Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Plod může opustit dělohu v jakémkoliv týdnu, buď je to potrat nebo od 24.tt předčasný porod ![]()
Ale je pravda, že v druhém trimestru pravděpodobnost potratu prudce klesá, takže potrat v druhém trimestru není zas až tak běžný jako v prvním.
Je. Přijít o miminko můžeš z mnoha příčin bohužel kdykoli do konce těhotenství. Nechápu, proč se ptáš? Jaký to má smysl? ![]()
Bohuzel stat se muze kdykoliv cokoliv. Po prvnim trimestru riziko hodne klesa, ale nikdy neni nic 100%.
Pritel mi v nedeli rek ze jsme mely zustat bez decka a uzivat penez. Chova se jak blb a ja nechci skoncit sama s ditetem.Tak si rikam ze kdybych potratila rozesla bych se s nim.Dite chtel a najednou ma pocit ze mimi je chyba. Nevim jak z materske vse zvladnu.Je mi na nic.
Po 12. týdnu riziko klesá a je opravdu maličké. Ale stát se to může. Většinou to bývají náhody tipu: udušení pupečníkem, infekce plodových obalů a jiné neštěstí, ale není to tak časté. Co se týče špatného vývoje, většina odchází ještě před tím než zjistíš, že jsi těhotná, pak je důležité srdíčko a když tluče - riziko potratu klesá na 30%. Po dosaženém 9. týdnu klesá zase a po 12. týdnu a úspěšném I. trimestriálním screeningu klesá fakt na mimimum ![]()
@simisimi píše:
Pritel mi v nedeli rek ze jsme mely zustat bez decka a uzivat penez. Chova se jak blb a ja nechci skoncit sama s ditetem.Tak si rikam ze kdybych potratila rozesla bych se s nim.Dite chtel a najednou ma pocit ze mimi je chyba. Nevim jak z materske vse zvladnu.Je mi na nic.
No jo, nejjednoduší řešení je potrestat už hotové miminko za chlapovu blbost! ![]()
A jen tak pro zajímavost, jak bys chtěla udělat, abys potratila??
@simisimi píše:
Pritel mi v nedeli rek ze jsme mely zustat bproto tez decka a uzivat penez. Chova se jak blb a ja nechci skoncit sama s ditetem.Tak si rikam ze kdybych potratila rozesla bych se s nim.Dite chtel a najednou ma pocit ze mimi je chyba. Nevim jak z materske vse zvladnu.Je mi na nic.
proto ta tva diskuze ohledne toho, jak nekdo zvladne finamcne vice deti? no jeste je v brichu, to teda nevim, co bude rikat, az vam prorve noc.
Ježíš pryc s černými myšlenkami, snad si ten potrat neprejes? Neblbni, deti sou super, cekam treti a největší noční můra je, ze bych o nej přišla…sem taky 17tt… Vsechno se dá řešit i prachy… Ja treba budu doma jen 6 tydnu a pak hajdy do prace i s miminem… Kdyz chces, vzdycky neco najdeš… Uklizeni, zehleni… Po tom je schanka…ja treba marně hledám někoho na úklid a zehleni… Vsichni remcaj na prachy a nikomu se za kilo na hodinu dělat nechce… Tim nechci urazit tebe! Hlavu vzhuru, i sama s miminem to zvládneš! Budes se muset otáčet ale das to!!!
Hmm..tak ho porod a dej k adopci nebo do babyboxu..než ho vědomě potratit..to snad ani nejde..leda by ti přítel kopal do břicha jak blázen..( možná by sis to i zasloužila ) a byli byste spokojení oba ![]()
Ano diskuse co pisu maj smysl tudiz mohou navazovat. Samozrejme ze potrat by mohl byt jen spontani. Bohuzel nemam oporu v rodine tak jsem v haji. Pritel teda nas neopusti to by mu svedomi nedalo.Ale u me tim klesl. A mam strach jaky bude otec a tak
Proč ste si tedy idělali dítě???
Takové mám nejradši ![]()
Pokud nemáš oporu v rodině, příteli ani fin. zázemí, tak proč nepočkáš s těhotenstvím???
@KattyKMcom píše:
Proč ste si tedy idělali dítě???
Takové mám nejradši
Pokud nemáš oporu v rodině, příteli ani fin. zázemí, tak proč nepočkáš s těhotenstvím???
píše že dítě chtěli ona i přítel, až pak se přítel rozmyslel - když už bylo zaděláno..
@simisimi no to snad nemyslíš vážně
teda nezlob se na mě, ale tohle je padlý na hlavu. Myslím, že nejsi normální! Vcelku by mě zajímalo, kolik je ti let… Bože, jestli se s ním chceš rozejít a nemít dítě, tak ho dej k adopci, ale neber tomu malýmu tvorečkovi, kterej za svoje rodiče nemůže, šanci žít! Je spousta rodin, kde nemůžou mít děti a adopce je jejich záchrana…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Je mozne ze jeste potratim? Jsem v 17tt.