Může růst zubů způsobit separační úzkost?

16557
12.7.14 08:43

Může růst zubů způsobit separační úzkost?

:mavam: Maminky poradíte? :nevim: Mému 9 měs. ynovi začali růst horní zoubky, měl i horečky 39 :zed: a byl to horor. Teď už je bez horeček, jen občas teplota, ale mám pocit jako by mi ho někdo vyměnil :nevim: Nejdřív jsem zjistila, že se najednou zničeho nic začal bát vysavače a mixéru, do tý doby byl v pohodě a nebál se, teď spustí řev :zed: Byl to velkejjedlík, sněd prakticky všechno co dostal na talíř, k obědu jsem muvařila masozeleninový příkrm a k svačině měl trouhaný čerstvý ovoce. Teď mi sní sotva pár lžiček, možná je to i tím, že jsem přestala mixovat a zkouším mačkat vidličkou, ale má z toho stejně kaši, sem tam kousek. Ovoce připravuju stejně a taky ho moc nechce :nevim: A cco je nejhorší, myslím že dotal separační úzkost. Plazí se za mnou všude, motá e pod nohama a řve, natahuje ruce a chce chovat, když jdu na wc okamžitě lezeza mnou, dobývá se ke mě a snaží se dostat do náručí. Když si chvíli sám hraje, najednou začne z ničeho nic řvát a plazí se za mnou, chce abych ho vzala a chovala. Když si s ním sednu k hračkám, vydrží si něčím hrát 5 min. a zase ke mě chovat :nevim: Nevíte čím to může být a hlavně jak dlouho to může trvat? :zed: Nic nestíhám, potřebuju taky něo udělatv domácnosti, ale malej na mě pořád visí :nevim: Zažila jste to některá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
12.7.14 08:57

Mám teď doma něco podobného. Zubů už má sice 8,ale nastoupila na něho nějaká úzkost. Do teď nebyl mazlík, ale nyní furt -Máma- a natahuje ručičky. Stále ho mám za zadkem, visí mi na kalhotech, nic ho pořádně nebaví…a to ještě skoro nespí. :roll: Dny jsou s ním těžší a těžší. :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.7.14 09:01

@kve-tinka To je na palici, co. U nás to samý. Taky má přes den problémy se spaním,odpol.mi už nechce usnout, tak je od 13 hod. vzhůru a v 18:15 ho dávám pát totálně vyřízenýho a protivnýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
12.7.14 09:06

@mahdalka syn taky běžně chodí spát v 18h a to s chlapem hypnotizujeme hodiny ať už to je! V noci několikrát k němu ještě vstávám a O PŮL 5!! již otvírá oko!! Ale tím stylem - nespím já, nebude spát nikdo!! :cert:
Fakt jsem se rok nevyspala… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.7.14 09:12

@kve-tinka Tak to tě lituju, náš je aspoň v noci v klidu, spí až do 4,to mu dám mlíko a pak se budí kolem půl 6 nebo i v 6.Ale měl období asi týden, kdy mi běžně strašil ráno v půl 5 :cert: Teď jsem polední týden totálně vyřízená :zed: a těšim se až to skončí. Já se už ráno těšim až půjde večer spát :lol: a od tý 16 hod. už doslova popoháním hodiny očima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.7.14 09:19

Ahoj máme doma zrovna to samé, jen je syn mladší a trvá to s přestávkami 3. týden. 4 dny z toho se budil ve 3 ráno a brečel až do 7 pak na chvilku usnul. Budí se snad 100× v noci, už ani prso nechce. Přes den ho mám pořád na rukách:zed: u staršího jsem to zažila taky, 1× týden právě kolem těch 9 měsíců. Nesměla jsem ho položit, i jízdá kočárkem byla strašná, jen jak jsem ho do něj položila tak řval jak tur, dokud jsme zas nedojeli domů. Zuby vyrostly, přežila jsem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.7.14 09:40

@kreto To jsem taky zapomněla napsat, že i v kočárku to na mě zkouší abych ho vytáhla a nosila :zed: Si snad pořídím klokaní kapsu. Když ho položím k hračkám, tak taky řve, spustí už předem jakmile zpozoruje že ho chci položit, ještě když není na zemi. V noci je u nás naštěstí klid, ale taky jsem zpozorovala že se už druhou noc budí i kolem 2 ráno, ale to stačí dát napít, dudlík a on během 10 min zase sám usne. Doufejme že je to jen nějaký období. Ale to jídlo mě trápí, mrzí mě že se mu vařím s příkrmem, kupuju drahý teleí mao a pak to vyhazuju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.7.14 09:57

Většinou ty nejhorší dny jsou max týden. a tak mu nic nevař, teď jsem na týden pozastavila podávání příkrmů, stejně si jen jednou lízl a pak brečel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.7.14 23:09

@kreto A co jsi mu dávala místo oběda? Já když měl tu horečku tak jsem mu k obědu i k svačině dala mlíko, příkrm ani ovoce nechtěl a to mlíko taky nevypil celý. Ale dnes jsem mu udělala telecí s těstovinama, fazolkama a cuketou a jed, nesněd teda všechno, ale většinu :palec: Týden říkáš? Tak to se budu muset obrnit trpělivostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.7.14 09:10

@mahdalka kojila jsem místo oběda. u staršího mi i doktorka říkala (a to měl už přes rok), že prostě děti někdy mají období, klidně i měsíc, kdy prostě odmítají třeba obědy, jindy nejí svačinu… s tím jídlem je asi nejlepší prostě navařit víc, po menších porcích dát zmrazit a každý den jenom trochu nabídnout, kdyžtak během chvilky rozmrazíš víc, pak ti to tak nebude líto, že se s tím každý den pipláš. a vždycky mě hrozně podporuje, že si říkám, i když jsou děti nemocné, že víc než týden to tak hrozné nebude :dance: Při horečce bych jídlo nějak neřešila a dala cokoliv co vím že mu chutná, jinak ať aspoň hodně pije. těch pár dní mu to neublíží, když celodenně nebude mít různorodou stravu :)
a je super že to sněd, tak třeba už bude líp :kytka: doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně, děti mi tu řádí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.