Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ještě dodám, že jde o obyčejnou lednici starou 11 let, sloužila nám výborně celé roky, takové ty vymoženosti dnešní doby vůbec nezvládá, pokud to na to má vliv.
Nemáte možnost uložit věci z mrazáku k někomu z rodiny/sousedům/kamarádům? Osobně bych lednici, která funguje jen na půl a ještě nevypíná samotnou týden doma nenechávala.
![]()
Také bych dala věci z mrazáku k někomu jinému nebo si mrazák půjčila. Takovou lednici bych samotnou doma nenechala.
Vypadá to, že odešel kompresor. To nejspíše požár nezpůsobí, kompresor má v sobě přeci jenom havarijní termostat, který ho při kritickém přehřátí vypne, ale uskladněné potraviny se v teple určitě zkazí. Jinak oprava kompresoru stojí asi jako nová lednice, podle mě se rozhodně nevyplatí.
Tak lednice chytnout nemusí, ale muže z toho byt zkrat a vyhoret elektrika. MAte dneska cely den, tak holt elektro a vzít nějakou skladovou. Cely týden má byt vedro, takže mrazak bude makat o sto šest. Je jen otázkou času kdy chcipne i ten a prijedete do vytopeneho bytu se zkazenym jídlem
Jela bych koupit urychleně jinou. Hořet nezačne, ale spálí se v ní spínač a vám vyteče mrazák do bytu. Tím že jede a nevypíná je skutečně na hranici života a smrti.
Takto nám odešla lednice na chalupě. A byl to malér. Máme zničenou podlahu že dřeva. Máme na ní obarvenou mapu od jahod. Budem to muset obrousit. O ostatním, co vyteklo do spár raději nemluvím. Když mi toto začala dělat před dvěma lety lednice doma, že pořád hučela, c hladila jako blázen a občas pod ní bylo pár kapek vody, okamžitě jsme se jí zbavili.
Já bych se bála ji takto nechat doma bez dozoru. Nemáte možnost uložit jídlo z mrazáku jinam? Novou lednici bych takhle narychlo nekupovala. Možná samostatný mrazák, pokud ho máte kam dát.
Pokud jedete v pondělí ráno na týdenní dovolenou a dneska je neděle ráno, tak máte celej den na to koupit novou. Necháš odstát po transportu a ráno přeskládáš. Za mě není co řešit, lednice jsou běžně skladem v každém větším elektru.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu nebo smazat.
Včera nám přestala chladit lednice, vevnitř svítí, ale vůbec nechladí, vypnutí ze sítě a zapnutí nepomohlo, dole je šuplíkový mrazák, ten nám normálně funguje, možná mrazí o trochu více než by měl.
Mrazák máme dost plný. V pondělí ráno jedeme na týdenní dovolenou a do té doby tu lednici řešit nestíháme, chceme se koupí nové zabývat hned po dovolené. Vždy, když jedeme pryč, tak vytahujeme vše ze sítě kromě ledničky a televize.
Moje otázka zní, když už má lednice doslouženo, od toho včerejška slyšíme, jak jde, nevypíná, nemůže vzniknout tím, když ji neodpojíme požár? Jde nám o to, že v mrazáku máme ty věci, kdybychom ji odpojili, tak se nám vše rozmrazí.
Chlap říká, že je hloupost, aby chytla, já jsem dost opatrná.
Máte někdo zkušenosti a názor na tuto situaci?
Dnes bych koupila lednici a v klidu odjela.
Pozaru bych se nebala jako spis toho, ze prestane fungovat uplne, a vytecd voda z mrazaku na podlahu a jidlo se stejne zkazi. Takze bych jidlo bud zkusila uskladnit u rodiny nebo narychlo koupit novou lednici. Prinejhorsim jidlo darovat sousedum/rodine pokud by nemohli skladovat cely tyden. Ale urcite bych odpojila. A televizi taky.
Podle mě nastane jeden z následujících scénářů:
(Taky nám přestala jednou chladit lednice, mrazák mrazil a to tak, že v něm téměř ztuhla i silná vodka.)
V první řadě je škoda, že jsi nenapsala typ chladničky o kterou jde. Může se jednat jen o zamrzlý výparník - možná postačí odmrazit.
Nebo může být porucha topného okruhu odmrazování, pak bude stačit po návratu z dovolené vyměnit topný kabel nebo relé, a chladnička bude fungovat dál. Ale místní expertky rovnou radí jít a koupit chladničku novou…
https://www.donio.cz/…popozarubytu
Možný je všechno, já bych radši koupila novou než odjede a byla v klidu.
Prosím o zachování anonymu nebo smazat.
Včera nám přestala chladit lednice, vevnitř svítí, ale vůbec nechladí, vypnutí ze sítě a zapnutí nepomohlo, dole je šuplíkový mrazák, ten nám normálně funguje, možná mrazí o trochu více než by měl.
Mrazák máme dost plný. V pondělí ráno jedeme na týdenní dovolenou a do té doby tu lednici řešit nestíháme, chceme se koupí nové zabývat hned po dovolené. Vždy, když jedeme pryč, tak vytahujeme vše ze sítě kromě ledničky a televize.
Moje otázka zní, když už má lednice doslouženo, od toho včerejška slyšíme, jak jde, nevypíná, nemůže vzniknout tím, když ji neodpojíme požár? Jde nám o to, že v mrazáku máme ty věci, kdybychom ji odpojili, tak se nám vše rozmrazí.
Chlap říká, že je hloupost, aby chytla, já jsem dost opatrná.
Máte někdo zkušenosti a názor na tuto situaci?