Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevim, jestli ti to vylozene pomuze, ale horcik ti urcite neublizi, hodne tu holky chvali Magnosolv, ja jsem mela v 1.tehotenstvi predepsane Magnesium lactici nebo tak nejak, ted v druhem neberu nic a je mi mozna lip nez minule:-)
Mě dávali Magnosolv na oddálení kontrakcí, které jsem měla od 33tt. Bohužel je jen na předpis. Možná bych se to snažila vydržet, když ti to lékařka nedoporučuje.
.
Já magnézko (magnosolv, na předpis) brala na bolest břicha (vazů)od začítku těhu, dokonce až do 38tt - jak mě to bolelo, ale byla jsem hubená a ikdyž jsem měla jinak svaly pevné, tak se mnou těhu pěkně nečekaně zacvičilo. Na bolest kyčlí nebo zad to nepomůže ani náhodou - to je hormonama jak se rozvolňují vazy. Já jsem opravdu od 14tt doslava sotva lezla. Nakonec mi „chytrá“ p. a. v 37tt řekla ať si vezmu ibáč, že se v poslední trimestru může - což je přesně proti tomu co píší v příbal. letáku, takže jsem ho nebrala. Vstát v noci na wc nebo ját o 3 patra níž bylo utrpení, jen 2× za celé těhu jsem vyrazila na nákupy a byla to hrůza. Drž se, bude hůř
Jinak volně prodejné magnézko je max.500 magnosolv je 750 a já ho brala 2× denně, jo a v tomhle množství to má bohužel nepříjemný vedlejší účinek - průjem - tak pokud je to bolest jen v kostech tak bych se na to vyprdla
@Luca10 mám něco podobneho az jsem kvůli tomu skončila na kapackach v nemocnici! magnosolv je na recept, ale klidné si kup magnesi lactici, bere to hodné tehulek, moje kamoska to ma v tehu i na boleni hlavy, me to moc pomáhá, je znát když jsem si nechala Prasek..nejdřív jsem mel 3×denne 2tbl, ted beru 3× 1tbl a štaci, Určité bych si ho koupila, je to na křeče a v těhotenství naprosto normální
PS:me magnmosolv nepomohl, az to magnesi lactici- volné prodejne ![]()
Kup si Magnex. Je mnohem lepší, než Magnosolv, je tam 375 mg v jedné tabletě a neobsahuje žádná barviva atd. Mám dlouhodobě nedostatek hořčíku a tohle mi doporučil v těhotenství internista. Předtím jsem brala Magnosolv, a právě kvůli těhu mi byl doporučen Magnex, že je „přírodnější“. Prdává se i Magnex + B6, ale ten jsem nebrala.
Itace] @Teruna000 píše:
Já jsem brala skoro celé těhotenství Magnesii lactici.
Tak přesné tohle mi dávali v nemocnici a dal si kupuju
bez toho si nedovedou představit ted zit ![]()
Já jsem brala celé těhotenství kvůli tlaku 6 tablet denně, nic se nestane. počítej jen, že náběh je až kolem 5 -10 dní.
Prosím a Magnesii lactici se může brát preventivně při únavě a stresu jen týden, jak jsem vyčetla z letáku? Teď beru Magne B6 a to jde celkem do peněz.
Magnézko bych klidně brala, mě na křeče v nohách v těhotenství hodně pomáhal i olej z dýňových semínek. Brala jsem asi lžíci až dvě denně. Dá se sehnat ve zdravé výživě.
Magnosolv je slabej, kup si Mnagnesium lactici, na přepdis není, stojí pár kaček.
Ahoj maminky, jsem 25. tt a už asi měsíc mám hrozné bolesti v tříslech, nejhorší je to v noci když se otáčím na druhý bok a při chůzi. Dneska v noci mi bolesti přešly i do podbřišku. Jsem měsíc a půl po amniocenteze, ale nemyslím, že by to souviselo, spíš se mi asi roztahují vazy apod. Doktorka mi ale řekla, že dokud můžu normálně chodit, tak mi magnesium předepisovat nebude, že to stejně musím vydržet.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli můžu magnesium brát sama od sebe a popřípadě s jakým přípravkem máte nejlepší zkušenosti? Já vím, že to po tom nepřejde úplně, ale byla bych ráda aspoň za malou úlevu a za lepší spánek.
Děkuji!