Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky poradíte?
Mému 9 měs. ynovi začali růst horní zoubky, měl i horečky 39
a byl to horor. Teď už je bez horeček, jen občas teplota, ale mám pocit jako by mi ho někdo vyměnil
Nejdřív jsem zjistila, že se najednou zničeho nic začal bát vysavače a mixéru, do tý doby byl v pohodě a nebál se, teď spustí řev
Byl to velkejjedlík, sněd prakticky všechno co dostal na talíř, k obědu jsem muvařila masozeleninový příkrm a k svačině měl trouhaný čerstvý ovoce. Teď mi sní sotva pár lžiček, možná je to i tím, že jsem přestala mixovat a zkouším mačkat vidličkou, ale má z toho stejně kaši, sem tam kousek. Ovoce připravuju stejně a taky ho moc nechce
A cco je nejhorší, myslím že dotal separační úzkost. Plazí se za mnou všude, motá e pod nohama a řve, natahuje ruce a chce chovat, když jdu na wc okamžitě lezeza mnou, dobývá se ke mě a snaží se dostat do náručí. Když si chvíli sám hraje, najednou začne z ničeho nic řvát a plazí se za mnou, chce abych ho vzala a chovala. Když si s ním sednu k hračkám, vydrží si něčím hrát 5 min. a zase ke mě chovat
Nevíte čím to může být a hlavně jak dlouho to může trvat?
Nic nestíhám, potřebuju taky něo udělatv domácnosti, ale malej na mě pořád visí
Zažila jste to některá? ![]()
Mám teď doma něco podobného. Zubů už má sice 8,ale nastoupila na něho nějaká úzkost. Do teď nebyl mazlík, ale nyní furt -Máma- a natahuje ručičky. Stále ho mám za zadkem, visí mi na kalhotech, nic ho pořádně nebaví…a to ještě skoro nespí.
Dny jsou s ním těžší a těžší.
![]()
@kve-tinka To je na palici, co. U nás to samý. Taky má přes den problémy se spaním,odpol.mi už nechce usnout, tak je od 13 hod. vzhůru a v 18:15 ho dávám pát totálně vyřízenýho a protivnýho
@mahdalka syn taky běžně chodí spát v 18h a to s chlapem hypnotizujeme hodiny ať už to je! V noci několikrát k němu ještě vstávám a O PŮL 5!! již otvírá oko!! Ale tím stylem - nespím já, nebude spát nikdo!! ![]()
Fakt jsem se rok nevyspala… ![]()
@kve-tinka Tak to tě lituju, náš je aspoň v noci v klidu, spí až do 4,to mu dám mlíko a pak se budí kolem půl 6 nebo i v 6.Ale měl období asi týden, kdy mi běžně strašil ráno v půl 5
Teď jsem polední týden totálně vyřízená
a těšim se až to skončí. Já se už ráno těšim až půjde večer spát
a od tý 16 hod. už doslova popoháním hodiny očima
Ahoj máme doma zrovna to samé, jen je syn mladší a trvá to s přestávkami 3. týden. 4 dny z toho se budil ve 3 ráno a brečel až do 7 pak na chvilku usnul. Budí se snad 100× v noci, už ani prso nechce. Přes den ho mám pořád na rukách:zed: u staršího jsem to zažila taky, 1× týden právě kolem těch 9 měsíců. Nesměla jsem ho položit, i jízdá kočárkem byla strašná, jen jak jsem ho do něj položila tak řval jak tur, dokud jsme zas nedojeli domů. Zuby vyrostly, přežila jsem ![]()
@kreto To jsem taky zapomněla napsat, že i v kočárku to na mě zkouší abych ho vytáhla a nosila
Si snad pořídím klokaní kapsu. Když ho položím k hračkám, tak taky řve, spustí už předem jakmile zpozoruje že ho chci položit, ještě když není na zemi. V noci je u nás naštěstí klid, ale taky jsem zpozorovala že se už druhou noc budí i kolem 2 ráno, ale to stačí dát napít, dudlík a on během 10 min zase sám usne. Doufejme že je to jen nějaký období. Ale to jídlo mě trápí, mrzí mě že se mu vařím s příkrmem, kupuju drahý teleí mao a pak to vyhazuju ![]()
Většinou ty nejhorší dny jsou max týden. a tak mu nic nevař, teď jsem na týden pozastavila podávání příkrmů, stejně si jen jednou lízl a pak brečel ![]()
@kreto A co jsi mu dávala místo oběda? Já když měl tu horečku tak jsem mu k obědu i k svačině dala mlíko, příkrm ani ovoce nechtěl a to mlíko taky nevypil celý. Ale dnes jsem mu udělala telecí s těstovinama, fazolkama a cuketou a jed, nesněd teda všechno, ale většinu
Týden říkáš? Tak to se budu muset obrnit trpělivostí
@mahdalka kojila jsem místo oběda. u staršího mi i doktorka říkala (a to měl už přes rok), že prostě děti někdy mají období, klidně i měsíc, kdy prostě odmítají třeba obědy, jindy nejí svačinu… s tím jídlem je asi nejlepší prostě navařit víc, po menších porcích dát zmrazit a každý den jenom trochu nabídnout, kdyžtak během chvilky rozmrazíš víc, pak ti to tak nebude líto, že se s tím každý den pipláš. a vždycky mě hrozně podporuje, že si říkám, i když jsou děti nemocné, že víc než týden to tak hrozné nebude
Při horečce bych jídlo nějak neřešila a dala cokoliv co vím že mu chutná, jinak ať aspoň hodně pije. těch pár dní mu to neublíží, když celodenně nebude mít různorodou stravu ![]()
a je super že to sněd, tak třeba už bude líp
doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně, děti mi tu řádí ![]()