Můžu použít mořskou vodu víckrát?

Anonymní
23.3.25 12:48

Můžu použít mořskou vodu víckrát?

Ahoj, syn bude mít za týden 3 měsíce. Chytil už podruhé nachlazení od ségry. Tentokrát to zatím nevypadá na tak vážný průběh jako předtím. Ale zajímalo by mě, jestli mu mám odsávat, i když může normálně dýchat, jen mu v nose občas chrčí. Dneska budu odsávat večer, protože v noci byl hodně zahleněný a nemohl přes to dýchat. Přes den to jde.
Mám mořskou vodu Sterimar Baby a zajímá mě, jestli mu můžu stříkat do nosu i častěji než 6× denně, jak je uvedeno na obalu. Minulou nemoc mi přišlo, že když jsem mu často kapala Libenar, tak se mu ty hleny lépe rozpustily, ale možná to byl jen pocit. :think: Libenar aktuálně nemám, ten by byl schopný manžel koupit až zítra odpoledne.
Děkuji za rady.

Případně máte nějaký tip na konkrétní difuzér a co do něj při nachlazení? Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6074
23.3.25 13:44

Mám 2m holčičku a už podruhé má rýmu.
Velkou rýmu! Poprvé jsme skončili i na pohotovosti.
Rada od lékařů zněla: mořskou vodu stříkat neomezeně, odsávat co nejvíce a 3× denně klidně dávat nasivin pro miminka (max 3 dny).
Jinak taky máme sterimar na ucpaný nos (je od 3m, ale nám ho lékařka na tu největší rýmu schválila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.25 13:57

@Markéta188 Díky za zkušenost. U nás naštěstí zatím ten stav nevypadá tak špatně, že bychom museli na pohotovost nebo k lékaři. Co vás tam nakonec dohnalo?
U Stérimaru Baby je napsáno, že je od narození. :)
Naši vím jsem včera dávala na noc a přijde ji, že úplně bez efektu. :think:

• Citovat
  • Upravit
2713
23.3.25 14:22

To je hrozne s těma rymickama, mala měla 3 tydny zpátky a teď týden zase, pořád ji teče z nosu a jde slyšet, jak ho má ucpaný.

Já strikam taky Sterimar a to podle potřeby, když slyším, že v nosanku něco má, ale nechci ji pořád odsavat. Nám naopak doktorka říkala, že s odsáváním opatrně, že to může dráždit sliznici. A zda se mi, že když ji stříkam do nosanku častěji je to lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
23.3.25 14:25

Nemám to odborně položené, ale myslím, že můžeš. Je to jen slaná voda. Můžeš koupit v lékárně stříkačku, rozpustit mořskou sůl a máš to samé a levnější. Miminkám se dá nosík i propláchnout takovou speciální stříkačkou. Soplíky krásně vyletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
23.3.25 14:26

Jinak to není moc voňavá věc, ale dával jsem na noc k postýlce rozkrojenou cibuli, když měly děti rýmy jako maličké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
23.3.25 14:28

Můžeš třeba použít i Vincentku, koupit celou lahev za pár korun a do stříkátka si jí nalívat. Ty spreje jsou jen předražená voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
23.3.25 14:33

@Aries6 o tom jsem taky slyšela. A jak to miminka snáší? Ta moje malá to odsávání ráda nema, tak jsem uvazovala i o těch stříkačkach.

Máš to odzkoušené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.25 14:34

@Dn0712 Je to strašný. :? Mám pocit, že od prosince jsme jen na hromadě a imunita úplně v háji. To jsem měla rekord 3 roky bez vážnější nemoci.
No a starší dcera kvůli mému porodu a novorozenci byla do března doma. První 2 týdny v březnu byla zase doma, protože i když nechodila do školky, tak dotáhla hnusnou nemoc, kterou jsme odskákali celá rodina. A tento týden byla poprvé 3 dny a nachlazení je tu znovu. :zed:
Děkuju. Ty názory na odsávání se fakt různí a kdo se v tom má vyznat. :oops: Nechci odsávat zbytečně, když dýchat může a jen trochu chrčí. Asi jen ráno a večer a jinak často stříkat…
@Aries6 S tou stříkačkou jsem to viděla, jestli si myslím správně a nelíbí se mi to. Nemám v to důvěru. To radši podle potřeby odsávat.
Až si to dcera nechá vysvětlit a syn doroste, tak budou používat konvičku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.25 14:35
@Aries6 píše: Více

To dělala i moje mamka a já v tom pokračuji. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.25 14:37
@AnastazieB píše: Více

Co máš na mysli tím stříkátkem? Je fakt že když se Vincenta inhaluje.. dobrý tip. :)

• Citovat
  • Upravit
6074
23.3.25 14:39
@Anonymní píše: Více

Malá se nám už skoro dusila, nemohla přes rýmu dýchat a miminka neumí dýchat pusou.

Jinak ten sterimar je jeden od narození a druhý od těch 3m na ten ucpaný nos a ten nám doporučili.

Jak tu někdo píše, že odsávat co nejmíň …, tak jsem to také četla, ale prej to neplatí právě u těch malých miminek, co neumí dýchat pusou. Tam prostě jiná možnost není, než odsávat a odsávat…
A navíc pak vzniká zadní rýma.

Starší dcera trpí na záněty středního ucha a od té doby, co ho měla každou rýmu jsem začala taky odsávat a máme klid.

Takže raději odsávat. Možná bude mít rýmu o 3 dny déle, ale nebude mít zánět ucha, nebo dutin.

Jinak na hleny pít - čaj/voda, ale mně malá nic jiného než mléko nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6074
23.3.25 14:43

Jo a švagrová mi malou prolévala konvičkou, ale to si já netroufám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
23.3.25 14:48
@Anonymní píše: Více

Jak se prodávají třeba nosní spreje, tak se dá koupit i prázdná plnitelná lahvička. Toto https://www.primaobaly.cz/…192-d437.htm?…, ale mě to prodali v lékárně… ale v které, neruším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.25 14:57
@Markéta188 píše: Více

Tak to chápu. U nás to tak vážné nebylo ani při minulé nemoci a to jsem mu musela dávat pít na několikrát, protože se zakuckával a to ho rozbrečelo. Bohužel nekojím.
Syn teda i v těch 2 měsících pusou dýchal. :think: A teď taky, když měl problém večer dýchat.
A dávat tak malému dítěti vodu nebo čaj mi přijde teda divný…
Konvička se doporučuje, až když umí dítě smrkat. Myslím, že jsem to někde četla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA