Může se zamlklé těhotenství opakovat?

Anonymní
30.5.14 07:44

Může se zamlklé těhotenství opakovat?

Ahoj :) chtela bych se zeptat, jestli tady nekdo z vas zazil zamlkle tehu? Zajimalo by me jak to je s dalsim tehotenstvim..jsem cca 4 mesice po ZT a nyni jsem nasla na testiku //..a strasne se bojim, ze se to bude opakovat :( tak chci jen zjistit jaka je pravdepodobnost, ze by se to mohlo zase stat. Jinak jedno dite uz mam, tam bylo tehu bez problemu a pak se mi stalo to ZT.Ted jsem tehu po treti a hrozne se bojim, ze to zas nedopadne.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.5.14 07:46

Tohle Ti nikdo neřekne - tedy tu pravděpodobnost.. může, nemusí. Otázkou je, proč k zt došlo - mohlo jít o vývojové vady atd.. Neplaš, nestresuj.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.5.14 07:47

Tak opakovat se to samozřejmě může :nevim: Než jsem potratila, tak jsem ani netušila, kolik žen tohle zažije a je jich moc. Ale zvlášť, když máš jedno dítko doma, tak víš, že tam snad nebude nějaký problém z tvojí strany a že to byla prostě blbá náhoda :nevim: :hug: držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.14 07:48

Ahojky,
opakovat se zamozřejmě muže kdyz nebude miminko v pořádku ale muj Dr říkal že většinou se už neopakuje že to byvá třeba u těch co maji špatnou genetiku.
Držím palce at všechno dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 07:49

@martina.se
Díky za reakci :) ja vim, ze treba plasim zbytecne, ale s tim strachem se neda nic udelat :( snazim se na to nemyslet, ale stejne mi to porad vrta hlavou..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 07:52

Díky moc vsem za podporu, ja jsem proste holt hrozny plasan a vzdycky myslim na hned na to nejhorsi..musim holt zacit verit, ze to bude dobre. Jinak jsem zacla brat listovku, tak treba to taky pomuze :)

• Citovat
  • Upravit
72725
30.5.14 07:54
@Anonymní píše:
@martina.se
Díky za reakci :) ja vim, ze treba plasim zbytecne, ale s tim strachem se neda nic udelat :( snazim se na to nemyslet, ale stejne mi to porad vrta hlavou..
:hug: bude dobrý, neboj :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.5.14 07:58
@Anonymní píše:
Ahoj :) chtela bych se zeptat, jestli tady nekdo z vas zazil zamlkle tehu? Zajimalo by me jak to je s dalsim tehotenstvim..jsem cca 4 mesice po ZT a nyni jsem nasla na testiku //..a strasne se bojim, ze se to bude opakovat :( tak chci jen zjistit jaka je pravdepodobnost, ze by se to mohlo zase stat. Jinak jedno dite uz mam, tam bylo tehu bez problemu a pak se mi stalo to ZT.Ted jsem tehu po treti a hrozne se bojim, ze to zas nedopadne.. :(

snaž se být v klidu, to je to nejlepší, co můžeš udělat. Stejně to neovlivníš, opakovat se to může, nemusí, záleží na příčině.
Já taky měla druhé těhotenství zt, pak jsem otěhotněla hned asi druhý měsíc, taky jsem se šíleně bála a celý těhotenství prožila ve strachu, místo abych si ho užívala :roll: :zed:
držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29436
30.5.14 08:02

Opakovat se to samozřejmě může. Ale nemá smysl se tím nějak víc zabývat, protože to stejně neovlivníš. Většinou tam vzniká nějaká vada při dělení chromozomů, zkrátka náhoda. Určitě tady najdeš holky, které si ZT prošly víckrát, stejně takové, které si tím prošly jen jednou. ZT skončilo moje úplně první těhotenství, pak se mi narodily ještě dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
30.5.14 08:06

U nás po první dcerce bylo druhé těhu taky zamlklé. Těžko jsem to nesla. Za půl roku otěhotněla znovu a těhu bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 08:06

@martina.se
No snad jo, trosku jste me tady uklidnili :) diky ;)

@madi
Jee tak to jsem rada, ze ti to dopadlo nakonec dobre ;) Tak ja se zkusim tolik nestresovat..taky si rikam, ze kdyz jedno dite mame a vse bylo v poradku, tak to ZT byla proste jenom blba nahoda :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 08:09

@Jitka79
Dekuju za pozitivni zpravicku, jsem rada, ze jste se mi ozvali ;) moc mi to pomohlo na psychiku :)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
30.5.14 08:14

Anonymní, opravdu, zkus se hodit do pohody. Protože pak tě ten strach ovládne a zblázníš se z toho :x Já se pak bála každýho vyšetření a co myslíš, samozřejmě povětšinou dopadly blbě. Takže další a další stresy :zed: Vůbec jsem si druhé těhotenství neužila a díky tomu už nikdy nikdy do třetího vědomě nepůjdu :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 08:24

@madi
Ja se teda pokusim na to tolik neupinat, protoze jsem se na dalsi tehu strasne tesila a ted kdyz to najednou vyslo, tak jsem z toho uplne na nervy a to by asi pro mimiska ani pro me dobre nebylo :)A nechtela bych si tim to tehu pokazit..proste budu v klidu a budu si to uzivat, protoze to co se ma stat se stejne stane a nicim to neovlivnim :) holky a kdy myslitd, ze mam jit k dr.?Myslela jsem, ze se objednam az tak za mesic, aby uz dr. neco videla. Nebobo mam jit driv?

Jinak jsem moc rada, ze vam to vsem nakonec dopadlo dobre ;)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
30.5.14 08:25

Tak je to správně :pankac: Nenech si to pokazit :kytka:
K dr. spěchat nemusíš, šla bych až na srdíčko v tom cca 7tt ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty