Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Píšeš, že si měla nechráněný sex a až týden na to si zapoměla. Takže podle mě nemáš co řešit…
po týdnu fakt nemáš co řešit. A tvoje dtuhá otázka jak dlouho se chránit i jinak - záleží na typu HA v tom prvním týdnu, nejvíce se doporučuje 1 týden od vynechané tabletky
Podle me nemuzes, v pauze antiko funguje a ty si zapomnela az po pauze. A jeste myslim, ze kdyz zapomenes tabletku dyl, jak 12 hodin tak uz se brat nemusi a normalne se v obvyklej cas bere dalsi a nejsi 7 dni chranena.
IMI píše:
Podle me nemuzes, v pauze antiko funguje a ty si zapomnela az po pauze. A jeste myslim, ze kdyz zapomenes tabletku dyl, jak 12 hodin tak uz se brat nemusi a normalne se v obvyklej cas bere dalsi a nejsi 7 dni chranena.
každý výrobce to má jinak - já měla u svojich napsané „užijte, jakmile si vzpomenete i kdyby to znamenalo užít dvě tabletky najednou“
Bohužel beru antikoncepci krátce a žádnou zkušenost se zapomenutím pilulky jsem ještě neměla. Proto žádám o radu. V příbalovém letáku jsem se totiž dočetla, že pokud jsem si zapomněla vzít pilulku v 1.týdnu (a je to více jak 12 hodin, což je) a měla-li jsem během předchozího týdne styk, tak existuje velké riziko. Proto se ptám, vás zkušených, co si o tom myslíte vy, nebo zda s tím případně nemáte nějakou zkušenost.
no chránit se teď těch následujících 7 dnů, pozpátku tak dlouho to fakt nemá cenu řešit - týden ti spermie v těle nevydrží (nechci kecat tuším 3-4 dny)
já ti nerozumím, jako vím, člověk je zmatený. Ale jak dlouho tu HA bereš? Jako s prominutím sperma vydrží v těle ženy asi 3 dny, takže bys musela otěhotnět ještě před tím, než si zapoměla tu pilulku (některé pry i 7, ale pořád mi to nejde do hlavy)
Mohla bys napsat nazev té HA? ![]()
a ještě dodám a snad tě uklidním - v době kolem menstruace máš neplodné dny - menší riziko otěhotnění i bez užívání antikoncepce…
Beru ji skoro rok, vždycky jsem ji brala pravidelně nebo, když už jsem výjimečně zapomněla, tak sem vzala pilulku do 12 hodin. Ale že bych na ní zapomněla úplně na 24 hodin se mi ještě nestalo. Beru Yadine. Pročetla jsem tady na internetu, kde co, ale s tímhle případem jsem se právě ještě nesetkala a nikdo z okolí mi není schopný poradit. jde mi vlastně o to, že jsem pohlavní styk měla v době, když jsem pilulky nebrala a jestli to, že jsem pak první pilulku z dalšího platíčka vzala o den dýl, nemůže nějak narušit antikoncepční účinky předchozího platíčka, tím, že nechráněný styk byl už po jeho užití. Moc to právě nechápu, většina říká, že je to v pohodě, ale v příbalovým letáku vystraší člověka až kam. ![]()
asi tak. Když si zapomeneš vzít pilulku, tak by ses pro jistotu měla 7 dní nějak chránit. Ale až po té, co ji zapomeneš, zpětně to NEplatí, to je přece pitomost. Leda, že bys cestovala v čase ![]()
Edit: něco jiného by bylo- nechraněný styk a druhý den si zapomenout pilulku, ale i tak by tam byla mala pravděpodobnost, protože se musí první uvolnit vajíčko, k čemuž při užívání HA snad ani nedochází. 7dní je dlouhá doba..až moc ![]()
Dobrý den chtěla bych se vás prossím zeptat, jestli můžu být z přítelem těhotná když jsme se milovali odpoledne, a on se ani neosprchoval a teď večer jsme se milovali znovu? Děkuji za radu
Pokud jste se večer milovali bez kondomu a nebereš prášky, tak můžeš otěhotnět z té večerní soulože
Sperma na vzduchu brzy „umírá“- takže zbytků z odpolední soulože bych se nebála
@Michala Silovská píše:
Dobrý den chtěla bych se vás prossím zeptat, jestli můžu být z přítelem těhotná když jsme se milovali odpoledne, a on se ani neosprchoval a teď večer jsme se milovali znovu? Děkuji za radu
No, jediná 100% antikoncepce je sexuální abstinence, takže ano je to možné… akorát tedy nevím jak jste se jak odpoledne tak večer chránili, nicméně možné je to vždy žádná ochrana není 100%
Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně vynechání antikoncepce v 1.týdnu užívání. Zapomněla jsem si vzít v daný den první pilulku z nového platíčka, proto jsem si vzala následující den (v obvyklé době užívání) dvě pilulky najednou. Dva dny po vzetí poslední pilulky z předcházejícího platíčka (tedy týden před zapomenutím si vzetí nové pilulky) jsem měla s přítelem nechráněný sex. Zajímalo by mě, jak velké riziko je, že otěhotním a jak dlouho od tohoto incidentu bych se případně měla chránit i jinými prostředky. Děkuji za rady.