Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otěhotněla jsem na 72kg. Rodila jsem na 72kg a z porodnice odcházela 64kg. Syn přes 3kg, zcela zdravý. Bylo mi často nevolno, na jídlo jsem chuť neměla. Ale u druhýho jsem chuť k jídlu měla a vypásla jsem se. Jako jde to, ale pokud bych neměla nevolnosti, rozhodně bych záměrně kalorický deficit nedržela.
Zhubla jsem v těhoteství 9 kilo, ale jedla jsem opravdu hodně.
Před těhotestvím jsem obézní byla a narozdíl od těhotenství jsem jedla poměrně zdravě a rozhodně méně než v těhoteství.
Kdyby mi někdo řekl, že v těhotenství budu hubnout, ačkoli sním co si zamanu(neměla jsem teda nějaké chutě ale ani nevolnosti), tak ho mám za blázna.
@Anonymní píše: Více
Ono se to stává. Mě gynekoložka řekla, že silnější ženy kolikrát nepřiberou vůbec. Já jsem postávou akorát. 180 cm velikost 38. A první těhotenství jsem přibrala 4 kila, rodila jsem v 32tt a měla otoky, byla to jen voda. V druhém jsem nenabrala nic, rodila 37tt a z porodnice šla -5 kg.
Jedla jsem normálně. Jen ke konci menší porce a zapíjela je malým množstvím piva, jelikož mi syn kopal do žaludku a já měla pálení žáhy jako prase. Nezabíralo nic, ani léky na reflux, jen to pivo. Malá sklenička po obědě.
ráno a večer čaj z čerstvé máty.
Jako nepřibrat můžeš, pokud máš z čeho brát. Ale bacha na to, ze těhotné tělo se chová jinak, než běžně. Potřebuješ víc energie, pestrou stravu. Takze při nějakých výpočtech bych počítala i s tím.
Určitě se můžeš stravovat zdravě a rozumně a pokud nebudeš mít nějaké problémy, tak můžeš provozovat pohyb v hodný v těhotenství. Ale nikdo ti neslíbí, že nepřibereš. Měla jsem velké nevolnosti téměř celé těhotenství, nemohla jsem jíst skoro nic, dlouho jsem byla hubená a pak se tělo najednou zbláznilo a na konci jsem měla faldíky i tam, kde jsem je v životě neměla.
Mne vyzivova poradkyne rekla, ze maly deficit nevadi, ale musi se pak hooodne dbat na pestrost a vyvazenost. Ale myslela to teda z duvodu, kdyby mi bylo spatne. Idealni by byl spis aspon udrzovaci prijem. A dalsi vec jsou chute a hlad, krere te v tehotenstvi muzou dohnat, takze bude nejake omezovani se tezsi.
Já šla rodit o 5 kilo lehčí. Nebyla jsem Teda nějak obézní, ale proutek Tak ne
po porodu jsem zhubla ještě dalších pár kilo, ale pak se to stejně vrátilo si původního stavu a původní váhy jako před porodem.
Já jsem v druhém těhotenství zhubla..resp. šla jsem jen 2 kila nahoru a po porodu jsem měla celkem o 12 kilo méně než před porodem. Měla jsem teda nadváhu a melamjsem tehotenstkou cukrovku takže jsem držela lowcarb dietu..nesměla jsem jíst nic co obsahovalo více jak 5g cukru na 100g a celkový příjem sacharidů za den max 200
Dobré ráno, omlouvám se za anonym, ale tohle téma mi není úplně příjemné.
Odjakživa bojuji s obezitou a nyní celkem úspěšně. Zhubla jsem již dost kg, ale dost mě ještě čeká. Mam dvě děti s moc bych si přála třetí, je tu některá z Vás, která by měla takovou zkušenost, že když budu dodržovat kaloricky deficit jako doteď plus nějaká aktivita, ze váha nepoleze nahoru? U předešlých těhotenství jsem se nehlídala a přibrala u obou 10kg, ale začínala jsem na velmi vysoké váze - cca o 20kg víc než mám teď. Rada bych v hubnutí nebo alespoň udržení se pokračovala i těhotná
a čekat než zhubnu na mou vysněnou váhu - to už zas budu dost stará 

Diky za vaše odpovědi, hezky den