Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky tak děkuju moc všem, že jste mi napsali vaše zkušenosti
celkem jste mě uklidnili a začínám věřit tomu, že to bude dobré.
Jinak jsem moc ráda, že to u každé z vás mělo nakonec šťastný konec - miminko ![]()
Někdo tu psal proč jsem se nezeptala doktorky. Samzřejmě, že jsem se ptala, doktorku mám fakt suprovou, ale k tomu co se mi stalo mi jen řekla, že se prostě občas stane a že je to vada plodu, ale je malá pravděpodbnost, že se to bude opakovat
ale znáte to, stejně jsem radši chtěla zjistit jak je to v realitě a ne podle nějakých statistik ![]()
Aojte devcata, chtela bych tuhle diskuzi ozivit i kdyz vim, ze uz tu ZT bylo milionkrat probrano, ale presto jsem dost nervozni..Minuly rok v kvetnu jsem mela zamlkle tehotenstvi a v 9tt jsem podstoupila revizi.Nyni jsem opet tehotna
na kontrole jem byla 4ˇplus 5 a byl videt gestacni vacek 7,54 mm velky..zitra me ceka kontrola po 14 dnech..bojim se ze se to bude opakovat znova, holky odpovidal ten gestacni vacek svou velikosti?
loni 39cyklu jsem ten vacek mela 4,5mm a nyni jsem tam byla uz 33DC..poradte prosim
Ja Ti muzu poradit jen jedno, nestuduj internet, nesrovnavej a nepocitej dny cyklu a podobne. Kazde tehotenstvi je uplne jine!!! Podstatne je, ze jsi tehotna a kdybys mela mit duvod k obavam, doktor by ti to rekl. Ja mela ZT dvakrat a mezi tim mam krasnou zdravou dceru.
@susinka88 dny cyklu si pocitam uz par let, mela jsem problemy s ms…jen sem se zeptala, moc nechapu co by mi doktor rekl kdyz jsem tam byla tak brzy
@susinka88 píše:
Ja Ti muzu poradit jen jedno, nestuduj internet, nesrovnavej a nepocitej dny cyklu a podobne. Kazde tehotenstvi je uplne jine!!! Podstatne je, ze jsi tehotna a kdybys mela mit duvod k obavam, doktor by ti to rekl. Ja mela ZT dvakrat a mezi tim mam krasnou zdravou dceru.
Naprostý souhlas. Měla jsem to stejné, jen po 1.ZT se mi narodil syn a po 2.ZT dcera.
Ahoj holky taky mam ted cerstve za sebou prvni ZT - v 7 tt. Doktorka mi rekla ze to jsou veci mezi nebem a zemi. Kazdopadne nez se zacneme pokouset o druhe tak si chci zajit na krev a celkovou kontrolu jestli nemam problemy se stitnou zlazou nebo nejake jine ktere by to mohly ovlivnit. Jinak si myslim, ze vetsinou je to prirozena selekce prirody a pravdepodobnost, ze se to to stane dvakrat se snazim vytesnit z hlavy. Kazdopadne tentokrat uz tam nebudu behat od 5 tydne a pockam treba na 7-8my. Moc drzim palce a hlavne bud v klidu!
Může a taky nemusí. Třeba na internetu píšou, že složitý lékařský vyšetření se dělá až po třetím potratu. ![]()
Podle mě potřeba shánět kvalitního urostleho samce, který je zdravý a nemá žádné srdeční vady.
Ale to dneska nesezenes, samý chcipaci tu jsou. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.