit a vymrčuje. Je to pochopitelné, kdybys musela nonstop několik měsíců ležet a žádná pořádná zábava, tak bys taky brzo hučela :lol:

Smířila ybch se s tím, že mám velmi náročné dítě a snažila se to přežít. Ono je o asi dost náročné, takže chápu, že jsi z toho na větvi, když iné mají usměvavá a samozabavující se děcka. Nezávidim, no ale nějaké teorie o vykutáleném miminu, co na tebe šije boudy už od kolíbky do toho netahej :)

některé děti se postupně zlepší, jakmile začnou chodit a k nějaké zábavě si dojdou samy, ale u některých se ta nespokojenost mění jen pozvolna a někomu to zůstane navždy :mrgreen: každopádně si myslim, že bude líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
19.8.16 19:38

@Hakunamatata Já tě asi i chápu. Sama mám závisláka. :D Teď mu bude už 13m a dá se říct, že je o trochu lepší jelikož chodí, ale v těch 5m jsem se nehla. Abych mohla vůbec něco uvařit, dala jsem si ho do postýlky a hrála si u toho na blba a do ruk mu nacpala co šlo, aby mi dal alespoň půl hodinky!! :mrgreen: To ho bavilo a baví do dnes. Když jsem potřebovala na wecko, musela jsem ho dát do sedátka a nechat ho v předsíni, aby na mě viděl. Tehdy ještě v pidi bytě jsem ho všude tahala kam jsem potřebovala. Vydrž a zatni zuby, bude to lepší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
19.8.16 19:42

@Hakunamatata proste chce mamu na tom neni nic zvlastniho :)
Ja mam tri deti (8,4,11 mesicu) a nekdy nemam cas ani na wc :mrgreen:
Je jeste malicka a potrebuje te u sebe to je normalni :srdce: Ja kdyz toho mam nekdy po krk, dam deti priteli, vybrecim se a je to hned lepsi, :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 19:43

No jejej mateřský centra. Chodíme na cvičení, masáže, plavání, setkáváme se s dalšíma matkama. Navíc všechno děláme každý den doma. Říkám venuju se jí, zpívám, povídáme si, nosím. Lidi na nás venku s kočárem pohorsene koukají, proč mi dítě v kočárku řve, už od narození. Nějak to zatím dávám ale prudeni od rána do večera dost vyčerpává. Pak přijde partner a já už jsem fest vyřízena, no stojí to za houbyezKéž bychom měli babičkyonebo někoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí