Můžu mít OČR a být přitom hospitalizovaná?

13943
8.6.20 17:39

Můžu mít OČR a být přitom hospitalizovaná?

Když budu na OČR, protože moje dítě má třeba průjem, budu tedy mít nárok na 80% do konce června.. A co se stane, když bych musela jít do nemocnice a hlídala by babička? Musím OČR ukončit a nastoupit PN?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7980
8.6.20 17:59

Tak pokud má dítě průjem, tak je OČR od lékaře na max 9 dní ne? To OČR do konce června je kvůli uzavřeným školám a školkám. Takže pokud má dítě OČR od lékaře tak na 9 dní, pokud od školy tak do konce června. A jak je to v nemocnici nevím, ale myslím, že pokud si zajistíš hlídání a v nemocnici řekneš že nechceš neschopenku tak nikdo nebude pátrat po tom jestli nejsi na OČR. A to OČR bude samozřejmě výhodnější než pracovní neschopnost (pro Tebe i pro zaměstnavatele)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.6.20 17:59

Kuli prujmu nemas 80% do konce cervna, ale klasicky 6o% na 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
8.6.20 18:01

Do konce cervna se OCR nerozdeluje na 60% a 80%.

• Citovat
  • Upravit
13943
8.6.20 18:10

@Lucka1111 jenže bych pak lhala v čestné prohlášení, kdybych podepsala, že nebyl ve styku s infekčním virovym onemocněním. V závorce jsou sice vyjmenované horečka a kašel, ale taky tři tečky.. Průjem infekční i virovy být může. A tím pádem je na dalších 14 dní vyřazen že školy a to už je konec roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
8.6.20 18:13

@PetiteFillette to cestne prohlaseni neni nijak zavazne, zalezi na uvazeni rodicu, nehrozi zadny postih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65453
8.6.20 18:15
@matkabagristy píše:
@PetiteFillette to cestne prohlaseni neni nijak zavazne, zalezi na uvazeni rodicu, nehrozi zadny postih

Takový pěkný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
8.6.20 18:35

@matkabagristy no to sice ne, ale já ho čestně pak prostě podepsat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
8.6.20 19:49
@matkabagristy píše:
@PetiteFillette to cestne prohlaseni neni nijak zavazne, zalezi na uvazeni rodicu, nehrozi zadny postih

Pak to ovsem ztraci smysl a nemuze to byt " cestne prohlaseni", ldyz v nem chcete podepsat vedomou lez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101947
8.6.20 19:50
@matkabagristy píše:

Tak hlavne pokud mam dite doma doma s prujmem a uz je mu dobře, tak nemam problem to čestně podepsat, neb infekční prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
8.6.20 20:04
@Cenarius píše:
Pak to ovsem ztraci smysl a nemuze to byt " cestne prohlaseni", ldyz v nem chcete podepsat vedomou lez.

on ten papir fakt nema zadnou cenu. Stejny podepisuji rodice pred lyzakem, taborem… kolikrat mavnou rukou nad tim, ze decko melo 2 dny prujem, nebo ze jeste vcera kaslalo.
Ten papir nema źadny smysl, zadnou pravni vahu. Hezka omluvenka pro ocr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
8.6.20 20:05
@j.a.n.i1 píše:
Tak hlavne pokud mam dite doma doma s prujmem a uz je mu dobře, tak nemam problem to čestně podepsat, neb infekční prostě není.

tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
8.6.20 20:21

Nicméně i tak se mi může celkem reálně stát, že mě s ním ráno vypoklonkují. Vzhledem k chaosu a panice to považuji za skoro jisté :think: Já mám právě nastoupit na 2 dny do nemocnice a pak nebudu schopna je vozit do školy, tak si je stejně budu muset nechat doma. A co si budeme povídat, vyjde mě OČR výhodněji..

A náhodou nevíte někdo jak to je, když mám 2 úvazky u stejného zaměstnavatele? PN na oba je jasná, ale jak je to u osetrovneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
8.6.20 20:26

@PetiteFillette stejne jako u pn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.6.20 20:29

Mě přímo v nemocnici řekli, ať uplatním očr na školku, že to vyjde lépe 🤔