Práce v mužském kolektivu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
30.4.18 11:06
@Luisiana píše:
@kontramatka @majdulacek Reakce na stříkání na blůzičku:
  • A teď tu o Karkulce…
  • A pak ses probudil…
  • až si ho tam dole najdeš tak to můžeš zkusit
  • jestli jsi to náhodou nezapomněl jak se to dělá
  • sorry ale na dnešek mě má zamluvenou Karel
  • takže pán je horňák, no já mám radši dolňáky

A pak trochu horší řeči…

• stříkání na kozy je pro malé kluky
  • až se naučíš stříkat spodek tak se zastav
    :oops: :oops: :oops:
No co už, prostě buď to budeš hrát s nimi, ono je to časem přejde a nebo budeš za fiflenu. Ale ne každý na to má…

8o 8o 8o
Jako že pokud neklesne na jejich úroveň, tak je fiflena? Já teda nedělám nic, zač bych se pak před svými dětmi, potažmo manželem měla stydět. A toto teda je rozhodně ostudné vystupování ženy v zaměstnání. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
30.4.18 11:20

@kontramatka No fakt jak kde. Stavebnictví je dost speciální obor, zakladatelku chápu, dělám v tom dlouho. A neekluje se mi to. Tady se na ženy nehraje. Myslím, že k prodavačkám v obchodech se chovají o hodně hůř než že si chlapi řeknou pár blbých vtipů.

Jsem v moji práci naprosto spokojená, když jde do tuhého chlapi mi vždycky pomůžou, nikdy mě nezklamali. Tak si tu jejich hru s nimi občas zahraji a jsem všichni spokojení. Nikdy bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
30.4.18 11:24

@Luisiana Já dělám taky v chlapském oboru a teda toto u nás ve firmě nikdo nepraktikuje. Chováme se k sobě absolutně slušně a uctivě a troufám si říct, že mi kolegové dost často pomáhají co se týká zakázek do výroby, kde nejsem ještě tak kovaná. Bavíme se normálně, i se zasmějeme.
Neumím si představit chodit mezi taková zvířata a ještě dělat to co oni. To není humor. To nejsou žádné vtipy. To je prostě nedůstojné a stupidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
30.4.18 11:26

Já pamatuju akorát z minulosti kolektiv, kde byla taky jen jedna žena a zbytek nás čtyři chlapi a tam dá se říct nikdo nemluvil, jen jeden byl takový mluvka, ale ten brzo pochopil, že tady se duševně spí a nemluví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
30.4.18 12:15

@kontramatka Ale jo, je to jejich humor. Tak se prostě chlapi baví. A dělají to i když si to nemyslíš. Večer u piva se nebaví o počasí. Dejme tomu že v hornickém oboru taky nebudou žádné křehotinky. Ve stavebnictví to je podobné. :nevim:

Myslím, že zakladatelka si to nějak přebere, šéfovi to neřekne a s dotyčným si to nějak stručně vyřeší. Narážky odsud posud. Vůbec je neomlouvám ale jde to vyřešit i s nadhledem. Každý kolektiv má něco do sebe. A jsou mnohem horší kolektivy. Pokud se tam zakladatelce líbí tak si s tím poradí určitě dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
30.4.18 19:56

@majdulacek Ahoj, já bych to nějak nehrotila a neřešila. Slyšela si to náhodou co o tobě říkají, kdyby jsi to neslyšela tak teď to téma tady neřešíš. Dokud to není řečeno přímo do oči tak o nic nejde. Navíc si tam jediná mladá a atraktivní žena a oni se tím jen baví. Psala si že tam pracuješ 3 měsíce, takže zatím neokoukaná, ono to je po chvíli přejde. Chovej se profesionálně a drž odstup, ukaž hranice aby věděli co si můžou dovolit, ono to je po čase přestane bavit a budou tě brát jen jako kolegyni, chce to jen čas. A kdyby byly nějaké narážky tak jim řekni že nemají šanci, že máš radši prsa a mušličku :mrgreen: a budeš mít klid :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.4.18 20:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.4.18 20:13

@Wolfice To by je rajcovala ještě víc prosím tě! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
30.4.18 22:11

@Annabela11 no pokud myslíš tu poslední větu, tak ta být nemusí :D ale normální chlap když ví že nejsi na chlapy tak se stáhne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.18 14:06

Ahoj,

pracuji v IT, také v mužském kolektivu, dost podobném jako co popisuji majdulacek, jsme i ve steném věku. Ze začátku jsem z všemožných narážek byla docela nešťastná, ale teď mám se všema kamarádské vztahy a v kolektivu se cítím dobře, řekla bych, že máme super kolektiv.

Osvědčilo se mi ohradit se přímo, ale nesnižovat se na jejich úroveň (takže rozhodně ne co tu někdo psal „já jsem na dolňáky“ nebo říkat ať se zkusej vystříkat) a nesoudit je a nevracet se k tomu (takže rozhodně ne žalovat, natož volat policii).

Takže na koment s kozama bych reagovala ve stylu:

• Znechucený pohled z příma do očí… „Pepo, vole…“ a pokračovat v konverzaci jako bys to neslyšela, pokud je to nutné, třeba řešíte něco urgentního.
  • „Ty jsi fakt kus vola, že?“ a oči v sloup a odejít, ale pak už se k tomu nevracet a chovat se k Pepovi normálně.
  • „Za co mě bůh trestá, že musím pracovat s takovou bandou debilů“ a shovívavý úsměv, jako že je stejně mám ráda, ale tohle je fakt úplně mimo (v případě skupinového komentování).

Nebo jestli v práci nemluvíte sprostě nebo ti to nejde přes pusu, tak prostě jen

• „Za co mě bůh trestá“
  • „Achjo, Pepo, proč…“ a shovívavý úsměv.

Prostě dát najevo, že ti to přijde mimo, ale zároveň ukázat velkorysost, že je v té jejich trapnosti nebudeš máchat moc dlouho nebo jim z toho dělat problémy.
Ono jim snad časem dojde, že jsou trapní.

Dlouho jsem byla jediná žena v kolektivu, když jsme přibírali novou, tak jsem jim na rovinu řekla, ať jsou na ni hodní, že je budu sledovat - napůl ze srandy, ale věděli, že to myslím i vážně, a hodní byli.

Samozřejmě pokud ti kolektiv nebude vyhovovat a budeš z toho mít nervy, tak je důležité to nějak řešit a případně i dát radši výpověď, než si zkazit zdraví. To se mi ale nezdá, že by byl majdulaccin problem.

• Citovat
  • Upravit
5100
2.5.18 17:41

Já také radím jít do kamarádství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
4.5.18 11:33
@majdulacek píše:
Dobré ráno :)

holky, jdu se poradit. Nastoupila jsem do nové práce na pozici senior controller - u dodavatele stavebních materiálů. Jsem tam 3.měsíc. Kolektiv je ve velké převaze mužský, kolegyně výrazně starší. Práce mě baví, dobré peníze, takhle spolu jako kolektiv vycházíme velmi dobře, ale..

Už párkrát jsem ale zaslechla chlapy říkat si něco mezi sebou ve smyslu, jak by mě „vychovali“ (sexuálně). Pak doslova řečeno od jednoho kolegy, jak by mi postříkal kozy v té uplé halence (promiňte). Tady těm expertům je okolo 38-42 let (úsměvné, většina jsou tatínci od rodin), jsou jako obchodníci, práci odvádí dobrou jsou fakt kovaní v tom co dělají.
Mě je 28, mám bohaté zkušenosti ze zahraničí a ve firemní hierarchii jsem nad nimi. Mám kancelář u nich na oddělení a jsem tam jediná ženská - sídlo mám na nejbližší pobočce k mému bydlišti. Jak říkám, takhle se bavíme v pohodě, je sranda, pracovně to klape, i když se jim některá má opatření třeba nelíbí. Jednou jak jsem je slyšela přes otevřené dveře do kanceláře, vyšla jsem, stoupla si do futer dveří a řekla, že když už pomlouvají, tak ať to dělají aspoň tak, ať je ten dotyčný neslyší (nic jiného mě v tu chvíli nenapadlo a chtěla jsem na to zareagovat hned).

Zítra má dojet majitel společnosti, aby jsme se pobavili jak jsem spokojená. S majitelem jsem si potykala už před lety, kdy jsem dělala u jiné mezinárodní firmy a když se rozkřiklo, že chci skončit, tak mi udělal víc než dobrou nabídku. A já teď nevím, jestli si mám nějak postěžovat na ty kluky, že mají takové narážky…Zase je nechci přivést do problémů a pak by to dělalo zbytečně zlou krev :nevim: :nevim:

Co myslíte, mám to nějak řešit? Zatím takovou zkušenost nemám a v zahraničí jsem se s ničím takovým nesetkala a to jsem taky byla v mužském kolektivu, taky obor stavařiny.

Děkuji

Majda
Tak oni to jsou svině. A to ještě detailně probíraj sexuální aktivity se svými přítelkyněmi, manželkami apod.Ale to nechci vypisovat, plakala bys.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat