Můžu s ním k lékaři?

Anonymní
25.8.14 17:09

Můžu sním k lékaři

Dobrý den, prosím vás potřebuji poradit. Můj synovec 8 let se neustále pokakava a sestra s nim nejde k lékaři. Chtěla bych mu pomoct, jelikož ve škole se mu smějí a ani ven skoro nechodí kvůli tomu.Byla sním jednou u lékaře a pak to znovu začal dělat. Ona se o děti pořádně nestara a já bych mu chtěla pomoc. Můžu ho vzít k lékaři já, když jsem jeho teta? stačí mi jen její souhlas nebo co potřebuju mít, aby ho lékař prohlédl? Moc děkuji za pomoc a radu.
Raději anonym, dost mě tu znají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101678
25.8.14 17:20

Musíš mít od ní vyplněný souhlas s ošetřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
25.8.14 17:20

Myslím si, že pokud ti podepíše souhlas, tak by ho lékař měl vyšetřit, ale pokud ne, tak si myslím, že si to dneska žádný doktor netroufne, je to o průser, i když si teta. Jinak asi nezbyde než ji „bonznout“ sociálce :nevim: popř. zkusit se domluvit s dětskou doktorkou, že by si je pozvala pod nějakou záminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.8.14 17:26

Potřebuješ souhlas s ošetřením od zákonného zástupce, písemně, doktor si založí do dokumentace. Jen teda mi přijde, že tohle se nevyřeší za jednu návštěvu u doktora. Nebo můžeš zkusit zavolat doktorce a poradit se s ní. Učitelky to s matkou neřešily, když se všeobecně ví, že je to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 17:36

@mimoza666 a jak má vypadat ten souhlas? Co v něm má byt napsané? Škola to řešila a on byl na vyšetření poslán, ale nic víc ani sním tam nešla a pak byli prázdniny

• Citovat
  • Upravit
101678
25.8.14 17:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.8.14 17:44
@Anonymní píše:
@mimoza666 a jak má vypadat ten souhlas? Co v něm má byt napsané? Škola to řešila a on byl na vyšetření poslán, ale nic víc ani sním tam nešla a pak byli prázdniny

My to měli pro babičku ve formě plné moci.
Takže uvést zmocnitele tj. matka (jméno, datum narození, TP) zmocňuji koho (tam budeš Ty) k mému zastupování v rozsahu všech práv a povinností v souvislosti s ošetřením a s poskytováním zdravotních služeb níže uvedenému nezletilému dítěti (identifikovat dítě :) )

pak datum, místo a podpis zmocnitele + podpis zmocněnce a prohlášení…prohlašuji, že výše uvedené zmocnění přijímám v plném rozsahu.

doktorce to stačilo, měli jsme to obecně, protože jsme nevěděli, co by se všechno mohlo dít, po dobu co nebudeme v dosahu, v plánu byla jen preventivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.8.14 18:28

Ještě Tě chci podpořit, abys klučinovi pomohla, když jeho máma nechce nebo nemůže. Je mi ho líto, tak fajn, že má aspoň tetu, co má zájem. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 19:24

@mimoza666 moc ti děkuji, sestře jsem o tom řekla a prý jí je to jedno :cert: když chci tak můžu. Zítra v práci si to napíšu a hned i vytisknu, je mi ho líto, můj syn je o dva roky mladší, ale i tak se sním baví a hraje si sním, když nikdo jiný nechce a jen se mu smějí chudáčkovi :(

• Citovat
  • Upravit
1972
25.8.14 19:37

A k jakému lékaři by jsi s ním šla? Myslím, že jeho problém bude v psychice (problém bude asi jeho matka a její vztah k němu). Co zkusit třeba kineziologii nebo něco takového. Tam by měly vyplavat na povrch bloky z psychiky a mohlo by mu to pomoci. A tam bys žádnou plnou moc nepotřebovala. Jen najít dobrého terapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 19:53

@ivunak nemyslím si, že je to v psychice podle mě mu vážně něco je. Měli jsme ho senou na dovolené a přesto se to stalo i když byl s námi 14 dní. Kdyby to bylo v psychice tak přeci se to neděje, když je bez ní?? Podle mě se něco stalo, on chudák necítí ani, že kadí. Prostě neví o tom, že mu leze bobek ze zadku. Stalo se to i na chatě v bazéně a to se kluci koupali nahatí a prostě on jako by nic a přitom už měl otevřený zadek a kadil, ale hrál si a netušil to dokud jsme mu to neřekla :(

• Citovat
  • Upravit
864
25.8.14 19:54

@ivunak
no tak je dobrý vyloučit fyziologický problém např. pomočování starších dětí může být jak psychické tak to může být problém rozšířené ledvinové pánvičky atd. atd. atd. u úniku stolice může být problém ve střevě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 19:55

@mimoza666 to si myslím i já

• Citovat
  • Upravit
1972
25.8.14 20:03

Může to být problém fyziologický. Ale vzhledem k situaci v rodině spíš tipuji na psychiku. Ale záleží, pro jakou cestu se rozhodne zakladatelka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.14 20:59

Manžel má umělý vývod tak ho chci vzít do Olomouce k jeho lékaři, aby se na něj podíval a vyšetřil ho. Volala jsme mu a není to problém pokud bude mít žádanku a tu mi doktorka jeho určitě dá, je to známá. Ale moc děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty