Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím si, že pokud ti podepíše souhlas, tak by ho lékař měl vyšetřit, ale pokud ne, tak si myslím, že si to dneska žádný doktor netroufne, je to o průser, i když si teta. Jinak asi nezbyde než ji „bonznout“ sociálce
popř. zkusit se domluvit s dětskou doktorkou, že by si je pozvala pod nějakou záminkou.
Potřebuješ souhlas s ošetřením od zákonného zástupce, písemně, doktor si založí do dokumentace. Jen teda mi přijde, že tohle se nevyřeší za jednu návštěvu u doktora. Nebo můžeš zkusit zavolat doktorce a poradit se s ní. Učitelky to s matkou neřešily, když se všeobecně ví, že je to problém?
@mimoza666 a jak má vypadat ten souhlas? Co v něm má byt napsané? Škola to řešila a on byl na vyšetření poslán, ale nic víc ani sním tam nešla a pak byli prázdniny
Tady máš vzor http://files.mudr-trousilova.webnode.cz/…ni_osoby.doc
@Anonymní píše:
@mimoza666 a jak má vypadat ten souhlas? Co v něm má byt napsané? Škola to řešila a on byl na vyšetření poslán, ale nic víc ani sním tam nešla a pak byli prázdniny
My to měli pro babičku ve formě plné moci.
Takže uvést zmocnitele tj. matka (jméno, datum narození, TP) zmocňuji koho (tam budeš Ty) k mému zastupování v rozsahu všech práv a povinností v souvislosti s ošetřením a s poskytováním zdravotních služeb níže uvedenému nezletilému dítěti (identifikovat dítě
)
pak datum, místo a podpis zmocnitele + podpis zmocněnce a prohlášení…prohlašuji, že výše uvedené zmocnění přijímám v plném rozsahu.
doktorce to stačilo, měli jsme to obecně, protože jsme nevěděli, co by se všechno mohlo dít, po dobu co nebudeme v dosahu, v plánu byla jen preventivka.
Ještě Tě chci podpořit, abys klučinovi pomohla, když jeho máma nechce nebo nemůže. Je mi ho líto, tak fajn, že má aspoň tetu, co má zájem. Držím palce.
@mimoza666 moc ti děkuji, sestře jsem o tom řekla a prý jí je to jedno
když chci tak můžu. Zítra v práci si to napíšu a hned i vytisknu, je mi ho líto, můj syn je o dva roky mladší, ale i tak se sním baví a hraje si sním, když nikdo jiný nechce a jen se mu smějí chudáčkovi ![]()
A k jakému lékaři by jsi s ním šla? Myslím, že jeho problém bude v psychice (problém bude asi jeho matka a její vztah k němu). Co zkusit třeba kineziologii nebo něco takového. Tam by měly vyplavat na povrch bloky z psychiky a mohlo by mu to pomoci. A tam bys žádnou plnou moc nepotřebovala. Jen najít dobrého terapeuta.
@ivunak nemyslím si, že je to v psychice podle mě mu vážně něco je. Měli jsme ho senou na dovolené a přesto se to stalo i když byl s námi 14 dní. Kdyby to bylo v psychice tak přeci se to neděje, když je bez ní?? Podle mě se něco stalo, on chudák necítí ani, že kadí. Prostě neví o tom, že mu leze bobek ze zadku. Stalo se to i na chatě v bazéně a to se kluci koupali nahatí a prostě on jako by nic a přitom už měl otevřený zadek a kadil, ale hrál si a netušil to dokud jsme mu to neřekla ![]()
@ivunak
no tak je dobrý vyloučit fyziologický problém např. pomočování starších dětí může být jak psychické tak to může být problém rozšířené ledvinové pánvičky atd. atd. atd. u úniku stolice může být problém ve střevě.
Může to být problém fyziologický. Ale vzhledem k situaci v rodině spíš tipuji na psychiku. Ale záleží, pro jakou cestu se rozhodne zakladatelka… ![]()
Manžel má umělý vývod tak ho chci vzít do Olomouce k jeho lékaři, aby se na něj podíval a vyšetřil ho. Volala jsme mu a není to problém pokud bude mít žádanku a tu mi doktorka jeho určitě dá, je to známá. Ale moc děkuji za radu
Dobrý den, prosím vás potřebuji poradit. Můj synovec 8 let se neustále pokakava a sestra s nim nejde k lékaři. Chtěla bych mu pomoct, jelikož ve škole se mu smějí a ani ven skoro nechodí kvůli tomu.Byla sním jednou u lékaře a pak to znovu začal dělat. Ona se o děti pořádně nestara a já bych mu chtěla pomoc. Můžu ho vzít k lékaři já, když jsem jeho teta? stačí mi jen její souhlas nebo co potřebuju mít, aby ho lékař prohlédl? Moc děkuji za pomoc a radu.
Raději anonym, dost mě tu znají.