Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky prosim o radu
28.10 byla m9je posledni MS. 12.11.probehl sex, 13.jsem ovulovala. 25.11.jsem mela dostat MS a nic. Pres toto jsem byla na gynekoligii kde mi pres vnitrni UT dr rekla ze vidi zvysenou sliznici a volnou tekutinu v deloze… Dneska je 2.12.ms nikde a testy negativni. Predevcirem a vcera jsem spinila, ale jen na toaletaku (svetle ruzovo hnedy vytok)… Podbrisek me boli, prsa jsou citlivejsi… Co to muze byt? Nikdy se mi takto ms neopozdila
.. Bojim se… ![]()
Měř bazální teplotu pro začátek. Ale pozor, ovulovat můžeš, ale nemusí ti správně růst sliznice, pak nemůže dojít k nidaci. Těch možností, co se děje, je hodně. Taky ještě pořád můžeš mít rozházený cyklus po HA
Pokud máš tak dlouhé cykly, zkus něco na jeho srovnání. ![]()
@bazarky píše:
Ahoj holky prosim o radu28.10 byla m9je posledni MS. 12.11.probehl sex, 13.jsem ovulovala. 25.11.jsem mela dostat MS a nic. Pres toto jsem byla na gynekoligii kde mi pres vnitrni UT dr rekla ze vidi zvysenou sliznici a volnou tekutinu v deloze… Dneska je 2.12.ms nikde a testy negativni. Predevcirem a vcera jsem spinila, ale jen na toaletaku (svetle ruzovo hnedy vytok)… Podbrisek me boli, prsa jsou citlivejsi… Co to muze byt? Nikdy se mi takto ms neopozdila
.. Bojim se…
Rozházené hormony, anovulační cyklus, cysta…
To zpoždění ještě není tak velké. Je to týden.
@bartsch
Určitě se podívám po něčem v lékárně, snad se mi to srovná ☹️️
@Anonymní píše:Mela jsem to tak. Neslo to, az po stimulaci treti lahvickou clostilbegytu to klaplo. Muzes zkusit nejaky doplnek stravy s inositolem (podporuje dozravani vajicek a ovulaci) jako je napr. Fertiprona nebo Inofolic atd. Drzim moc palce, at se da vse do kupy a brzy se zadari..
Ahoj holky, chci se zeptat jestli to takhle někdo neměl taky a přece jen otěhotněla?
Minulý září 2018 jsem vysadila po 5 letech HA, s přítelem jsme spolu 6 let a chtěli bychom miminko, jenže mám strašné nepravidelnou ms, naposledy jsem ji měla 31.8. 2019 Od te doby nic a teď 27.11.2019 jeden den špinění, ale spíš takové strašně lehké… Mezi tím s přítelem jsme byli sexuálně aktivní. Teď mě bolí v podbřišku, mám pocit že mě píchájí vaječníky, přijde mi že se střídají a když spím na břichu nebo levém boku tak je mi špatně od žaludku… Píchá to i když sedím nebo chodím.
U MUDr jsem byla naposledy v říjnu, ta mi řekla že se musíme snažit, že s nepravidelnou ms se dělat moc nedá a že otěhotnět můžu i když ji nedostávám že klidně může probíhat ovulace. To miminko si fakt přejeme ☹️️☹️️
NEMĚL nebo nemá to taky někdo takhle a otěhotněla? Když tak děkuji za odpovědi
Já měla nepravidelnou ms. Chodila jak se jí zlíbilo. Měla jsem třeba ms jednou za 3 měsíce. Pak třeba 4 měsíce pravidelnou. Pak zas půl roku nic. Pak jsme chtěli s manželem mimčo, začali jsme se snažit a otěhotněla jsem za 3 měsíce. Držim palce.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jestli to takhle někdo neměl taky a přece jen otěhotněla?
Minulý září 2018 jsem vysadila po 5 letech HA, s přítelem jsme spolu 6 let a chtěli bychom miminko, jenže mám strašné nepravidelnou ms, naposledy jsem ji měla 31.8. 2019 Od te doby nic a teď 27.11.2019 jeden den špinění, ale spíš takové strašně lehké… Mezi tím s přítelem jsme byli sexuálně aktivní. Teď mě bolí v podbřišku, mám pocit že mě píchájí vaječníky, přijde mi že se střídají a když spím na břichu nebo levém boku tak je mi špatně od žaludku… Píchá to i když sedím nebo chodím.
U MUDr jsem byla naposledy v říjnu, ta mi řekla že se musíme snažit, že s nepravidelnou ms se dělat moc nedá a že otěhotnět můžu i když ji nedostávám že klidně může probíhat ovulace. To miminko si fakt přejeme ☹️️☹️️
Ahoj, já takhle otěhotněla minulý rok v září, před tím jsem taky pár měsíců neměla menstruaci, bohužel ale těhotenství skončilo v 10tt, ale důležité je, že to jde i bez menstruace. Každopádně bych změnila gynekologa, protože není pravda že na nepravidelnou menstruaci nic není. Bylo by třeba začít chodit na folikulometrii a když se zjistí že ovulace neprobíhá tak nasadit třeba Clostilbegyt, mě pomohl, otěhotněla jsem po druhém cyklu užívání.
Není to teda moje zkusenost, ale kolegyně měla taky hodně nepravidelný cyklus a změnila doktorku, ta ji udělala nějaký jednoduchý zákrok a byla těhotná hned. Snažili se asi 1,5 roku
@Anonymní píše:
Myslim ze vubec neovuluje, pokud je tt negativni.
Všem moc děkuji za rady, po novém roce si najdu jiného gynekologa a zajdu si tam.
Tak snad nám to vyjde😊 😊
U MUDr jsem byla naposledy v říjnu, ta mi řekla že se musíme snažit, že s nepravidelnou ms se dělat moc nedá a že otěhotnět můžu i když ji nedostávám že klidně může probíhat ovulace. To miminko si fakt přejeme ☹️☹️