Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mozna mi nektera poradite. Mam takove podezreni (z toho, co jsem se vsemozne na netu docetla), jestli nahodou nemam cystu.
Muj problem spociva v tom, ze uz mam tyden opozdenou MS. Tehotna 100% nejsem, delala jsem si nekolik testu a ani se zatim nesnazime.
V listopadu lonskeho roku jsem byla na revizi, ale od te doby uz jsem MS 2krat dostala a vzdy pravidelne po 28 dnech. Az ted najednou nic..
Zacinam panikarit, co se se mnou deje (vim, mozna zbytecne).
Nikdy jsem predtim cystu nemela (nebo o tom alespon nevim), takze nemam tuseni, co to obnasi.
Zadne bolesti nemam, jen mam citlivejsi prsa.
Co si o tom myslite? Zijeme v cizine, takze k dr.se dvakrat nehrnu (kvuli finan.str.), samozrejme pokud to bude nutne, pujdu…
Dekuji predem za vsechny rady.
Ahoj,
myslim, ze nemuzes vedet jestli ses nebo nejses tehotna. Pokud byla ovulace pozdeji, tak i menzes prijde (pokud prijde) pozdeji. Nehlede na to, ze kazde z nas cyklus nekdy zazlobi a nic v tom neni. Telo holt funguje podle sebe ![]()
Tyden zpozdeni nic neni. Dej tomu cas a zbytecne nezmatkuj. Jestli mas cystu, stejne jinak nez u dr nezjistis.
Ja byt tebou tak zkusim pristi tyden dalsi test.
Jana
Tak ted budu asi hnusná,ale nechápu,jak můžeš říct,že se nehrneš k doktorovi z finanční stránky.Mé tělo a zdraví je mi přeci automaticky přednější než peníze.Těžko ti nějaká z holek po netu udělá ultrazvuk nebo laparoskopii,max. pokud s tím má někdo zkušenost,tak ti může říct,jaké jsou příznaky.Ty ale takové zrovna mít nemusíš a může jít taky o něco jiného,než cystu.A jestli se tě můžu zeptat,na co bydlíte v cizině,když si nemůžeš dovolit doktora?
Ahojky,já měla cystu,byla to šílená bolest,takové křeče,že jsem ležela schoulená v klubíčku na zemi a nemohla se hnout,pak jsem dostala průjem,začala zvracet a v noci mě odvezli do nemocnice,bylo to za 5 minut 12,protože cysta byla fakt velká a hrozilo prasknutí,takže okamžitá operace. Pokud nemáš bolesti,tak si myslím,že máš jen zpožděnou ms,já teď měla zpoždění přes týden a čím víc na to myslíš,tím nepřichází a nepřichází
Pokud bys byla bez ms ale delší dobu a testy negativní,tak hold budeš muset ty peníze obětovat…
Dekuji moc za reakce, holky.
Hlavne Jarune, takove odpovedi vzdycky potesi! ![]()
Diky. ![]()
Kačí, ahoj. No, je možný, že máš cystu. Já jí měla a do těhu jsem o ní nevěděla. Až když mi začla růst děloho, cysta praskla a to byla bolest, že kontrakce jsou proti tomu procházka růžovým
em. A testy jsem měla taky negativní a je z toho 2.5 letá cácorka. A kór když píšeš, že máš citlivý prsa. To by podle mě s cystou souviset nemělo, ale s těhu jo. No, počkej a uvidíš. Držím palce a k dr. určo zajdi. Přeci jen, jistota je jistota, né?
kacenka001 píše:
Dekuji moc za reakce, holky.
Hlavne Jarune, takove odpovedi vzdycky potesi!Diky.
Nepotěšila, ale má pravdu
![]()
čertíku-bertíku , do jisté míry. sama bydlím v cizině a k doktorovi jdu taky jen v případě nutnosti, protože zdejší zdravotnictví stojí - podle mých zkušeností - za … Často je jediným efektem právě vyhození peněz
Ne že bychom na doktory neměli, ale už jsme jim nacpali do chřtánu tolik peněz zcela zbytečně (a vystřídali jsme různé, prostě mají k urč. věcem shodný - od ČR dost odlišný - přístup), že si to dost rozmýšlím.
Eliško,myslím si,že ty ale ted mluvíš o něčem jiném než Kačenka001.Ta tam nejde kvůli penězům a ty tam nechodíš kvůli zkušenostem.To je rozdíl.A Kačenko,at se ti to líbí nebo ne,já už jsem taková.Mě by spíš zajímalo kde teda bydlíš,protože já sama mám mámu se sestrou už 3 roky v cizině,k doktorům chodí a nikdy nic neplatili.
Ahoj. Taky jsem jednou měla cystu. Ale příznaky jsem měla. Nejen opožděná menzes, ale i slabá bolest na vaječníku, hlavně při zmáčknutí, pak i v klidu. Naštěstí byla malá a po injekci na vyvolání menstruace jsem to dostala a cysta pak sama zmizela. Ale určitě jsem neměla citlivá prsa. Negativní test opravdu nemusí znamenat že nejsi těhotná, jak tu někdo psal. Asi bych, peníze nepeníze, fakt radši zašla k doktorovi, pro jistotu. Na ultrazvuku to poznají hned a máš klid. Tak hodně štěstí, ať je to radši těhu, jestli teda chceš ![]()
kačenko
no co si budem povídat, radši k tvému dotazu .
celkem mam zato, ze cyklus obcas zazlobi, specialně po revizi je to dost normalni - mela jsem to defakto uplne stejne jako ted ty, jestli si to dobre pamatuju, tak jednou zcela pravidelne, pak pomerne znacne zpozdeni (pokud is pamatuji tak i vic nez tyden, coz je u mne naprosto nenormalni) , a pak jsem jednou mela taky kratsi cyklus nez obvykle (taky uplne nejraktsi co si pamatuju) srovnalo se to 4ty nebo 5ty cyklus… dnes to vidim tak, ze jsem ty první tři resp. čtyři cykly asi vubec neovulovala a tělo si prostě dělalo co chtelo
Holky, dekuju vam opravdu moc! Pripada mi, ze zacinam malinko spinit, tak snad se nakonec mrcha normalne rozbehne a bude po problemu. Kez by.😉
Elisko - mam uplne stejne pocity. ![]()
Jaruno - opravdu vubec nemam naladu tady s tebou rozebirat kde ziju, podrobnosti, proc se mi nechce k dr. apod. Kvuli tomu jsem tuto diskuzi fakt nezakladala. A taky me naprosto nezajima, zda tva maminka se sestrou v cizine plati, neplati, atd. Zeptala jsem se na cystu, nic jinyho tu rozebirat nehodlam. Rypani 3 krat zdar! ![]()
Krasny den vsem! ![]()
Kacenko já jsem nekritizovala tvůj problém nebo dotaz,ale tvoji nesmyslnou poznámku o penězích,takže si pozorně čti mé odpovědi.A pokud jsi počítala s tím,že ti tady bude každý jen radit a překrásně odpovídat,tak jsi se zmílila.A hlavně jsi v „diskusi“ a ne v kostele u zpovědi.Jestli neumíš přijmout kritiku,tak jsi opravdu chudý člověk.A přeber si mou odpověd jak chceš.